reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Kobietki, ja cały czas Was podczytuje i nadrabiam co parę dni zaległości. Dlatego jestem ciagle z Wami duchem, mimo braku ciągłej aktywności.

U mnie w poniedziałek na 7.30 wizyta u lekarza na usg prenatalne. To on wtedy też zrobi ten test PAPPA? Czy może nifty? I jeśli w poniedziałek wypada mi 11 tyd 7 dzień to wtedy już liczymy jako 12 tyd 0 dzień? Bo nie ukrywam, że teoche się w tym gubię. Np dziś aplikacja pokazuje mi już od paru dni 12 tydzien. Ciężko zrozumieć.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Kobietki, ja cały czas Was podczytuje i nadrabiam co parę dni zaległości. Dlatego jestem ciagle z Wami duchem, mimo braku ciągłej aktywności.

U mnie w poniedziałek na 7.30 wizyta u lekarza na usg prenatalne. To on wtedy też zrobi ten test PAPPA? Czy może nifty? I jeśli w poniedziałek wypada mi 11 tyd 7 dzień to wtedy już liczymy jako 12 tyd 0 dzień? Bo nie ukrywam, że teoche się w tym gubię. Np dziś aplikacja pokazuje mi już od paru dni 12 tydzien. Ciężko zrozumieć.

Aplikacje liczą jak chcą zauważyłam. Jedna podaje tydzień np 11, a druga gdy jest np 11+1, podaje już 12.

Niecierpliwie czekamy [emoji173]️
f2w3flw1cbdbspns.png

Polecam Kalendarzyk Miesiączkowy, zaznaczyć ciąże i pokazuje tygodnie jak faktycznie są, ja mam dzisiaj 11t+2d i tak pokazuje. Aplikacje wszystkie pokazują w przód :)

Ps. Widzę ze suwak śpi i sie nie zmienia [emoji3]

gannyx8dsoycbms0.png

A ja nie jem mięsa bo też mnie odrzuca i niestety mam bardzo kiepskie wyniki już krwi :( więc nie lekcewazcie sobie tego.

@oliwiapatrycja

Też mam totalny odrzut od mięsa, już od jakiś 3 tyg nie jem :) ani wędliny, parówek, mięsa na obiad w jakiejkolwiek formie. Staram się mimo wszystko jeść różnorodnie i nie odczuwam problemów z tego tytułu :) wyniki krwi też w porządku.

A Ty odczuwasz jakiś problem?

8une3e3kck8m6mea.png
Narazie nie, nie wiem jak będzie później. A moje wyniki nie wiem jakie bo dopiero jestem przed zrobieniem morfologii :-)

Lekarz nie powiedział co będzie robił? :)
Nifty - wątpię, bo jest najdroższy. Będziesz miała pewnie samo usg lub usg + pappa, w zależności od podejścia lekarza.
Ja w dniach tez się gubię, zdaję się na apkę :) 1 dniem w tę albo we wtę się nie przejmuję ;)
Narazie nie, nie wiem jak będzie później. A moje wyniki nie wiem jakie bo dopiero jestem przed zrobieniem morfologii :-)
No to jak będziesz miała potem wyniki to będziesz widzieć :) ewentualnie jedz więcej rzeczy zawierających żelazo :)

8une3e3kck8m6mea.png

Żelazo i aminokwasy niezbędne sa napdawde bardzo ważne. Eliminujac z diety mieso z dowolnego powodu (na przykład bo nas odrzuca) nie należy po prostu jesc tego samego tyle ze bez miesa, koniecznie trzeba zadbac dostarczenie sobie wystarczajacej ilosci skladnikow ktore wplywaja na nasze zdrowie i rozwój dziecka. Pewnie wiele z nas o tym wie, poczytalo i sie stara ale przylozcie sie do tego na poważnie bo to ma realny wplyw na zdrowie Waszych dwupakow.

Swoja droga - nie mamy blizniakow w watku?

Po tak krótkim czasie wyniki jeszcze się nie pogorszą, gorzej po prawie dziewięciu miesiącach bez mięsa zastąpionego soja lub czymś podobnym. Nie jadłam kiedyś mięsa w ogóle przez dłuzszy czas, więc wiem czym się to kończy. Anemia, niedobory... Naprawdę trzeba wtedy uważać na dietę.

Niecierpliwie czekamy [emoji173]️
f2w3flw1cbdbspns.png
Ja już długi czas jadłam niewiele mięsa i mimo to wyniki są ok. Jak się pogorszą to będę się martwić i zaradzać :) a soi i tak nie mogę, bo mam hashimoto :)

8une3e3kck8m6mea.png

reklama

Hej :) 11 tyd 7 dzien to dokładanie 12 tyd 0 dzien ;)
Ja liczę tak że jeśli mam np 12 tyd 2 dzien to rozpoczął się 13 tydzień ;)

Do góry