reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja dalej nie do konca wiem jak powinna wygladac taka wyprawka. Ile takich najmniejszych ciuszkow powinno byc minimum? I do jakiego rozmiaru kupujecie ciuszki przed urodzeniem? Tylko najmniejsze czy te na pozniej?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No właśnie, ciężko się opanować [emoji4] Ja już chyba wszystkie wyprzedaże przez neta opanowałam[emoji39]

16uds65gf2i39h6o.png
Gdybym miała usg zrobione jak należy i nie musiała iść prywatnie ,to by było 260 zł a za to sporo rzeczy dla dzidzi można kupić, ale cóż takie życie. Zdrowie na pierwszym miejscu ,w następnym miesiącu zaszaleje :-D

Ja tez byłam e pepco dzisiaj, kupiłam 3 pak skarpetek, rajstopki i dwie pary legginsów bo w paczce która kupiłam używek były takie piękne sukienki i bluzeczki ze muszę je z czymś skompletować :D zapłaciłam 22zl, leginsy po 6zl, skarpetki, po 6zl i rajstopki po 4zl, połaziła troche po sklepach dziecięcy bo chciałam jeszcze jakaś czapeczkę, ale masakra czapeczki zaczynaja się od 20a kończą na 50... pepco ma słaby wybór w tych czapeczkach, a po Olę kupiłaś tego pajaca w pepco? Bo chce kupić ze 3 nowe do szpitala takie na 56cm Ale ceny z kosmosu za 3szt to ja mam cały zestaw ciuchów ...

Ja dalej nie do konca wiem jak powinna wygladac taka wyprawka. Ile takich najmniejszych ciuszkow powinno byc minimum? I do jakiego rozmiaru kupujecie ciuszki przed urodzeniem? Tylko najmniejsze czy te na pozniej?

Jak juz tu na chwile weszlam, to napisze od siebie.

Jestem mamą prawie 10 miesiecznej córeczki. Te w rozmiarze 56 uzywalam przez tydzien, moze dwa. (corka urodzila sie na 57cm dluga i 3900g ciężka). Pozniej 62, ale jakos niepostrzezenie przesjoczylysmy do rozmiaru 68. Z najmniejszego 56 polecam ze 4 pajace na zmiane, 3-4 leginsy, 3-4 body i tyle. Szybko wyrasta, szkoda kasy. Chyba, ze nie zapowiada sie duzy bobas, to wiadomo, wiecej, bo dluzej ponosi :) ja celowalam w rzeczy 62 i 68 najwiecej

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja to nie powinnam doradzać bo nie wiem ile minimum, nawet nie chce mówić ile mam najmniejszych bodow chyba z 15 szt na 56.
Ale tak poważnie to myślę że minimum 6-7 sztuk żeby było na zmianę bo wiadomo może dziecko zasikac, ulać się może, czy ubrudzic kupką to lepiej tyle gdzieś, bo wiadomo prac się nie będzie chciało zbyt często jak przy dziecku jest co robić i na początku zmęczenie i żeby przyzwyczaić się do nowej sytuacji. Ja od rozmiaru 56 do 68 żeby było już, ale jak są okazję czy coś albo w lumpeksie coś fajnego się znajdzie to i na większy rozmiar tez biorę zawsze w przyszłości się to wykorzysta. :-) body to podstawa np z 5 par krótki rękaw i 5 na długi rękaw na rozmiar 56, na 62 juz więcej sztuk można tak myślę

Ja tez byłam e pepco dzisiaj, kupiłam 3 pak skarpetek, rajstopki i dwie pary legginsów bo w paczce która kupiłam używek były takie piękne sukienki i bluzeczki ze muszę je z czymś skompletować :D zapłaciłam 22zl, leginsy po 6zl, skarpetki, po 6zl i rajstopki po 4zl, połaziła troche po sklepach dziecięcy bo chciałam jeszcze jakaś czapeczkę, ale masakra czapeczki zaczynaja się od 20a kończą na 50... pepco ma słaby wybór w tych czapeczkach, a po Olę kupiłaś tego pajaca w pepco? Bo chce kupić ze 3 nowe do szpitala takie na 56cm Ale ceny z kosmosu za 3szt to ja mam cały zestaw ciuchów ...
Polecam przesliczne czapeczki z aliexpress. :)

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie synek miał 52 cm i 3340 wiec trochę w 56 pochodził 1,5- 2 msc ale ciężko powiedzieć jakie dziecko się urodzi a wiadomo jak to wychodzi z wagą z usg. To lepiej mieć więcej 62 niż 56 .
Ja dla synka do szpitala wzięłam ubranka na 56 zasikal body, nie zdążyłam czystych dobrze założyć przez głowę a już kolejne to samo bo był chwile bez pampersa ,już myślałam że ubranek mi nie starczy w szpitalu, teraz wezmę ze 2 szt więcej :-D ubranka są małe także dużo miejsca w torbie nie zajmą. Na lato to do szpitala body skarpetki ewentualnie jakieś półśpioszki czy leginsiki i tyle :-)

reklama
Do góry