reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja od czasu do czasu ale białą ;) Kiedyś piłam codziennie, teraz nie mam ochoty na nią. Na moje dolegliwości najlepszy rumianek i mięta

Noszę normalne ubrania ale wszystkie spodnie mnie uciskają. Ostatnio zaczęłam nosić rajstopy i tuniki więc jest lepiej
Ja wczoraj byłam pierwszy raz na zajęciach fitness dla kobiet w ciąży. Fajne zajęcia, relaksacyjne dla mnie w sam raz bo mam sie nie przemęczać. Niewiele wspólnego ma to z crossfitem, trampolinami na które chodziłam przed ciążą no ale cóż.
Spotkałam wczoraj na siłowni dziewczynę, do której chodziłam na trampoliny. Powiedziała, że po ciąży brzuszki najwcześniej można robić pół roku po porodzie sn a cesarce rok:( Inne ćwiczenia można wcześniej ale nie brzuszki. Powiedziała, że jak zaczniemy za wcześnie to mogą rozejść się mięśnie brzucha i często się tak dzieje ale kobiety nie wiedzą dopiero na starsze lata wychodzi.

reklama
Aaj tez bym poszła na fitnes tylko nie wiem gdzie w Krakowie są takie zajęcia dla ciężarnych, chyba muszę poszukać, a i skonsultować to z lekarzem za 2 tyg bo ostatnio miałam troche za nisko łożysko, lekarz mówił ze w drugim trymestrze zazwyczaj się podnosi
Kinia, ja chodzę na te zajęcia na siłownię. Teraz chyba większość siłowni ma takie zajęcia.

Masz po prawej stronie przy ,, odpowiedz” ,, wyślij plik - odkryłam to tydz temu :D
Tak. Niedługo wyjdzie, że trzeba jeść kamienie tylko.

Może..... ;)

9.08.18r. [emoji173]️
f2w3flw1cbdbspns.png

25EA927C-56C9-45CB-B0EA-FB75E590928F.jpeg
Ja legginsów za bardzo nie lubię za to kocham chodzić w dresach <3 w ciążowych dresach wyglądam jak mały pingwin wiec sobie je daruje na razie poczekam na większe kształty :D

Załączniki

• 25EA927C-56C9-45CB-B0EA-FB75E590928F.jpeg
    25EA927C-56C9-45CB-B0EA-FB75E590928F.jpeg
    573,9 KB · Wyświetleń: 444
Pijecie moze czarną kawe?bo ja mam straszna ochote a nie wiem czy mozna,chodzę do pracy to czasami mysle ze tam usne.kupilam ostatnio sobie w rossmanie bezkofeinowa taka dla kobiet w ciazy,ale nie smakuje kompletnie.
Ja w pierwszej ciąży piłam codziennie do końca ciąży i dzidziuś urodził się zdrowy a problemow przez to też nie miałam z donoszeniem ciąży.Teraz też pije rano jedna parzona bez mleka a potem rozpuszczalną z mlekiem. Mój organizm bez kawy nie funkcjonuje, pije ja już jakieś 15 lat i jestem kawowym nalogowcem. Ale każdy organizm jest inny więc dla pewności lepiej spytaj lekarza choć pewnie powie Ci za kawa nie służy w ciąży.A mi np. pomaga na zaparcia. Ciezko by mi było z niej zrezygnowac:)

Czy nosicie już ubrania ciążowe? Ja jestem w 13 tygodniu jeszcze chodzę w normalnych ale najczęściej z guzikiem rozpietym.
Ja chodzę w normalnych jeszcze, pewnie ostanie dni juz w normalnych spodniach bo brzuszek co raz to większy :-)tyle ze ja na codzień tez nie chodzę w jeansach

Ostatnia edycja:
Ja kawy nie piję bo mi w ciąży nie smakuje. W poprzednich ciążach piłam 1-2dziennie i nic ani mi ani dzieciom nie było.
macie pomysł co kupić dziewczynce na 2gie urodziny? To jest córka mojego brata, chrześnica mojego męża. Prezent tak do 100zł, raczej nie zabawka. Jakbyście miały jakiś pomysł podpowiedzcie.

Pijecie moze czarną kawe?bo ja mam straszna ochote a nie wiem czy mozna,chodzę do pracy to czasami mysle ze tam usne.kupilam ostatnio sobie w rossmanie bezkofeinowa taka dla kobiet w ciazy,ale nie smakuje kompletnie.
Ja piję fusiare czasem nawet 2
W ciąży jestem jeszcze bardziej zmęczona niż zwykle najlepiej żeby tylko na sokach i wodach lecieć ja poprostu nie dam innaczej rady

reklama
Do góry