reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja właśnie wypiłam pół litra soku z ogórków kiszonych.....

No to pewnie chłopak....
To jak my tu ciasto zagryzamy ogórkami to co, bezpłciowiec? ;) :D

f2w3flw1cbdbspns.png

reklama
Dziewczyny melduję że przytoczyłam się do chaty po wizycie. Wszystko jest ok, parametry w normie lekarz mówił że nie zleca badań dodatkowych bo wg niego nie ma takiej potrzeby wiec tego się trzymam jakieś sceptyczne podejście ma do pappa tak odczułam a to on ma być mądrzejszy w końcu jest jakimś tam profesorem wiec trzymam się tego co mi zleca. Poza tym z om termin mam na 2.08 z ust na 25.07 wiec tydzień różnicy.
Co do dentysty mój lekarz kazał mi wbić do karty ciąży od dentysty pieczątkę ze byłam i uzębienie mi sprawdził
A no fakt, jest tam na to miejsce. To wezmę ze sobą ją, niech też mi podbije dla spokoju.

f2w3flw1cbdbspns.png

Ja w poprzedniej ciąży i teraz tez nie musze mieć żadnej pieczątki w karcie że byłam u dentysty.. U mnie w przychodni chyba wszystko jakoś inaczej się odbywa :-D

Dziewczyny melduję że przytoczyłam się do chaty po wizycie. Wszystko jest ok, parametry w normie lekarz mówił że nie zleca badań dodatkowych bo wg niego nie ma takiej potrzeby wiec tego się trzymam jakieś sceptyczne podejście ma do pappa tak odczułam a to on ma być mądrzejszy w końcu jest jakimś tam profesorem wiec trzymam się tego co mi zleca. Poza tym z om termin mam na 2.08 z ust na 25.07 wiec tydzień różnicy.
Co do dentysty mój lekarz kazał mi wbić do karty ciąży od dentysty pieczątkę ze byłam i uzębienie mi sprawdził

To jak duży jest dzidziuś? :-)

Sorenlorenson, gratulacje udanej wizyty [emoji4] Moja dr. też uważa, że nie ma sensu robić pappy to tylko czysta statystyka. Z tych mało inwazyjnych to najlepsze testy Nifty ale koszt bardzo duży [emoji17]

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom

@sorenlorenson - super, że wszystko dobrze. Może ta tygodniowa różnica w terminie wynika z tego że owulacja była wcześniej niż by z cyklu na sztywno wychodziło. U mnie termin z om to 17/18.08 z USG póki co 19.08 ale z tego co rozumiem to się z biegiem czasu może jeszcze zmieniać.

Dziewczyny jeśli możecie unikać brania nospy to nie bierzcie... nospa działa rozkurczowo nie tylko na Wasz ból brzucha ale też na maluchy. Rozmawiałam ze znajomą niedawno o tym, że bardzo wiele dzieci z którymi pracują logopedzi to tak zwane 'dzieci nospowe', mają obniżone (albo też nadmierne) napięcie mięśniowe, a co za tym idzie słabszą sprawność. Oczywiście nie da się sprawdzić wstecz czy gdyby w ciąży mamy nie przyjmowały nospy tego efektu by nie było. Zdaję sobie też sprawę z tego, że wiele kobiet przyjmuje nospe i rodzą zdrowe dzieci. Wybór zawsze należy do nas, dobrze po prostu o tym wiedzieć.

[QUOTk 16157579, member: 178101"]Hehe umieram z ciekawosci5, bo wg chińskiego kalendarza dziewczynka[/QUOTE]

Mi kiedys z chińskiego kalendarza i innych wyliczanek wychodziło że będzie dziewczynka a urodził się synek :-D jakoś nie wierze takim rzeczom :-D teraz wogole nie mam żadnych przeczuc, liczę teraz też na dziewczynke ale co będzie to będzie, w 8 marca w dzień kobiet dowiem się co będzie, iż może będę miała prezent w postaci córeczki :-)Wtedy mam usg polowkowe

Ostatnia edycja:
reklama
@sorenlorenson - super, że wszystko dobrze. Może ta tygodniowa różnica w terminie wynika z tego że owulacja była wcześniej niż by z cyklu na sztywno wychodziło. U mnie termin z om to 17/18.08 z USG póki co 19.08 ale z tego co rozumiem to się z biegiem czasu może jeszcze zmieniać.

Dziewczyny jeśli możecie unikać brania nospy to nie bierzcie... nospa działa rozkurczowo nie tylko na Wasz ból brzucha ale też na maluchy. Rozmawiałam ze znajomą niedawno o tym, że bardzo wiele dzieci z którymi pracują logopedzi to tak zwane 'dzieci nospowe', mają obniżone (albo też nadmierne) napięcie mięśniowe, a co za tym idzie słabszą sprawność. Oczywiście nie da się sprawdzić wstecz czy gdyby w ciąży mamy nie przyjmowały nospy tego efektu by nie było. Zdaję sobie też sprawę z tego, że wiele kobiet przyjmuje nospe i rodzą zdrowe dzieci. Wybór zawsze należy do nas, dobrze po prostu o tym wiedzieć.
Brzmi to sensownie. Póki nie muszę to staram się nic nie brać. Na ten moment już mnie prawie nic na szczęście nie boli. Nospę brałam czasem przy okresie, ale potem przerzuciłam się na ibuprom, działał na mnie o wiele szybciej. Ale ostatnio czytałam, że ibuprofen jest zaś toksyczny.... No zwariować idzie. Wiadomo, w ciąży ibuprofen odpada, bo może do poronienia doprowadzić.

Dokupiłam dziś magnez z witaminą b6, skoro to takie istotne :) ale dopytam jeszcze endokrynologa w poniedziałek co tak na prawdę brać, on jest też farmakologiem klinicznym, więc mam nadzieję, że jakąś oświecającą odpowiedź dostanę :)

@Wiola1985 - taaaaakie bounty [emoji4] czyli paka akcesoriów reklamowych [emoji4] ja chodzę prywatnie, dostałam taką teczuszkę z pregna na dokumenty, 3 (!) tabletki tego suplementu właśnie i książeczkę z info o ciąży i żywieniu się - i to chyba jest najsensowniejsze [emoji16]

A suplement do kitu i reklama do mnie nie trafi, choćbym nie wiem co od nich jeszcze dostała... uczulenia dostałam po pregna plus [emoji23]

8une3e3kck8m6mea.png

Do góry