reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Kurczę, chwile mnie nie było a tu takie smutne wieści :(

@Wiola1985 @pralinka92 - strasznie Wam współczuję [emoji22] obyście długo na następne dwie szczęsliwe kreseczki nie musiały długo czekać [emoji9]

8une3e3kck8m6mea.png
[emoji8]

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Widzę że dla wielu z nas dziś sprzątająca sobota. U mnie też porządki od rana, mąż pomaga bo zapuscilam trochę mieszkanie przez ten tydzień, a jutro goście. Córka miała w czwartek urodziny, jutro rodzina się zjedzie. Jestem strasznie zmęczona, ale najważniejsze że tort zrobiony, żeberka się marynuja, chata prawie posprzatana. Dziś pewnie nie będę miała problemów ze spaniem hi, hi. :-) :)

U mnie dziś pierwszy raz w nocy nie obudziłam się na siusianie i do 10-tej nie byłam nawet głodna a we wcześniejsze dni to już od 7 mnie ssało i umierałam z głodu... aż zaczęłam się bać czy wszystko w porządku...hmmm...kolejna wizyta w następny poniedziałek dopiero..

Sent from my iPad using Forum BabyBoom

Widzę że dla wielu z nas dziś sprzątająca sobota. U mnie też porządki od rana, mąż pomaga bo zapuscilam trochę mieszkanie przez ten tydzień, a jutro goście. Córka miała w czwartek urodziny, jutro rodzina się zjedzie. Jestem strasznie zmęczona, ale najważniejsze że tort zrobiony, żeberka się marynuja, chata prawie posprzatana. Dziś pewnie nie będę miała problemów ze spaniem hi, hi. :-) :)
O.. żeberka pycha :-) dzisiaj miałam w planach je robić ale jakoś do sklepu nie mogłam się wybrać, ale napewno je zrobię w tygodniu bo za mną chodzą a do tego buraczki :p

U mnie dziś pierwszy raz w nocy nie obudziłam się na siusianie i do 10-tej nie byłam nawet głodna a we wcześniejsze dni to już od 7 mnie ssało i umierałam z głodu... aż zaczęłam się bać czy wszystko w porządku...hmmm...kolejna wizyta w następny poniedziałek dopiero..

Napewno wszystko w porządku :-)mi też jakiś czas temu przeszedł głód z samego rana wcześniej musiałam o 5-6 rano zjeść coś cokolwiek bo inaczej mnie ssało i doprowadzalo do mdłości, a teraz mogę długo wytrzymać bez śniadania czasem do 11-12 ;-) a z siusianiem w nocy nie miałam problemu jeszcze w sumie to chodzę późno spać ostatnio to północ, ale pewnie dopiero to przede mną :p

O.. żeberka pycha :-) dzisiaj miałam w planach je robić ale jakoś do sklepu nie mogłam się wybrać, ale napewno je zrobię w tygodniu bo za mną chodzą a do tego buraczki :p
Polecam zrobić żeberka z przepisu, który dostałam jakiś czas temu od znajomego z Ukrainy z majonezem. Majonez wymieszać z cebulą i przyprawami i natrzeć żeberka, wstawić na dwie doby do lodówki i potem upiec pod przykryciem. Mówię wam pycha, zrobiły furorę w całej mojej rodzinie. Mięsko mięciutkie i bardzo delikatne. Szczerze polecam. Nigdy nie jadłam lepszych.

Polecam zrobić żeberka z przepisu, który dostałam jakiś czas temu od znajomego z Ukrainy z majonezem. Majonez wymieszać z cebulą i przyprawami i natrzeć żeberka, wstawić na dwie doby do lodówki i potem upiec pod przykryciem. Mówię wam pycha, zrobiły furorę w całej mojej rodzinie. Mięsko mięciutkie i bardzo delikatne. Szczerze polecam. Nigdy nie jadłam lepszych.
O jak tylko obrzydzenie do mięsa mi minie na pewno spróbuję!! Brzmi pysznie.

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

Też miałam takie dni, kilka razy w nocy ani razu nie wstałam, bo byłam po prostu zbyt zmęczona (nie spałam wówczas za dnia), ale pęcherz to rano myślałam że mi umrze [emoji14] Z głodem podobnie, czasem jem w nocy, czasem rano brzuch boli od głodu, a czasem idę na śniadanie do mamy na drugi koniec miasta i tam dopiero po spacerze do niej uda mi się coś zjeść. [emoji14]

Niecierpliwie czekamy [emoji173]️
f2w3flw1cbdbspns.png

Witam w piękną słoneczną sobotę;)
Tez nie lubię prasować,jak muszę to dzień wcześniej przygotowuję , prasuję i po sprawie.
Mąż zabrał dzieci na spacer to ogarniam chatę ,puki siły wróciły,trochę zapuściłam mieszkanie:p
Potem ruskie nasza tradycja sobotnia.
Ja zaczynam drugi trymestr za tydzień to będzie skończony 14 tydzień,tak to zawsze liczyłam.[/QUOTE A powiedz pobolewa cię podbrzusze,albo kuje w macicy, ja byłam u lekarza w środę i wszystko Oki maluszek dobrze się rozwija,pomierzyla wszystko w porządku a od czwartku zaczęło mnie kłóć.No chyba ze to po badaniu.

reklama
Napewno wszystko w porządku :-)mi też jakiś czas temu przeszedł głód z samego rana wcześniej musiałam o 5-6 rano zjeść coś cokolwiek bo inaczej mnie ssało i doprowadzalo do mdłości, a teraz mogę długo wytrzymać bez śniadania czasem do 11-12 ;-) a z siusianiem w nocy nie miałam problemu jeszcze w sumie to chodzę późno spać ostatnio to północ, ale pewnie dopiero to przede mną :p
Ja niestety mam wszystkie obawy glod tyle ze ja nie jestem w dobrej sytuacji bo tabletki na tarczyce mam na conajmniej 30 min przed jedzeniem, problemy ze snem a o siusianiu nie wspomne czasem co 2 Godz :( choc czasem spie cala noc :)

Do góry