reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Moja dupka i nogi są za grube na leginsy. Zawsze miałem takie kompleksy i nigdy nie chodziłam w legginsach. Chociaż ostatnio się przełamałam i chodzę po domu. A teraz jeszcze w sumie mieszczę się w swoje spodnie, wiec jeszcze nie mam problemu [emoji6]

Paulana! Czekolada nie ma w sobie nic złego, jest zbyt pyszna, żeby była szkodliwa [emoji12]

A wózka zaczniemy pewnie szukać w maju albo i później. Jeszcze nie mam na to weny.

I wiecie co. Zapisałam się na fitness dla przyszłych mam. Pierwsze zajęcia we wtorek. Ciekawe jak będzie :D

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Pijecie moze czarną kawe?bo ja mam straszna ochote a nie wiem czy mozna,chodzę do pracy to czasami mysle ze tam usne.kupilam ostatnio sobie w rossmanie bezkofeinowa taka dla kobiet w ciazy,ale nie smakuje kompletnie.
Ja od czasu do czasu ale białą ;) Kiedyś piłam codziennie, teraz nie mam ochoty na nią. Na moje dolegliwości najlepszy rumianek i mięta

Czy nosicie już ubrania ciążowe? Ja jestem w 13 tygodniu jeszcze chodzę w normalnych ale najczęściej z guzikiem rozpietym.
Noszę normalne ubrania ale wszystkie spodnie mnie uciskają. Ostatnio zaczęłam nosić rajstopy i tuniki więc jest lepiej

Kofeina jak i teina podobno wnikaja do plodu. Ja pije zielona, rumianek itp. Tez mnie kawa kusi ale wolę nie ryzykować, pije Anatola :) :)
Dam rade.
Gorzej z czekolada. Zjadlam polowe sloika Nutteli a pozniej sie naczytalam ze od czekolady a raczej jakiegos zwiazku w nim plod moze umrzeć :/:/
Paulana, a mnie lekarz zabronił zielonej herbaty...
Mój też już oglądał i przeraziły go ceny np niektóre maxi-cosi do wagi 13 kg kosztują 500 zł i nawet więcej :eek:
A my często będziemy podróżować samochodem dalej. My mieszkamy na śląsku a teściowie na lubelszczyźnie. Trasę pokonujemy w 5 godz najmniej, a wiadomo jak dziecko będzie w samochodzie to nie pozwolę aż tak często przekraczać dozwolonej prędkości :no:
Gdzie na Śląsku mieszkasz?

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom

@misiapatrysia ja piję, jedną, rzadziej dwie. Uważam że w małych ilosciach można pić, mój lekarz to potwierdza. Już tylu rzeczy sobie odmawiam że jedna mała kawka mi nie zaszkodzi a czasami naprawdę stawia na nogi.

@Fiorna, my tez kupujemy maxi cosi Cabrio fix, normalnie kosztuje 500zł, ale na którejś stronie z wózkami jest proocja ze jak kupisz u nich wózek to na fotelik masz -200zł, więc wychodzi za 300zł. My kupujemy nowy wózek, fotelik i jeszcze fotelik dla starszego syna bo już wyrósł z poprzedniego. W kazdym sklepie proponują duże rabaty jak się kupuje pakietowo ;)

Kofeina jak i teina podobno wnikaja do plodu. Ja pije zielona, rumianek itp. Tez mnie kawa kusi ale wolę nie ryzykować, pije Anatola :) :)
Dam rade.
Gorzej z czekolada. Zjadlam polowe sloika Nutteli a pozniej sie naczytalam ze od czekolady a raczej jakiegos zwiazku w nim plod moze umrzeć :/:/
Tak. Niedługo wyjdzie, że trzeba jeść kamienie tylko.

9.08.18r. [emoji173]️
f2w3flw1cbdbspns.png

@Anulaa88 Mieszkam tuż przy Bielsku-Białej rzut beretem 5 min samochodem :biggrin2: a Ty?

@chomiczka007 ja będę polować na jakiś używany fotelik, a jeżeli nic się nie trafi to będę zmuszona kupić nowy no ale czego się nie robi dla małej kochanej fasolki :wink:

Aaj tez bym poszła na fitnes tylko nie wiem gdzie w Krakowie są takie zajęcia dla ciężarnych, chyba muszę poszukać, a i skonsultować to z lekarzem za 2 tyg bo ostatnio miałam troche za nisko łożysko, lekarz mówił ze w drugim trymestrze zazwyczaj się podnosi

reklama
Kinia, wózek świetny. Ja też się chyba zdecyduję na używany. ten co mam upatrzony kosztuje ok 1800 nowy a używane na olx za 600-800zł. Przy starszym synu dawaliśmy za wózek chyba 1600 a po roku sprzedaliśmy za 700zł więc sporo straciliśmy.
Ja noszę głównie leginsy i bluzki ciążowe takie dłuższe. Mam po poprzednich ciążach. Wczoraj w lidlu kupiłam sukienkę, bluzkę i leginsy ciążowe. Od 3-4 marca w H^M będą przeceny. Szwagierka mówila, że mają być spore promocje na ubrania ciążowe.

Do góry