reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Hej Mamuśki ! Mam pytanie o cenę usg połówkowego w Waszych rejonach. Wybieram się za tydzień właśnie. Koszt usg 4d z nagraniem całego badania na pena 200 zł. Jestem zaskoczona bo w pierwszej ciąży w innym szpitalu robiłam badanie i za 400 zł dostałam tylko zdjęcia w 3d.
Usg prenatalne numer dwa tak zwane połówkowe kosztuje u nas 250 zł. I nie wiem jak gdzie indziej, ale u nas usg połówkowe i usg 4d to zupełnie inne badania. [emoji1] [emoji1]

m3sxflw1xx0xz3zu.png

[emoji254]9.08.18r.[emoji254]

reklama
Tam miało być, że taki ze mnie leń, że NIEZAWSZE się udzielam [emoji5] aj ten słownik.

Dziewczyny, a rozglądacie się może juz za pościelą do łóżeczka? I czy będziecie tez montowały ten ochraniacz na łóżeczko od strony głowy?
Ja patrzyłam na piękne zestawy na fb, ale to dopiero zamowilabym jak będzie pokoik już pomalowany i będziemy w maju jechać po łóżeczko, komodę itd.
1521182634-301a87b357ab2f94-aaaaaa.jpeg
1521182642-c02eeae0d0e58b10-aaaaaa.jpeg

oar8flw1mdp5ujvp.png
moja koleżanka zamawiała bardzo podobne ochraniacze modułowe z allegro , kupuje się je na szt . chyba tamte kupiła za12 zł za jeden moduł :) Jej córeczka ma już 3 miesiace a spi od poczatku w łózeczku i ma ochraniacze :)
ja jeszcze nie wiem czy będę kupowała :)

tutaj są fajne , duzo wzorów i tanio :)
Link do: PODUSZKI MODUŁOWE ochraniacze do łóżeczka WYPRAWKA

Ostatnia edycja:
Ja na prenatalne chodzę do Gyncentrum i ceny kalkulują się tak:
prenatalne w II trymestrze 250 zł + 70 zł płytka
prenatalne w II trymestrze ciąży bliźniaczej 350 zł + 70 płytka

A robiłyście w I trymestrze test PAPPA? i czy będziecie go robić teraz na połówkowych?
Nie robiłam i nie będę robić. Wprowadza niepotrzebny stres. Przy zdrowej, młodej osobie z dobrze rozwijającą się ciąża wg, mojego ginekologa od prenatalnych wystarczy samo badanie bez pappa.

m3sxflw1xx0xz3zu.png

Tam miało być, że taki ze mnie leń, że NIEZAWSZE się udzielam [emoji5] aj ten słownik.

Dziewczyny, a rozglądacie się może juz za pościelą do łóżeczka? I czy będziecie tez montowały ten ochraniacz na łóżeczko od strony głowy?
Ja patrzyłam na piękne zestawy na fb, ale to dopiero zamowilabym jak będzie pokoik już pomalowany i będziemy w maju jechać po łóżeczko, komodę itd.

oar8flw1mdp5ujvp.png
Szukam, ale minky i inne cuda mnie nie urządzają. Raz, że mi się to nie podoba, a dwa, niby sam poliester. Szukam jakiejś bawełnianej pościeli, najlepiej w stonowanych kolorach: beż, zieleń... Im mniej pstrokate tym lepiej. Ochraniacze będę montować tylko w miejscu gdzie łóżeczko będzie dotykało sciany. I to tez nie żadne poduszki czy grube materiały, tylko jakiś cieńszy. :)

Jak ktoś tylko będzie miał gotowy kącik dla malucha to koniecznie zdjęcia pokazujemy! :D :D :D

m3sxflw1xx0xz3zu.png

Ja robiłam test, ale niepotrzebnie jak się okazało. Lekarz mi zasugerował, że to plus usg daje dopiero pełny obraz. No nic[emoji4] Wydałam kupę kasy i tyle[emoji4]Ja żadnej pościeli nie kupuję [emoji4] Ani żadnych ochraniaczy[emoji4] Mam podobne zdanie do @GorzkaPomarańcza[emoji4]

16uds65gf2i39h6o.png

Ps. Brzuchy cudne[emoji16]
No tak, na początek wiadomo, że rożek tylko lub inny otulacz itd, ale potem już się przyda moim zdaniem. Chyba, że tylko ja chcę kupować do przodu wszystko hah [emoji1]

m3sxflw1xx0xz3zu.png

Szukam, ale minky i inne cuda mnie nie urządzają. Raz, że mi się to nie podoba, a dwa, niby sam poliester. Szukam jakiejś bawełnianej pościeli, najlepiej w stonowanych kolorach: beż, zieleń... Im mniej pstrokate tym lepiej. Ochraniacze będę montować tylko w miejscu gdzie łóżeczko będzie dotykało sciany. I to tez nie żadne poduszki czy grube materiały, tylko jakiś cieńszy. :)

Jak ktoś tylko będzie miał gotowy kącik dla malucha to koniecznie zdjęcia pokazujemy! :D :D :D

m3sxflw1xx0xz3zu.png

ja dla synka kiedys miałąm taki zwyłky w jednym kawałku co są zazwyczaj w zestawie z pościelami , tylko od strony sciany go przyczepiłam , i od poczatku go miałam jak synek sie urodził
taki zwyły cos takiego , tutaj mi sie te wzory podobaja
Link do: Pościel do łóżeczka 120x90 ochraniacz 3elem bawełn

Juz kiedys pisalysmy o poscieli i wtedy mówiłam ze naczytalam sie jakie poduszeczki i kolderki sa niebezpieczne. Dlatego przemysle czy kupie zestaw poscieli, czy dziecko bedzie spało w samym rozku. Moze znajde jakies madre strony na ten.temat ;)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Moje na początku będzie spało w rożku :) ja tak spałam , mąż tak spał i wydaje mi się że to bezpieczniejsze od kołderki :)

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

m3sxflw1xx0xz3zu.png

No to ja pewnie wrzucę zdjęcia ostatnia :D haha bo ja chcę remontować i urządzać pokoik w maju a mój mąż twierdzi, że można to zrobić spokojnie w czerwcu, bo cytuję "zajmie mu to 2 dni"... :D

p19u43r85mf3dc6h.png

oar8flw1mdp5ujvp.png
Ja mam ochraniacz Ale bardzo płaski. Te są piękne Ale bardzo napompowane. Dzieci jak są ciut większa potrafią się w nocy często przewracac i balabym sie ze trafia noskiem na jedną z nich i nie będą się mogły odsunąć i swobodnie oddychac

reklama
Do góry