madziula92
Fanka BB :)
Ja tez mam 7 polowkoweJa niewiele wczesniej bo 7 kwietnia i tak nam szybko zleci ten czas
Napisane na ASUS_X008D w aplikacji Forum BabyBoom
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja tez mam 7 polowkoweJa niewiele wczesniej bo 7 kwietnia i tak nam szybko zleci ten czas
Witam niedzielnie,
zjadłam śniadanko, przyszykowałam obiad i idę do pracy na 3 godzinki. Nie chce mi się ale cóż...
My chrzciny zrobimy jeszcze w tym roku w okolicy października a jak się nie uda to w grudniu na święta. Z najbliższej rodziny mamy 15-30osób więc w mieszkaniu odpada a w restauracji to 3500zł lekko trzeba dać więc zobaczymy jak z kasą będzie.
A ja za niecałe 8 dni połówkowe i zaczynam kompletować wyprawkę Mama ciągle mi mówi co tak szybko, po co się spieszyć. Nie wiem czy chodzi o to, że sama kiedyś poroniła czy co... Według niej łóżeczko dopiero w lipcu.
To ja bardziej w drugą stronę- ogólnie 4kg z czego 3kg w miesiąc, czy to nie przesada? zwłaszcza, że przed ciążą miałam nadwagę.Dzisiaj się ważyłam i ważę tyle samo co na początku ciąży ,czyli nic do przodu, jak to jest przecież dziecko trochę waży prawie 40dag, wody itp ..
. W poprzedniej ciąży na tym etapie już miałam 3.5 kg do przodu a finalnie wyszło 10.5 kg .Jutro kończę 21 tydzień czyli zaczynam 22 jakoś czasem ciężko mi się w tym połapać .
Tak myślę czy jak będę musiała robić w 26 tygodniu glukoze to czy nie iść prywatnie.. Chodzę ogólnie na NFZ i tam w poczekalni są krzesełka nie zbyt wygodne a jak pójdę do prywatnej przychodni gdzie robiłam usg są wygodne skórzane kanapy na korytarzu więc lepiej by się siedziało tym bardziej że trzeba tyle czekać jak się robi to badanie z glukozą..
ile kosztuje prywatnie badanie z glukozą może wiecie? :-)
Mam podobną sytuację na początku 1,5kg, kolejny miesiąc nic a jak się ważyłam w tamtym tyg to już było kolejne 2,5 kg.To ja bardziej w drugą stronę- ogólnie 4kg z czego 3kg w miesiąc, czy to nie przesada? zwłaszcza, że przed ciążą miałam nadwagę.
Zależy w jakiej przychodzi ale chyba cos 20 zł . Lepiej jeszcze sprawdź jest trochę siedzenia więc chyba warto zainwestować ja też poszłam prywatnie ze względu choćby na to że się przewija dużo mniej osób .. naprawdę dużo mniejDzisiaj się ważyłam i ważę tyle samo co na początku ciąży ,czyli nic do przodu, jak to jest przecież dziecko trochę waży prawie 40dag, wody itp ..
. W poprzedniej ciąży na tym etapie już miałam 3.5 kg do przodu a finalnie wyszło 10.5 kg .Jutro kończę 21 tydzień czyli zaczynam 22 jakoś czasem ciężko mi się w tym połapać .
Tak myślę czy jak będę musiała robić w 26 tygodniu glukoze to czy nie iść prywatnie.. Chodzę ogólnie na NFZ i tam w poczekalni są krzesełka nie zbyt wygodne a jak pójdę do prywatnej przychodni gdzie robiłam usg są wygodne skórzane kanapy na korytarzu więc lepiej by się siedziało tym bardziej że trzeba tyle czekać jak się robi to badanie z glukozą..
ile kosztuje prywatnie badanie z glukozą może wiecie? :-)
Ja też mam sporą nadwagę a potrafilam przytyć w 2 tygodnie 2.5 kg :/ nie wiem dlaczego a łącznie na plusie mam już 7 kgTo ja bardziej w drugą stronę- ogólnie 4kg z czego 3kg w miesiąc, czy to nie przesada? zwłaszcza, że przed ciążą miałam nadwagę.
Czasem to woda może się zatrzymywać i dlatego waga więcej pokazuje :-)To ja bardziej w drugą stronę- ogólnie 4kg z czego 3kg w miesiąc, czy to nie przesada? zwłaszcza, że przed ciążą miałam nadwagę.