reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

No słyszałam o tym... podobno za jakiś czas ma się tylko to odbywać w taki sposób [emoji4]

16uds65gf2i39h6o.png
Fajnie jakby tak już było, bo ja dostaję białej gorączki jak muszę iść do tych wiecznie nafuczanych na cały świat kadrowych. Teraz chyba rozważę wysyłkę listem chociaż wracając od gina kadry mam po drodze :-D

reklama
A ta krzywą cukrową to się bada w jakimś konkretnym tygodniu ciąży? dostaje się skierowanie od swojego lekarza prowadzącego??

Ja od tamtego tygodnia nie mogłam dodzwonić się do lekarza do którego chodzę prywatnie, a zawsze umawiamy sie po prostu nie z wizyty na wizytę tylko mam przedzwonic pare dni wcześniej i tyle. Wiec już zaczynałam się denerwować, bo wiadomo chciałam jak najszybciej być po tym usg polowkowym, ale w końcu się odezwał i mam zadzwonic w środę po południu, wiec prawdopodobnie wtedy pójdziemy podglądnąc co tam się w brzuszku dzieje. Troszkę mam stresa, bo nie czuje jeszzcze żadnych ruchów i tak jakoś boje się co tam u dzidzi [emoji19]

Ja już od dziś mam tez urlopik, wiec teraz tylko myśleć co by tu robić [emoji5][emoji87]

oar8flw1mdp5ujvp.png
Ja przez to ze jeszcze tez nie czuje ruchow czasem tez sie zastanawiam czy u dzidzi wszystko dobrze..

Ja przez to ze jeszcze tez nie czuje ruchow czasem tez sie zastanawiam czy u dzidzi wszystko dobrze..

Ja też często się martwię czy wszystko u Malucha okej, tym bardziej, że miewam takie sny, że na głowę można dostać [emoji52] a jak się dziś położyłam, żeby coś poczuć to słyszałam tylko jak mi się śniadanie trawiło. A Maluch ani śladu o sobie nie dał [emoji17]chyba ze te dźwięki i ruchy, które ja identyfikuje jako perystaltykę to ruchy Malucha [emoji12]

Fajnie jakby tak już było, bo ja dostaję białej gorączki jak muszę iść do tych wiecznie nafuczanych na cały świat kadrowych. Teraz chyba rozważę wysyłkę listem chociaż wracając od gina kadry mam po drodze :-D
Haha mam to samo[emoji4] Dlatego daje je koleżance z pracy i ona za mnie je dostarcza [emoji4]

16uds65gf2i39h6o.png

Ja nie mam problemu z noszeniem zwolnienia, bo lubię swoje miejsce pracy i nie mam bezpośredniego kontaktu z kadrami, bo ZLA wysyłamy poczta :) a jak się złe czułam na początku to mój Mężuś nosił moje zwolnienia, bo dorabia u mnie [emoji5]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja Wam powiem że z tymi ruchami dzidziusia to różnie dziś zaczynam 20 tydzień i jakoś mało czuje w 18 tyg częściej odczuwalne były ( to już 3 ciąża więc też szybciej wszystko się czuje) tez więcej się wie a w 1 ciąży to gdzieś koło 23 tyg zajarzylam że to co mi bulgota to dzidziuś :p no a teraz to różnie bywa raz czuje więcej raz mniej ale brzucho mam spore i normalnie czuje jakby z dnia na dzień się powiekszalo;) oczywiście jak to ja też świruje czy aby wszystko dobrze 27.03 polowkowe i już mam stres a co tu jak będę już pod drzwiami gabinetu znowu ręce zimne niedobrze mi będzie i wszystko razem dobrze ze z mężem jadę bo bym zeswirowala.

Mam już wyniki morfologii, moczu i tsh. Moja infekcja dróg moczowych chyba się pogłębiła i do tego ph 8 i wykryte leukocyty w moczu. TSH 2,64 spadło ale to chyba dalej za dużo jak na 2 trymestr. No nic jutro ginekolog więc coś się dowiem :mad:

Moim zdaniem nie ma co się prosić ludzi w kolejce i tak dalej, szczególnie gdy z twarzy wyglądają okropnie. Jak będę potrzebować przez złe samopoczucie przywileju to po prostu sama podejdę do Pan co pobierają krew i powiem, że jestem w ciąży i tyle. Jak na razie czekam wszędzie grzecznie w kolejce. [emoji1]

m3sxflw1xx0xz3zu.png

[emoji254]9.08.18r.[emoji254]

Ja mam takie samo zdanie jak Ty. Tym bardziej póki nic mi nie dolega oprócz dodatkowych kilo i nie mam problemów z nogami, ze staniem, z traceniem przytomności itd to chwile dłużej mogę postać w tych kolejkach skoro i tak mam teraz wolne to nigdzie mi się nie spieszy. A patrząc na to, że w czerwcu koncze 23 lata, ale wyglądam na jakieś 17 to wole uniknąć narazie korzystania z tego przywileju, bo te starsze osoby i ogólnie ludzie z kolejki zjadłyby mnie z ciekawości i wscibstwa wzrokiem.

oar8flw1mdp5ujvp.png

To dobrze, że nie jestem jedyna. Myślałam, że się nakręcam, ale jak widać każdy jest tylko człowiekiem i martwienie się to nasza specjalność [emoji854] ale nie stresujmy się, u mnie to pierwsza ciąża to może dopiero zaniedlugo coś konkretnego poczuje. Czasami tylko takie bulgotanie w brzuszku mam, ale tak to nic.

oar8flw1mdp5ujvp.png

reklama
@Luiza. Pomysłowe te twoje dzieci
emoji16.png
To prawda, czasem takie pomysły się ich imają.... Najlepszy był Kuba jak miał 5 lat.... puścił w mikrofali swoje nowe autka, które się podpaliły z wrażenia. Dobrze, że chata z dymem nie poszła. Albo Jasio, nowiutką tubkę pasty do zębów rozsmarował na podłodze w pokoju... ech, rodzicielstwo :D

Do góry