madziula92
Fanka BB :)
Ja tez mam 7 polowkoweJa niewiele wczesniej bo 7 kwietniai tak nam szybko zleci ten czas
![]()
Napisane na ASUS_X008D w aplikacji Forum BabyBoom
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja tez mam 7 polowkoweJa niewiele wczesniej bo 7 kwietniai tak nam szybko zleci ten czas
![]()
Witam niedzielnie,
zjadłam śniadanko, przyszykowałam obiad i idę do pracy na 3 godzinki. Nie chce mi się ale cóż...
My chrzciny zrobimy jeszcze w tym roku w okolicy października a jak się nie uda to w grudniu na święta. Z najbliższej rodziny mamy 15-30osób więc w mieszkaniu odpada a w restauracji to 3500zł lekko trzeba dać więc zobaczymy jak z kasą będzie.
A ja za niecałe 8 dni połówkowe i zaczynam kompletować wyprawkęMama ciągle mi mówi co tak szybko, po co się spieszyć. Nie wiem czy chodzi o to, że sama kiedyś poroniła czy co... Według niej łóżeczko dopiero w lipcu.
To ja bardziej w drugą stronę- ogólnie 4kg z czego 3kg w miesiąc, czy to nie przesada? zwłaszcza, że przed ciążą miałam nadwagę.Dzisiaj się ważyłam i ważę tyle samo co na początku ciąży ,czyli nic do przodu, jak to jest przecież dziecko trochę waży prawie 40dag, wody itp ..
. W poprzedniej ciąży na tym etapie już miałam 3.5 kg do przodu a finalnie wyszło 10.5 kg .Jutro kończę 21 tydzień czyli zaczynam 22 jakoś czasem ciężko mi się w tym połapać .
Tak myślę czy jak będę musiała robić w 26 tygodniu glukoze to czy nie iść prywatnie.. Chodzę ogólnie na NFZ i tam w poczekalni są krzesełka nie zbyt wygodne a jak pójdę do prywatnej przychodni gdzie robiłam usg są wygodne skórzane kanapy na korytarzu więc lepiej by się siedziało tym bardziej że trzeba tyle czekać jak się robi to badanie z glukozą..
ile kosztuje prywatnie badanie z glukozą może wiecie? :-)
Mam podobną sytuację na początku 1,5kg, kolejny miesiąc nic a jak się ważyłam w tamtym tyg to już było kolejne 2,5 kg.To ja bardziej w drugą stronę- ogólnie 4kg z czego 3kg w miesiąc, czy to nie przesada? zwłaszcza, że przed ciążą miałam nadwagę.
Zależy w jakiej przychodzi ale chyba cos 20 zł . Lepiej jeszcze sprawdźDzisiaj się ważyłam i ważę tyle samo co na początku ciąży ,czyli nic do przodu, jak to jest przecież dziecko trochę waży prawie 40dag, wody itp ..
. W poprzedniej ciąży na tym etapie już miałam 3.5 kg do przodu a finalnie wyszło 10.5 kg .Jutro kończę 21 tydzień czyli zaczynam 22 jakoś czasem ciężko mi się w tym połapać .
Tak myślę czy jak będę musiała robić w 26 tygodniu glukoze to czy nie iść prywatnie.. Chodzę ogólnie na NFZ i tam w poczekalni są krzesełka nie zbyt wygodne a jak pójdę do prywatnej przychodni gdzie robiłam usg są wygodne skórzane kanapy na korytarzu więc lepiej by się siedziało tym bardziej że trzeba tyle czekać jak się robi to badanie z glukozą..
ile kosztuje prywatnie badanie z glukozą może wiecie? :-)
Ja też mam sporą nadwagę a potrafilam przytyć w 2 tygodnie 2.5 kg :/ nie wiem dlaczego a łącznie na plusie mam już 7 kgTo ja bardziej w drugą stronę- ogólnie 4kg z czego 3kg w miesiąc, czy to nie przesada? zwłaszcza, że przed ciążą miałam nadwagę.
Czasem to woda może się zatrzymywać i dlatego waga więcej pokazuje :-)To ja bardziej w drugą stronę- ogólnie 4kg z czego 3kg w miesiąc, czy to nie przesada? zwłaszcza, że przed ciążą miałam nadwagę.