reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Wiola1985, ja jestem fanką gołąbków moja córeczka mogłaby jeść tylko gołąbki dlatego bardzo mnie ciekawia te gołąbki z ryżem i grzybami. Napisz proszę jak robisz - plisss [emoji6]

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Tego nigdy nie wiesz, są spore marginesy na poród [emoji16]
Ale 3 tygodnie nie jest mozliwe zeby sie ciąża przesunela :p
8une3e3kck8m6mea.png

@Madziula27 miałam wczoraj zabarwiony śluz na różowo, niewiadomo dlaczego bo nic niepokojącego dr nie zauważyła, dostałam duphaston i zalecenie leżenia

@Colorado1989 a mogłabyś mi przypomnieć dlaczego miałaś takie zalecenia? Też miałaś plamienia?
Bardzo na wyrost profilaktyka. Nie miałam plamień, ale długo staraliśmy się o bobasa, a mam też dodatkowe problemy zdrowotne (chociażby hashimoto) i lekarz stwierdził, że lepiej wdrożyć wszystkie środki zaradcze. Tak samo odkąd tylko wiem o ciąży biorę luteinę i duphaston. Powoli odstawiam dopiero luteinę.
Ja wczoraj mojemu robiłam gołabki z ryżem i miesem, a sobie gołabki z ryżem i grzybami...mam większość rodziny z podkarpacia stad też takie smaki :)

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom
Najgorzej tak z tymi podwójnymi obiadami...

U mnie cześć rodziny z mazur, część ze śląska i część z małopolski [emoji1] a że mi jeszcze wiele zagranicznych kuchni smakuje, to u nas jest totalny mix. Ale w ciąży to mi delikatniejsze rzeczy smakują, no i takie domowo-polskie [emoji1]

A gołąbków - wstyd się przyznać - nie umiem jeszcze [emoji6]

8une3e3kck8m6mea.png

Ale ciąża się nie przesuwa. Akceptowalny termin porodu to do 3 tygodni przed i 1 tygodnia po terminie wyznaczonym. Przynajmniej tak mi lekarz mówił. Na kiedy masz termin?

Ja mam termin na 21.08 to akceptowalnie mogę zmieścić się na całej rozpiętości sierpnia [emoji6]

8une3e3kck8m6mea.png

Dziewczyny czy któraś z Was ma zalecenia od lekarza, żeby leżeć i tylko odpoczywać [emoji32]? Prawie dwa tyg w łóżku, łatwe to nie jest ....
Ja polegiwałam ponieważ miałam plamienia ale nie cały czas bo mam jeszcze 4 latkę w domu a mąż od rana do nocy w pracy, więc musiałam wszystko ogarnąć ale po tygodniu takiego polegiwania przeszło i tylko mam się oszczędzać...

reklama
Do góry