reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

cześć dziewczyny :)

czy przyjmiecie kolejną sierpniową mamusię :D?

jestem z okolic Oświęcimia, termin na 24 sierpnia :p to moja pierwsza ciąża, od dawna już czytam posty na tym forum, a dopiero dziś się zarejestrowałam ;)
Heej ja jestem z okolic Bielska-Białej także 40 km nas dzieli :-) :)

reklama
Z jednej strony to fajnie, bo super wyglądają brzuszki w eleganckich sukienkach :D ja bym chciała mieć jakąś okazję gdzie mogłabym się wystroić w ładną, ciążową sukienkę :D a tu ani wesela, ani komunii, ale chrzcin, NIC :D
Będziesz mieć tradycyjną białą suknię do ziemii? :)

p19u43r8yerdtwen.png
Tak biała suknia do ziemi ale bez welonu :wink: nie chcę prowokować księciunia :-D:-D

Czy Was też dziś tak głową nap... Znaczy boli?

Mnie także dzisiaj nap.. napadowe bóle głowy mam :D
No i witam nowe mamy, z tego co doczytałam dołączyła do nas mama bliźniąt :) fajnie, fajnie....

Zjadłam jedno ciasteczko, które teraz chce odzyskać wolność... a już myślałam, że mi preszło.

Dziewczyny, robicie sobie zdjęcia w ciąży?
Ja robię co tydzień, dwa tzn m mi robi. Z poprzednich ciąż też mam takie zdjęcia, powkładane wg. dat do albumu. Moje dzieci oglądają teraz te zdjęcia i się zastanawiają, porównują mój brzuch ze zdjęć do tego teraz. Fajna pamiątka nawet się nie spodziewałam, że tak fajnie będzie się oglądało te zdjęcia po latach.
Maz mi robi co 2 tygodnie ;) na razie mam 3 takie zdjecia

no hehe tylko 40 km :D widzę, że dużo dziewczyn narzeka na ból głowy..a mnie jeszcze chyba chwyciła rwa kulszowa..tak mnie staw biodrowy po prawej stronie boli, że ledwo chodzę..

Witaj w klubie. Mnie staw prawy boli od początku ciąży i nasila się co tydzień. Z czasem się zaczęłam zastanawiać czy to nie więzadła napinające się bo serio chodzenie sprawia mi trudności jak nigdy a co to będzie później? :errr:
Wiem też że zarodek zagniezdzil się właśnie z prawej strony, więc może to ma związek.

Mąż mi robi co 3 tygodnie w tym samym miejscu w domu, w tych samych ciuchach :) oprócz tego ja sobie robie selfiaczki co jakiś czas :D

p19u43r8yerdtwen.png
Tez chcialam zeby zdjecia byly w tych samych ciuchach i tym samym miejscu ale mi sie to nie uda bo w czasie ciazy 2 razy sie bedziemy przeprowadzac (jedna przeprowadzka juz za nami) a ostatnio ciuchy ze zdjecia byly w koszu na pranie wiec musialam wziac inne :-D

A ja nawet nie śmiem się chwalić swoją wagą :O Mam 175cm i nadwagę :p strach pomyśleć o wadze pod koniec ciąży. W sumie pytałam lekarza wtedy o te ćwiczenia, było to w styczniu i od tamtej pory jeszcze nie zebrałam się do nich :D Najpierw mdłości i wymioty, a teraz jakoś tak ciężko ;)

To w sumie wina i zasługa rodziców hah [emoji28] moja mamusia bardzo niska i drobna, tato tez jest niski, bo ma jakoś 172 cm wzrostu, wiec inaczej wyjść im nie mogłam [emoji1][emoji1]

Ja w sumie nigdy nie mam do lekarza pytań, bo tez nie wiem o co zapytać. Chce tylko zawsze zobaczyć na usg dzidzie i tyle w temacie. A więcej można dowiedzieć się tu na forum lub w Internecie. Tam nie ma czasu na pogawędki skoro i tak zawsze jest minimum 1,5 h obsuwy z wejściem do gabinetu lekarza [emoji37]

oar8flw1mdp5ujvp.png

Może lekarz też by miał inne podejście, gdyby się poszło prywatnie ale nie jest mi to niezbędne ;) Tak jak piszesz, najważniejsze to zobaczyć dzidzie :D Wszystko się znajdzie w necie albo dowie od mądrzejszych doświadczonych koleżanek

reklama
Ojejku nie dramatyzujmy nad kilogramami. Też mam wagę życiową już i trudno. Za mało ruchu i tyle. Po porodzie opieka nad maluchem nas odchudzi. Ważne by później nie jeść po nim resztek :D hehe by nie wrócić do wagi z ciąży.

Do góry