reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny a tak z innej beczki, po pierwsze witam się z Wami, bo dopiero dojrzałam do dołączenia tu, a po drugie od razu przychodzę z problemem ;) ostatnia @ 15.11, testy z 14.12 pozytywne, beta 14.12 - 635, powtórzona 17.12- 2367. Wizyta dopiero 04.01, a ja odchodzę od zmysłów, czy wszystko w porządku. Czy jest sens robić betę ponownie i powtórzyć po 48h czy już po jednokrotnym sprawdzeniu przyrostu poczekać spokojnie na wizytę u lekarza?
Ja bym spokojnie czekała na wizytę, którą mamy tego samego dnia ;), koniecznie daj znać jak było! :)

reklama
Swing głowa do góry, nie masz co się martwić :)
A co do dziewczyn przykro mi.. może to jeszcze nie był czas. W końcu Wam się uda trzymam kciuki :*
I co tam, jakie plany na sylwestra ? My mieliśmy iść na domowke ale z racji tego ze wieczorami umieram nie wiem czy jest sens się męczyć :(

Dziewczyny a tak z innej beczki, po pierwsze witam się z Wami, bo dopiero dojrzałam do dołączenia tu, a po drugie od razu przychodzę z problemem ;) ostatnia @ 15.11, testy z 14.12 pozytywne, beta 14.12 - 635, powtórzona 17.12- 2367. Wizyta dopiero 04.01, a ja odchodzę od zmysłów, czy wszystko w porządku. Czy jest sens robić betę ponownie i powtórzyć po 48h czy już po jednokrotnym sprawdzeniu przyrostu poczekać spokojnie na wizytę u lekarza?
Poczekaj na wizyte jesli czujesz sie ok :) masz super wyniki, nie ma co sie kłuć niepotrzebnie i w nerwach czakac na wyniki. jestem pewna ze 4.01 przeczytamy tu dobre wiesci od Ciebie :* u mnie sytuacja jest podobna - @11.11, test pozytywny 13.12, a beta z 15.12 blisko 700. Nawet nie powtarzalam bety tylko czekam na 3.01 na wizyte bo wiem ze od badan mi sie nie polepszy :) bedzie dobrze, a jesli tak sie potoczy, ze nie bedzie... to i tak nie mamy na to wplywu bo teraz dziala natura, my powinnysmy nie przeszkadzac.

Wiola, megalija, macie rację. Posiedzę grzecznie i poczekam, zajmę się czymś pożytecznym, żeby nie myśleć ;) a co do sylwestra to ja spędzam go w domu, przyjeżdżają znajomi i robimy Pidżama party, wiec jak mi się zachce spać to się nie muszę nawet przebierać ;)) ale też wieczorami czuje się gorzej niż rano

Dziewczyny, właśnie wyszłam od gin. Nastawil mnie pozytywnie, ale nadal nic nie widać. To co miałam w jajniku, to podobno torbiel ciałka żółtego, bardzo częsta u kobiet w ciąży. Uspokoilam się trochę. Przepisał mi duphaston i kazał brac 2 razy dziennie. Mam zrobić kolejną betę i prz yjsc 2 stycznia na usg. Właśnie siedzę w laboratorium... Jak myślicie- mam się martwić?

Dziewczyny, właśnie wyszłam od gin. Nastawil mnie pozytywnie, ale nadal nic nie widać. To co miałam w jajniku, to podobno torbiel ciałka żółtego, bardzo częsta u kobiet w ciąży. Uspokoilam się trochę. Przepisał mi duphaston i kazał brac 2 razy dziennie. Mam zrobić kolejną betę i prz yjsc 2 stycznia na usg. Właśnie siedzę w laboratorium... Jak myślicie- mam się martwić?
Myślę, że jeżeli gin nastawia Cię pozytywnie to nie martw się, zrób betę tak jak radził i postaraj się spokojnie poczekać na kolejne USG (tak ja wiem, łatwo tak gadać, sama panikuje). Albo pisz tu z nami o glupotach, żeby nie mieć czasu się martwic ;)

Marta ja Ci odradzam martwienie sie :) lekarz dyplomu i specjalizacji nie dostal przypadkiem. Zaufaj i czekaj na usg. A tymczasem - co robisz e sylwestra?
Ja spedzam spokojnie, z dzieciatymi znajomi na domowce. Jeszcze nie wiedza ze w tym roku nie bede pic cuba libre tylko herbe o sok :D

Po co się martwić? W którym jesteś tygodniu? Może to jeszcze za wcześnie na zarodek, bo ciąża jest młodsza. :)

Witam wszystkie nowe mamy :)
Wspolczuje bardzo strat waszych fasolek :(
Przez swieta czulam sie w miare ok oprocz tego apetytu eh tyle smakolykow a ja nic nie moglam w siebie wcisnac :/
W sylwestra idziemy z mezem na impreze, chociaz bardzo mi sie nie chce no ale juz zaplacilismy...

reklama
Hej dziewczyny, jestem tu nowa. Mój przewidywany termin porodu to 11.08.2018. Jestem po drugim, udanym in vitro. O dziecko staraliśmy się z partnerem od 6 lat. To moja pierwsza, długo wyczekiwana ciąża. Poza delikatnym uczuciem ucisku w podbrzuszu i piersiami wrażliwymi na dotyk nie mam objawów. No może mały brzuszek, ale ten miałam już przed ciążą. Pozdrawiam was serdecznie!

Do góry