reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

W diagnostyce normalnie stałam w kolejce a byłam 12, przede mną stała kobieta w zaawansowanej ciąży brzuch miała z 5 razy większy od mojego i co chwile chodziła sobie usiąść a ja jej trzymałam kolejkę i wyobraźcie sobie że nikt jej nie zaproponował żeby przeszła jako pierwsza, wszyscy się tylko gapili jakby słonia w trampkach zobaczyli z różową trąbą. Miała sama prawo "się wepchać" no ale może nie chciała konfliktu z damulkami które pewnie od 6 stały już przed wejściem (a otwierają o 7).

reklama
Ja teraz mam 64 kg :p przy 171 cm
Ja przy 170, 63 kg, więc identycznie[emoji106]

16uds65gf2i39h6o.png
Dziewczyny ja mam 175 i 6 z przodu widziałam chyba ostatni raz w gimnazjum :laugh2: Moje dwie znajome miały tak, że po ciąży schudły do rozmiarów jakich nigdy nie miały i ja też na to liczę :D zamiast się wziąć już teraz to ćwiczeń ;)

W diagnostyce normalnie stałam w kolejce a byłam 12, przede mną stała kobieta w zaawansowanej ciąży brzuch miała z 5 razy większy od mojego i co chwile chodziła sobie usiąść a ja jej trzymałam kolejkę i wyobraźcie sobie że nikt jej nie zaproponował żeby przeszła jako pierwsza, wszyscy się tylko gapili jakby słonia w trampkach zobaczyli z różową trąbą. Miała sama prawo "się wepchać" no ale może nie chciała konfliktu z damulkami które pewnie od 6 stały już przed wejściem (a otwierają o 7).

15 minut temu wracałam ze sklepu, na przeciwko którego jest maleńka poczta. Babcie już przed nią koczowały, a otwierają za 5 minut. Ja, na miejscu tej kobiety bym po prostu się wepchała na jana, bo teraz jeszcze mogę stać, ale na jej miejscu już bym mi się nie chciało.

@Fiorna ja też bym się wepchnela na jej miejscu. Teraz jeszcze mogę poczekać jak ktoś udaje że nie widzi kobiety w ciąży... No ale są ludzie i ludziska
No zgadzam się, ja choć przysługuje mi to prawo stoję i czekam bo na razie czuję się dobrze ale zaczną się dolegliwości z kręgosłupem czy nogami to chętnie skorzystam z przywileju ciężarówki :biggrin2:

Ja już po pobraniu krwi. Jestem w szoku że tak szybko poszło :)
Podpytałam się pani w rejestracji o glukozę i powiedziała że za 5 zł można u nich kupić cytrynową :happy:

Ja tez jestem już po, nie było nikogo, dodam ze ostatnio nastałem się 40minut, znowu trafiłam na ta sama babę co ostatnio, chyba nie widzi, macala mi prawa rękę, nic nie wyczuła, poszła na lewa i ostatecznie to nie wie czy trafiła na ta żyłę :D, jak chodzę do swojej przychodni to daje rękę psik psik i pobrane, nic mnie nie macają Haha, już nie wspomnę ze kazała mi zacisnąć rękę. Krew pobierałam na oddziale endokrynologa i ginekologi w szpitalu - powinni mieć lepszy zespół pielęgniarek od przychodni ^^

Ludzie są ślepi jak widzą kobietę w ciąży. Powinna po prostu iść na przód i powiedzieć, że wchodzi jako pierwsza. I ty też. Szczęki by opadły wszystkim damulkom...

p19u43r85mf3dc6h.png

Ja tez jestem już po, nie było nikogo, dodam ze ostatnio nastałem się 40minut, znowu trafiłam na ta sama babę co ostatnio, chyba nie widzi, macala mi prawa rękę, nic nie wyczuła, poszła na lewa i ostatecznie to nie wie czy trafiła na ta żyłę :D, jak chodzę do swojej przychodni to daje rękę psik psik i pobrane, nic mnie nie macają Haha, już nie wspomnę ze kazała mi zacisnąć rękę. Krew pobierałam na oddziale endokrynologa i ginekologi w szpitalu - powinni mieć lepszy zespół pielęgniarek od przychodni ^^
Hah to do mnie pielęgniarka mówi "nie jest pani słabo?" ja na to że nie. I jak już pobrała tą krew oczywiście pierwsza przymiarka do prawej ale ostatecznie wybrała lewą i mówi do mnie "ale pani jest dzielna" :-D poczułam się jak dziecko :-D

reklama
Do góry