reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Mam pytanko do dziewczyn z krakowa gdzie robicie usg genetyczne? Macie jakieś sprawdzone miejsca? Bo mi już głowa pęka od przekopywania internetu w poszukiwaniu.

Ja będę mieć w Dobre USG UL.Nilla. U dr. Wiechec...
Mam na 31 stycznia a umawiałem się już w polowie grudnia.
Wtedy to 12+6 tyg u mnie.
Siostra tam miała. Mówiła że super i moja ginekolog też mi tam poleciła iść. Podobno najlepsze USG W Małopolsce i najlepszy lekarz od prenatalnych

Hej ja robię w Dobre Usg ul. NILLA. U dr Wich
Mam pytanko do dziewczyn z krakowa gdzie robicie usg genetyczne? Macie jakieś sprawdzone miejsca? Bo mi już głowa pęka od przekopywania internetu w poszukiwaniu.

reklama
4te5tf. ?

8une3e3kck8m6mea.png

Kot napisał, uśmiałam się [emoji23]. Mój kot też kiedyś napisał podobnej treści maila do mojego klienta i wysłał!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej mamusie ja też mam pytanie odnośnie zaparć
Co 4 dni mam naprawdę poważne zatwardzenie w toalecie gdzieś czytałam że nie zaleca się czopków w ciąży w szczególności w 1 trymestrze
Zaczęłam pić marchewkowe soki jeść marchewki activie kefiry a nic nie pomaga
Boje się że dojdzie do jakiś komplikacji bo aż mąż się przestraszył jak wszedł do toalety jak mnie zobaczył co ja robię żeby się wypróżnić...nigdy poza ciąża tego problemu nie miałam bo dużo biegałam i ćwiczyłam teraz przestalam bo mi się najzwyczajniej nie chce ...
Hemoroidy miałam 1 raz w życiu po 3 porodzie to było ponad 3 lata temu może ktoś zna ten problem i może coś doradzić ...1 wizytę mam dopiero 22.01

Hej dziewczyny, dawno nie pisałam co u mnie. Byłam tak przeziębiona i wypompowana z sił, że miałam siłę czytać, ale nie pisać. Na dziś musiałam się pozbierać, bo dziś była w końcu wizyta! Maluszek ma 2 cm, co odpowiada 9 tyd i 3 dni, ładnie mu bije serduszko i nawet machał rączką jak go pani doktor troszkę poddenerwowała. Dostałam namiary na klinikę genetyczną i muszę umówić się na termin. Na usg pani dr. stwierdziła, że nie widzi pogrubionego karku, a już by było powoli widać, choć jeszcze wcześnie na takie oceny. Ale myślę, że dzidzia jest zdrowa. Zdjęcia z usg zamieszczam na naszym wątku z usg i wizytami. Pozdrawiam was. Och, tak mi ulżyło... w poczekalni cały czas burczało mi w brzuchu ze strachu...

Gesendet von iPhone mit Forum BabyBoom

Co 4 dni mam naprawdę poważne zatwardzenie w toalecie gdzieś czytałam że nie zaleca się czopków w ciąży w szczególności w 1 trymestrze
Boje się że dojdzie do jakiś komplikacji bo aż mąż się przestraszył jak wszedł do toalety jak mnie zobaczył co ja robię żeby się wypróżnić...nigdy poza ciąża tego problemu nie miałam bo dużo biegałam i ćwiczyłam teraz przestalam bo mi się najzwyczajniej nie chce ...
Hemoroidy miałam 1 raz w życiu po 3 porodzie to było ponad 3 lata temu może ktoś zna ten problem i może coś doradzić ...1 wizytę mam dopiero 22.01
Spróbuj błonnik. Ja ostatnio wspomagam się tym o nazwie "Jeliton" (z babki płesznik), ale każdy może być. Zalewam go sokiem, mieszam i wypijam, dwa razy dziennie po łyżce (na opakowaniu zalecają nawet 4 razy dziennie po 1 łyżce). I pomógł :) tylko trzeba więcej wtedy pić :)

8une3e3kck8m6mea.png

Od marchewki możesz mieć zatwardzenie. Odstaw soki i wszystkie produkty z marchwi. Jedz raczej śliwki i jabłka.
Hahaha moze kot tez w ciazy i chce zasiegnac porady :D

Nawet kapieli nie mozesz? :( jeju bardzo Ci wspolczuje, oby sie wszystko unormowalo.

p19udqk30r8yyqai.png

3jvzdf9h36gispov.png

Kot napisał, uśmiałam się [emoji23]. Mój kot też kiedyś napisał podobnej treści maila do mojego klienta i wysłał!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Hahaha [emoji23] może kot chce być asystentem? [emoji1]

Dlatego jak pracuję, a pracuję nieodłącznie na laptopie, i muszę odejść od laptopa, to minimalizuję wszystkie okna [emoji16] niestety moje koty uwielbiają chodzić po laptopie, a nawet siadać na nim, bo jest lekko ciepły [emoji1]

8une3e3kck8m6mea.png

Marchewka w dużej ilości może powodować zatwierdzenia, synek jak był mały miał problemy i lekarz kazał odstawić marchewkę bo było jej za dużo w diecie a pił dużo soków z marchewką. Buraki są polecane, pomagają podobno w trawieniu

reklama
@Maria.sm - odnośnie zaparć to jest jeszcze kwestia pozycji w toalecie - dość często ludzie zginają się w pół, opierają na udach gdy w toalecie jest problem - to bardzo niedobra pozycja dla wypróżniania z anatomicznego punktu widzenia. Zdecydowanie lepiej żeby stopy postawić ciut wyżej - na podeście dla dziecka (takim który się stawia przy umywalce) albo na kilku grubych książkach (taaak! w końcu do czegoś po latach przyda się encyklopedia PWN :D ) tak żeby kolana były wyżej niż nasza miednica.
I pić dużo wody, to jest turboważne! W jelicie grubym woda jest odprowadzana z masy kałowej - jeśli jest zaparcie i masa kałowa dłużej niż zwykle siedzi w jelicie to cały czas pozbywamy się z niej wody, a tym samym trudniej jest potem się wypróżnić.

Do góry