reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Siostra pila jeden kubek. Parzyła, odcedzała i pila po śniadaniu :)

A ja mam takie bóle podbrzusza od wczoraj [emoji17] i ni to skurcze ni to bóle. Tak mnie jeszcze brzuch w ciąży nie bolał i nie wiem co się dzieje :( najgorsze, ze jestem aktualnie bez lekarza i nie wiem co robić :(
Spróbuj wziąć nospe, a jak nie przejdzie to po prostu pojedź gdzieś na izbę. Gorsze dla was są nerwy [emoji852]

16uds65gf2i39h6o.png

reklama
A ta krzywą cukrową to się bada w jakimś konkretnym tygodniu ciąży? dostaje się skierowanie od swojego lekarza prowadzącego??

Ja od tamtego tygodnia nie mogłam dodzwonić się do lekarza do którego chodzę prywatnie, a zawsze umawiamy sie po prostu nie z wizyty na wizytę tylko mam przedzwonic pare dni wcześniej i tyle. Wiec już zaczynałam się denerwować, bo wiadomo chciałam jak najszybciej być po tym usg polowkowym, ale w końcu się odezwał i mam zadzwonic w środę po południu, wiec prawdopodobnie wtedy pójdziemy podglądnąc co tam się w brzuszku dzieje. Troszkę mam stresa, bo nie czuje jeszzcze żadnych ruchów i tak jakoś boje się co tam u dzidzi [emoji19]

Ja już od dziś mam tez urlopik, wiec teraz tylko myśleć co by tu robić [emoji5][emoji87]

oar8flw1mdp5ujvp.png

A ta krzywą cukrową to się bada w jakimś konkretnym tygodniu ciąży? dostaje się skierowanie od swojego lekarza prowadzącego??
To się robi ok 24-26 tygodnia i tak, lekarz daje na to skierowanie.

Wiecie co zrobiło moje dziecko? Zakosiło bratu fantę, dolało sobie wody z kranu i stwierdziło, że teraz smakuje lepiej, bo nie jest gazowane.

To się robi ok 24-26 tygodnia i tak, lekarz daje na to skierowanie.

Wiecie co zrobiło moje dziecko? Zakosiło bratu fantę, dolało sobie wody z kranu i stwierdziło, że teraz smakuje lepiej, bo nie jest gazowane.

Aha, to jeszcze trochę czasu mamy [emoji846]

Hah, cwany jest i ma racje, że na pewno lepiej ten jego mix smakuje niż oryginał [emoji28]

oar8flw1mdp5ujvp.png

Moja ginekolog ostatnio wysłała elektronicznie moje zwolnienie do ZUS. A ja nie zrozumiałam, że tak można i czekałam dodatkowe 20 minut aż ktoś inny wyjdzie z gabinetu, gdy zauważyłam że wraz ze stosikiem papierów jaki dostałam nie ma zwolnienia. [emoji14] Więc jakby ktoś był tak technologicznie ogarnięty jak ja, to przypominam, że tak też można [emoji14]

m3sxflw1xx0xz3zu.png

[emoji254]9.08.18r.[emoji254]
No słyszałam o tym... podobno za jakiś czas ma się tylko to odbywać w taki sposób [emoji4]

16uds65gf2i39h6o.png

Siostra pila jeden kubek. Parzyła, odcedzała i pila po śniadaniu :)

A ja mam takie bóle podbrzusza od wczoraj [emoji17] i ni to skurcze ni to bóle. Tak mnie jeszcze brzuch w ciąży nie bolał i nie wiem co się dzieje :( najgorsze, ze jestem aktualnie bez lekarza i nie wiem co robić :(
Podejrzewam ze twoja macica cwiczy przed porodem,jest to calkiem normalne tez tak mam ;) tzn nie za czesto ale mam ;)

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

Moja ginekolog ostatnio wysłała elektronicznie moje zwolnienie do ZUS. A ja nie zrozumiałam, że tak można i czekałam dodatkowe 20 minut aż ktoś inny wyjdzie z gabinetu, gdy zauważyłam że wraz ze stosikiem papierów jaki dostałam nie ma zwolnienia. [emoji14] Więc jakby ktoś był tak technologicznie ogarnięty jak ja, to przypominam, że tak też można [emoji14]

m3sxflw1xx0xz3zu.png

[emoji254]9.08.18r.[emoji254]
Mozna ;) ja dostaje tez kopie ktora zanosze do firmy ;)

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

Mnie dziś od rana boli podbrzusze i tak jakby krzyże :/ myślicie ze to normalne? I nie ma czym sie przejmować? Dodam ze jeszcze nie mialam takich objawów..

a co do wagi, to od początku ciąży schudłam 2,5 kg i na razie waga stoi w miejscu..

Napisane na ASUS_X008D w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry