reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny czy każda ma robiona ta krzywa ?
Co do wagi moja pokazywała wczoraj o 23 -60kg, równo co do grama, aż dziwnie się patrzy na ta 6 z przodu
Z 6 z przodu to przyjaźnię się od kilku lat[emoji23]
Z tego co wiem, to każdy musi mieć zrobioną krzywą cukrową. Chyba, że się mylę to mnie poprawcie[emoji4]

16uds65gf2i39h6o.png

reklama
Dzisiaj się ważyłam i ważę tyle samo co na początku ciąży ,czyli nic do przodu, jak to jest przecież dziecko trochę waży prawie 40dag, wody itp ..
. W poprzedniej ciąży na tym etapie już miałam 3.5 kg do przodu a finalnie wyszło 10.5 kg .Jutro kończę 21 tydzień czyli zaczynam 22 jakoś czasem ciężko mi się w tym połapać .
Tak myślę czy jak będę musiała robić w 26 tygodniu glukoze to czy nie iść prywatnie.. Chodzę ogólnie na NFZ i tam w poczekalni są krzesełka nie zbyt wygodne a jak pójdę do prywatnej przychodni gdzie robiłam usg są wygodne skórzane kanapy na korytarzu więc lepiej by się siedziało tym bardziej że trzeba tyle czekać jak się robi to badanie z glukozą..:-D
ile kosztuje prywatnie badanie z glukozą może wiecie? :-)
Może schudłaś w innych miejscach, więc się wyrównało z wagą dziecka, wód itp? Podobno są takie dziewczyny co całą ciąże nie tyją, ważne że lekarz kontroluje i dzidziuś rośnie prawidłowo :)

p19u43r85mf3dc6h.png

Tak co wizytę jak chodzę, co 4 tyg mam, i lekarka się pyta czy mało jem czy jeszcze wymiotuje że nic narazie nie tyję:p, ale to do czasu, dziecko teraz z tygodnia na tydzień szybko rośnie więc jeszcze nadrobie
Mogłabym i 10 kg juz więcej mieć tylko żeby wyniki były dobre, bo jak narazie mam lekką anemię i biorę żelazo dwa razy dziennie, ciekawe jak teraz będzie ale nie liczę na dużą poprawę, wcześniej miałam anemię do końca ciąży :-/

Na anemię polecam pic pokrzywę i jeść buraki. Moja Sis miała straszna anemię przy 2 ciąży i te preparaty od lekarza jej nie pomagały, wiec Tata dał jej pokrzywę, taka zerwana na wiosce i wysuszona ;) Po 1,5 miesiąca miała książkowe wyniki :)
Co do kanap w przychodni do której chodziłam na początku na NFZ były miękkie kanapy, ale już tam nie chodzę...

Tak myślę czy jak będę musiała robić w 26 tygodniu glukoze to czy nie iść prywatnie.. Chodzę ogólnie na NFZ i tam w poczekalni są krzesełka nie zbyt wygodne a jak pójdę do prywatnej przychodni gdzie robiłam usg są wygodne skórzane kanapy na korytarzu więc lepiej by się siedziało tym bardziej że trzeba tyle czekać jak się robi to badanie z glukozą..:-D
ile kosztuje prywatnie badanie z glukozą może wiecie? :-)

Majątku, to nie kosztuje, także jak możesz sobie wygodnie posiedzieć to zainwestowałabym w to badanie :)

A jak się zrobi badanie to oni wyniki potem normalnie dają, żeby sobie wziąć w wersji papierowej? :-)

Zależy od laboratorium, ale w papierowej wersji to chyba każde daje.

Dziewczyny czy każda ma robiona ta krzywa ?
Niestety, ale tak. Już mam zgagę na myśl o glukozie do wypicia.

Dzień dobry :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry