mamaleosia
Zaciekawiona BB
6 tydz 6 dzien takze spokojnie masz jeszcze czas, powtorz bete żeby przez swieta być spokojnaMamaleosia, w którym jesteś tygodniu???
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
6 tydz 6 dzien takze spokojnie masz jeszcze czas, powtorz bete żeby przez swieta być spokojnaMamaleosia, w którym jesteś tygodniu???
Ja swoją pierwszą ciążę z Om miałam na 29.11, z pierwszego USG 28.11 ( i faktycznie tak urodziłam). połówkowe USG 20.11, a ostatnie w 32 tc - 16.11 więc patrząc po mnie im starszy płód tym w zależności od genetyki się rozwija jeżeli rodzice wyżsi albo dziadkowie to duże prawdopodobieństwo, że i dziecko będzie większe a co za tym idzie każde USG będzie Ci pokazywało coraz to wcześniejszą datę Ale fakt dobrze, że się rozwija tak ekspresowo Trzymaj się cieplutkoHej. Byłam dziś na wizycie i moja ciąża rośnie jak na sterydach Na pierwszej wizycie TP według usg 4.08.18 na kolejnej termin przesunął się na 31.07.18 dziś byłam znów odebrać wyniki i lekarka przy okazji zrobiła usg termin według usg 28.07.18
Myślę że miałam bardzo szybko dni płodne. Stąd ciaza i taki wynik usg Ja jestem niska.. całe 160 cm [emoji14] mąż też średni jakieś 178 :-)Ja swoją pierwszą ciążę z Om miałam na 29.11, z pierwszego USG 28.11 ( i faktycznie tak urodziłam). połówkowe USG 20.11, a ostatnie w 32 tc - 16.11 więc patrząc po mnie im starszy płód tym w zależności od genetyki się rozwija jeżeli rodzice wyżsi albo dziadkowie to duże prawdopodobieństwo, że i dziecko będzie większe a co za tym idzie każde USG będzie Ci pokazywało coraz to wcześniejszą datę Ale fakt dobrze, że się rozwija tak ekspresowo Trzymaj się cieplutko
A czemu smutniejsze wątki mają być pomijane? [emoji27]Late92 - to faktycznie nieźle rośnie! Żeby się zaraz nie okazało, że masz termin na czerwiec!
Dziewczyny to my decydujemy co jest na forum. Rozumiem, że część osób ma trudne sytuacje i będą o nich pisać bo potrzebują wsparcia, też po to jest forum. Ale nie zniechęcajcie się i piszcie o sobie :* a te smutniejsze wątki może pomijajcie? Może da się tak, żeby każdy znalazł coś dla siebie.
Oj, nie miałam na myśli nic złego. Chodzi tylko o to, że niektóre dziewczyny zaczynają się chyba czuć tu źle dlatego, że pojawiają się tematy sprawdzania bety, prawidłowego jej wzrostu itd. To pewnie jest stresujące. Chodziło mi tylko o to żeby po prostu nie interesujący kogoś wątek pominąć, w znaczeniu nie czytać, nie martwić się, ale może nie opuszczać grupę. Absolutnie nie chodzi mi o globalne ignorowanie tych smutniejszych treści, ale o to, że możemy też pisać co u nas nawet jeśli nie sprawdzałyśmy sobie dziś bety i nie mamy jej do porównania, czujemy się dobrze itd, bo te rzeczy przecież się nie wykluczają, co nie? Ciągle tu czytam, że 'każda ciąża jest inna'. Myślę, że mamy przed sobą wiele wspólnych tematów, a jak już ktoś powiedział im nas więcej tym lepiej.A czemu smutniejsze wątki mają być pomijane? [emoji27]
Oki, musiałam źle zrozumiećOj, nie miałam na myśli nic złego. Chodzi tylko o to, że niektóre dziewczyny zaczynają się chyba czuć tu źle dlatego, że pojawiają się tematy sprawdzania bety, prawidłowego jej wzrostu itd. To pewnie jest stresujące. Chodziło mi tylko o to żeby po prostu nie interesujący kogoś wątek pominąć, w znaczeniu nie czytać, nie martwić się, ale może nie opuszczać grupę. Absolutnie nie chodzi mi o globalne ignorowanie tych smutniejszych treści, ale o to, że możemy też pisać co u nas nawet jeśli nie sprawdzałyśmy sobie dziś bety i nie mamy jej do porównania, czujemy się dobrze itd, bo te rzeczy przecież się nie wykluczają, co nie? Ciągle tu czytam, że 'każda ciąża jest inna'. Myślę, że mamy przed sobą wiele wspólnych tematów, a jak już ktoś powiedział im nas więcej tym lepiej.