reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny i jeszcze pytanie, czy ktoras z was bierze luteine??? Bo ja w pierwszej ciazy bralam do 18 tyg ze wzgledu na bole brzucha, bylam w szpitalu no ale udalo się. W maju tego roku poronilam w 5 tyg, bolal mnie brzuch, lekarz wypisal luteine, ale nie zdarzylam wziac bo dostalam krwotoku. Teraz zrobilam test w srode, brzuch mnie bolal i bez konsultacji z lekarzem zacze;lam brac luteine jak w pierwszej ciazy, bo lekarza mam dopiero w srode. Czy ktoras z was bierze? jesli tak to w jakiej dawce?

reklama
AGANIAK dobrze wiesz o czym mówię:D ale wiadomo jak ma się podejrzenia ze jest w nas małe serducho to chcielibyśmy już się dowiedzieć ja teraz będę tydzień czekać jak na szpilkach Jak myślisz jak zrobię test w poniedziałek moze juz cos sie pojawić?!
MAMALEOSIA nie martw się ja mam różnicę między synem A córka 3 lata. A rozmawiając z mężem doszliśmy do wniosku że mogliśmy im rok po roku zrobić bylo by im łatwiej się że sobą dogadać :D trzecie chcialam po 30 wtedy różnica by wyszla 10 lat. Teraz jak by bylo to też trzy lata między synem A między córka 6 :) A takie fora dodają otuchy :)

Dziewczyny i jeszcze pytanie, czy ktoras z was bierze luteine??? Bo ja w pierwszej ciazy bralam do 18 tyg ze wzgledu na bole brzucha, bylam w szpitalu no ale udalo się. W maju tego roku poronilam w 5 tyg, bolal mnie brzuch, lekarz wypisal luteine, ale nie zdarzylam wziac bo dostalam krwotoku. Teraz zrobilam test w srode, brzuch mnie bolal i bez konsultacji z lekarzem zacze;lam brac luteine jak w pierwszej ciazy, bo lekarza mam dopiero w srode. Czy ktoras z was bierze? jesli tak to w jakiej dawce?
Ja nie biorę, brzuch mnie trochę ciągnie jak bardziej to biorę no-spe. Jak byłam wczoraj u lekarza to mi nic nie przepisał tylko witaminy kazał brać. Może jak pójdę w środę to coś dostanę. W poprzednich ciążach brałam luteine tylko z najstarsza córka, w dwóch pozostałych nie bylo potrzeby.

Napisane na G3121 w aplikacji Forum BabyBoom

U nas też bliscy znajomi wiedzą, a najbliższa rodzina jeszcze nie... to moja 6ta ciaza wiec pewni postukają się w glowe(mam tylko 2 synów)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
6 :D Wow chciała bym ale nie wiem czy stać mnie na to :D dasz radę jak z 3,4,5 dałaś. A rodziłas naturalnie ?

Ja brałam w pierwszej i drugiej ciąży ale w drugiej dopiero w 13 tyg. Lekarz kontrolował ponieważ w jednej i drugiej mialam niewydolną szyjke i założony passar. W pierwszej ciąży koniowal zbagatelizował i dobrze że szybko poszłam do kdrugiego który na cito wyslal mnie do szpitala. Założyli passar i mnóstwo leków na podtrzymanie. W drugiej na spokojnie dawał luteine i założył passar, obyło się bez leków. Pamiętajmy że my czujemy jak coś się dzieje nie tak e naszym organizmie. Ale też lekarz powinien zapobiegawczo wszystko zbadać i wypytać.

Ja w poprzedniej ciąży brałam luteinę( jedną na noc) i duphaston, ale to chyba bardziej profilaktycznie, bo wcześniej poroniłam. Teraz zobaczymy co powie, bo w przyszłym tygodniu mam wizytę.

No to kolejne pytanie do bardziej doświadczonych:) na jakie wyniki dostałyście skierowanie na wizycie założenia karty ciąży? Bo u mnie wygląda to dziwnie i nie wiem czy mam się martwić czy tak jest normalnie. Mam serduszko, na początku P.Dr powiedziała że zarodek jest mały, później że wszystko okej. Mam problemy z sercem(co za tym idzie z wynikami krwi) i choruje na Hashimoto. A skierowanie jakie dostałam to Test PAPP. Zero morfologi, grupy krwi czy badań na inne choroby. Czy to normalne?
Ja mam ciaze prowadzona na zastrzykach z heparyny, ciaza wysokiego ryzyka. Na pierwszej wizycie robiłam morfologie, mocz, glukoze na czczo, tsh ( za wysokie, dostałam skierowanie do endokrynologa) , glupa krwi i toksoplazmoza igg igm.

Hej ja biorę luteine, tylko że miałam cykl stymulowany i już przed ciążą ja brałam po zastrzyku biorę też duphaston. Ja biorę luteine dwa razy dziennie, może przedzwon do lekarza i zapytaj. Ale myślę że ona nie zaszkodzi, ale zapytaj w jakiej dawce brać albo bierz tak jak kazał Ci w poprzedniej ciąży

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny jak się czujecie ? Ja jutro idę do gin na oddział bo ma dyżur i mówił żebym przyszła to zobaczy czy jest pecherzyk strasznie się boję.

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry