reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Rany boskie [emoji22] strasznie Ci współczuję. I objawów i głupich lekarzy. Hashimoto z różną intensywnością jest... U mnie najgorsze było tycie. Raz w jeden rok przytyłam 15 kg :/ i to nie obżerając się, jadłam normalnie... no i taka mgła na umyśle, czułam się jak tępak... Ale odkąd biorę euthyrox to jest lepiej. Ale czasem wpadnę z niedoczynności w nadczynność i wtedy to dopiero mam jazdy :/

Anty tpo faktycznie wysokie, ja przy diagnozowaniu miałam ponad 1000, potem do 600 mi spadło, a potem już nie badałam. Niestety jest to stan zapalny :/

Mam nadzieję, że to hashi nie wpłynie u nas źle na dzieciątka [emoji22]

A miałaś robione testy na alergie pokarmowe? Często idą w parze z hashi. Skoro lepiej Ci bez laktozy i glutenu to pewnie to tego kwestia...

8une3e3kck8m6mea.png
Mam zamiar robic testy. Ale przy hashimoto praktycznie nietolerancja laktozy i glutenu jest zakładana z góry. Ja od razu przeszłam na diete.
Dodatkowo...wiadomo soja. Ja też zero czekolady ( moja zyciowa tragedia) i ostrego ze względu na plecy.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja też mam hashikoto. I niedoczynność tarczycy..
Również miałam cykl stymulowanie i na duphastonie byłam jeszcze przed ciąża. Do wczoraj brałam 3x1, a wczoraj kazano mi odstawić i sama luteina 2x dziennie. ;) zobaczymy co to będzie, też mam takie bóle jak miesiączkę, lekarka mi wczoraj kazała zażywać jeszcze asmag czyli magnez i zmieniła mi na tą luteine. Ze może to jest przyczyną..
Oprócz tego biorę również clexan.
I mam mega duszności. I wczoraj mi robili na to jakieś badania. Ale wyniku nie dostałam od razu tylko przy następnej wizycie

Dziewczyny dziękuję bardzo za rady byłam w szpiatlu z dziciątkiem wszystko dobrze. Szyjka długa zamknięta, maluszek bardzo ruchliwy. Chcieli zostawić mnie na oddziele ze względu na to że przy tak wczesniej ciąży nie mają wiecej leków niż te które zażywam. Ze względu na synka, który nie miałby z kim zostać wracam do domu, jeśli zacznie mocniej boleć lub ból nie ustanie do 2 dni mam wrócić już prosto na oddział.

Hej jak Wam mija sobota?
Dziewczyny współczuję z tą tarczycą ale teraz bardzo dużo osób to ma
Ja dzisiaj ogarnęłam dom wczoraj górę dzisiaj dół więc nie miałam tego dużo wystarczyło mi jeszcze czasu na zrobienie ciasta, pranie, gotowanie a tu już wieczór kiedy ten dzień zlecial

Ja chyba się dziś trochę przepracowalam. Aktualnie się położyłam. Bolą mnie plecy strasznie, ciężko mi się podnieść. Mam nadzieję że będzie dobrze...

A mnie teraz taki bol zlapal w dole brzucha ze musialam sie polozyc :( dziwne bo to nie taki miesiączkowy bol a bardziej hmm nie wiem, skurcz jelit?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ok...pytanie. Oczywiście na temat schizowania. No wiec, czy wy tez lecicie jak szalone za kazdym razem do toalety spojrzec na majtki jak poczujecie jakiś upław? Zaczynam sie zastanawiać czy nie przesadzam...

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry