reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Czesc dziewczyny chcialam sie przywitac, jestem w 7 tyg ciazy to moja 3 ciaza, pierwsza niestety stracona i mam już synka 13 miesięcznego. Przyznaję że nigdy nie pisałam na forum ale nie powiedzieliśmy nikomu o ciazy że względu na wcześniejsze doświadczenia...a mam wielka ochotę ż kims pogadać:) milo mi Was poznać i życzę Wam nudnych ciąż i grzecznych dzieciaczkow po porodzie :)

Czesc dziewczyny chcialam sie przywitac, jestem w 7 tyg ciazy to moja 3 ciaza, pierwsza niestety stracona i mam już synka 13 miesięcznego. Przyznaję że nigdy nie pisałam na forum ale nie powiedzieliśmy nikomu o ciazy że względu na wcześniejsze doświadczenia...a mam wielka ochotę ż kims pogadać:) milo mi Was poznać i życzę Wam nudnych ciąż i grzecznych dzieciaczkow po porodzie :)
Hej, witamy serdecznie, ja też debiutuje jako forumowiczka i się już zadomowiłam, to uzależnia ;) wszystkiego dobrego i nudnej ciąży ;) byłaś już na wizycie? :)

p19ugox1xy9dlkqw.png

Hej :) rozumiem w pełni decyzję o nie mówieniu, zwłaszcza po przejściach. Jednak tym razem nie ma bata i musi być dobrze! [emoji4]

8une3e3kck8m6mea.png

Pierwsza wizyte mam we wtorek o 17.30 ale jakoś tak podświadomie czuje że będzie dobrze :) jak Wy się czujecie? Ja jestem ciągle głodna ale nie mogę patrzeć na jedzenie...czytalam forum od początku i któraś z Was napisala że je ziemniaki ż masłem i tak jadłam przez 2 dni na śniadanie, obiad i kolację ale już nawet na to nie mogę patrzeć. Mam nadzieję że po 1 trymestrze wszystko się zmieni :)

Dziekuje wam wszystkim kochane jestescie

Monika , trzymam mocno kciuki zeby było dobrze [emoji1317][emoji1317][emoji1317]i mocno w to wierze .

Mnie dzisiaj od rana złapały wymioty , mdłości mam już jakiś czas ale cieszyłam się ze nie wymiotów , wypiłam rano herbatkę i było Ok . Dzisiaj niestety herbatka się nie przyjęła :( zapowiada się powtórka z poprzedniej ciąży , w której wymiotowałam przez 5 miesięcy :(

Jeśli chodzi o wysypki to od urodzenia cierpię na AZS w dosyc ostrej postaci , wiec większość roku jestem wysypana w mniejszym lub większym natężeniu . W ciąży poprzedniej od poczatku zmiany były bardzo mocno , wyglądałam jak poparzona praktycznie na całym ciele , do tego rany się sączyły i lekarze zdecydowali o położeniu mnie na półtora tyg do szpitala zeby jakoś na tym zapanować . Po wyjściu skóra nie była tak zagoniona ale zmagałam się z mocnymi zmianami bez leków jeszcze przez rok po ciąży ( karmiłam ). W tej ciąży nie obyło się również bez zaostrzenia , już raz na pogotowiu wylądowałam , zaatakowało mi strasznie oczy , ale w tum momencie mimo dosyć mocnych zmian mam skore pod kontrola i wiem jak sobie ulżyć . Taka moja uroda.

Mnie tez brzuch pobolewa podobno to normalne

Ja dzisiaj mam potworny dzień, nie wiem czy ciśnienie czy kolejna ciąża da mi po prostu popalić .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Monika , trzymam mocno kciuki zeby było dobrze [emoji1317][emoji1317][emoji1317]i mocno w to wierze .

Mnie dzisiaj od rana złapały wymioty , mdłości mam już jakiś czas ale cieszyłam się ze nie wymiotów , wypiłam rano herbatkę i było Ok . Dzisiaj niestety herbatka się nie przyjęła :( zapowiada się powtórka z poprzedniej ciąży , w której wymiotowałam przez 5 miesięcy :(

Jeśli chodzi o wysypki to od urodzenia cierpię na AZS w dosyc ostrej postaci , wiec większość roku jestem wysypana w mniejszym lub większym natężeniu . W ciąży poprzedniej od poczatku zmiany były bardzo mocno , wyglądałam jak poparzona praktycznie na całym ciele , do tego rany się sączyły i lekarze zdecydowali o położeniu mnie na półtora tyg do szpitala zeby jakoś na tym zapanować . Po wyjściu skóra nie była tak zagoniona ale zmagałam się z mocnymi zmianami bez leków jeszcze przez rok po ciąży ( karmiłam ). W tej ciąży nie obyło się również bez zaostrzenia , już raz na pogotowiu wylądowałam , zaatakowało mi strasznie oczy , ale w tum momencie mimo dosyć mocnych zmian mam skore pod kontrola i wiem jak sobie ulżyć . Taka moja uroda.

Mnie tez brzuch pobolewa podobno to normalne

Ja dzisiaj mam potworny dzień, nie wiem czy ciśnienie czy kolejna ciąża da mi po prostu popalić .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Rany julek [emoji52] nieźle musiałaś i musisz się męczyć. Ja mam alergię kontaktową na różne rzeczy, jak płyn do naczyń (wszystkie!), chemie wszelkie, nikiel, etc. Czasem jedna rzecz mnie uczuli, a 10 innych potem podrażnia :/ czasem nawet jak warzywa obieram to mnie mega podrażniają...

8une3e3kck8m6mea.png

reklama
Pierwsza wizyte mam we wtorek o 17.30 ale jakoś tak podświadomie czuje że będzie dobrze :) jak Wy się czujecie? Ja jestem ciągle głodna ale nie mogę patrzeć na jedzenie...czytalam forum od początku i któraś z Was napisala że je ziemniaki ż masłem i tak jadłam przez 2 dni na śniadanie, obiad i kolację ale już nawet na to nie mogę patrzeć. Mam nadzieję że po 1 trymestrze wszystko się zmieni :)
Też tak czasem mam, że jestem głodna, ale nie mam ochoty jeść [emoji16] u mnie ziemniaki też zagościły często, ale w różnych formach. A normalnie nie jem ich często.
Poza tym nic mi nie dolega, odpukać. Nawet brzucho mniej boli.

8une3e3kck8m6mea.png

Do góry