reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja 56 odpuszczam,córa jak się urodziła miała 55 cm i w zasadzie te rzeczy 56 były na nią ciasne.

Ja dzisiaj przespałam cała noc pierwszy raz od 18 tygodni mam nadzieję że już tak będzie bo ostatnio w pracy już usypialam nad biurkiem.

A i dzięki za polecenie babydream z Rossmana poszłam i załapałam się na promocję na kosmetyki ciążowe i mają bardzo delikatny zapach więc super:) byłam wcześniej w aptece pani mi chciała sprzedać mustele za 100 zł za 250 ml :O
Umyj ręce w ciepłej wodzie, i przed nałożeniem rozgrzeje w dłoniach. Będzie jeszcze lepiej działać :D

m3sxflw1xx0xz3zu.png

[emoji254]9.08.18r.[emoji254]

reklama
Nie, to tak wysłałam przykładowo jakie mi się ładne trafiły, jakbym miała wszystkiemu foto robić to zapchała bym wam forum:D ale głównie to body i pajace zapinane od przodu się przydadzą.
Czapkę dokupie ale to już te 5zl dam za nowa w sklepie bo są tak różnie niesynetryczne, ze sobie sama muszę wybrać, myśle dokupić jeszcze rajstopki ze 2 pary do sukienek, jeszcze jeden zestaw skarpetek 3 pak, leginsy z 2 pary do bluzeczek, które były w tym zestawie i te niedrapki, niby tak mało a tych pierdolek się zbiera i zbiera
A już myślałam, że to tyle eh. No nic, to będę jeszcze też dokupywac. Muszę w końcu jakąś listę zrobić co już mam, bo skończę z ogromem śpiochów w jednym rozmiarze xD

m3sxflw1xx0xz3zu.png

Ja na początku chciałam kupowac tylko te na 0-3 miesiąca czyli jakoś 62 cm, ale później stwierdziłam, że będę tez zaopatrywać się w rozmiarek 56 cm, bo może urodzić się kruszynka i lepiej żebym miała parenascie rzeczy na ten mały rozmiar i żeby we wszystkim nie pływała. Dziś właśnie licytuje na Allegro paczkę ubrań 43 szt i są tam 50,56 rozmiarki i przepiękne ubranka. Trzymajcie kciuki żebym wygrała, to już będę mieć „małe” zaopatrzenie na start [emoji5]

oar8flw1mdp5ujvp.png
Trzymam kciuki. Ja muszę mieć małe ubranka, bo jak będzie dziewczę to pójdzie pewnie we mnie, a ja mała się urodziłam... A jak nie to i tak kupuje po maksymalnie 1-2zl za sztukę. [emoji14]

m3sxflw1xx0xz3zu.png

Dziewczyny jeśli chodzi o sen to może za słabo zmęczone jesteście? Teraz będzie coraz cieplej to spróbujcie przed wieczorem zrobić dłuższy spacer albo coś co was zmeczy na tyle by nie denerwować się brakiem snu czy koszmarami :)
Też się denerwuję bo to moje pierwsze dziecko i też miewam koszmary w nocy ale staram się więcej ruszać i coś porobić by za często się nie pojawiały.

Dziewczyny bardzo Wam współczuję tych bezsennych nocy i wszystkich innych dolegliwości :( niby ciąża to nie choroba, ale a tu bezsenne noce, a tu kręgosłup, a tu kłucia w brzuchu.
Ja na prawdę nie mam co narzekać, czuję się teraz rewelacyjnie, od czasu do czasu zaboli mnie podbrzusze ale to podobno normalne i tyle.

A mam pytanie, piszecie, że w nocy wstajecie co chwilę na siku. Dużo pijecie na noc? Bo ja śpię od 24-1 do 9-10 i nie budzę się ani raz.

p19u43r85mf3dc6h.png
U mnie wyszło by około pół szklanki wody na noc, z czego piję lykami dobrą godzinę. A i tak rozsadza mi pęcherz :/

m3sxflw1xx0xz3zu.png

Dziewczyny jeśli chodzi o sen to może za słabo zmęczone jesteście? Teraz będzie coraz cieplej to spróbujcie przed wieczorem zrobić dłuższy spacer albo coś co was zmeczy na tyle by nie denerwować się brakiem snu czy koszmarami :)
Też się denerwuję bo to moje pierwsze dziecko i też miewam koszmary w nocy ale staram się więcej ruszać i coś porobić by za często się nie pojawiały.
Z tym pewnie masz rację[emoji4] w moim przypadku brak ruchu i jakiejkolwiek zmęczenia daje pewnie taki efekt[emoji4] Ale na razie nie mam jak tego zmienić[emoji39]

16uds65gf2i39h6o.png

Dziewczyny witam się i ja! :cool2: byłam tu ostatni raz ponad 5 lat temu na grupie bliźniaczej pod pseudonimem gieniek. Jestem mamą dwojaczków i teraz ,kiedy już nie planowaliśmy więcej dzieci przydarzyła nam się taka niespodzianka :) Termin porodu 18 sierpnia.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry