reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja dziś rano miałam jakiś kryzys. Miałam takie szumy w uszach, że myślałam, że zwariuje i nie wiem czy mnie przewiało czy o ci chodzi... ale później poszłam na gimnastykę dla Ciężarówek i byłyśmy same z prowadząca i poprawił mi się humor raz dwa. Także już mi lepiej :) a na katar polecam czosnek, miód i mleko :) już któraś z Was i tym pisała :) postawi Cię na nogi w 3 dni [emoji6]

Zdrowiej @madziula92 i daj znać jutro po wizycie [emoji4]

hehe takie uroki ciąży, co chwilę jakieś dolegliwości... :) próbuję się jakoś kurować, mam nadzieję, że niedługo przejdzie ;) jutro wizyta o g.15 :D

reklama
Szarpnęłam się na bluzkę i leginsy z panelem - te z h&m. Mega wygodne :-D

IMAG0519.jpg

Załączniki

• IMAG0519.jpg
    IMAG0519.jpg
    84,2 KB · Wyświetleń: 371
Ja w czwartek idę na leczenie kanałowe... A oprócz tego to jakoś ciągle w biegu jestem od 2 dni ani kiedy odpocząć nie ma :(

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

A to można leczyć zęby kanałowo? Robicie prześwietlenie zęba czy nie?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dziś też szarpnęłam portfel na jeansy z H&M. Tyle razy umawiałam się z kobitami z OLX na przymiarki i zawsze coś nie wypalało, że postanowiłam nie czekać dłużej.
Co do ruchów to poczułam takie mocniejsze i pewniejsze gdzieś w 16 tygodniu a może i nawet wcześniej. Teraz w 20tym to co chwila coś kopnie :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziś też byłam u dentysty. Leczyć zawsze można a nawet i trzeba. Jeśli zabieg nie jest wybielaniem, usunięciem chwilowo nie cierpiącym zwłoki, jakimiś cudami wymyślonymi to trzeba dbać o zęby w ciąży.
Każdy niezrobiony ząb może doprowadzić do poważnych problemów ze zdrowiem ogólnie a co dopiero w ciąży.
Prześwietlenie jeśli nie jest mocno koniecznie lepiej odciągnąć do chwili po porodzie.
Dbajcie o zęby bo po porodzie możecie mieć pogorszenie. Mówi to wam była asystentka stomatologiczna i aktualna świeżo upieczona protetyczka :)

reklama

Leczyć zawsze można a nawet i trzeba. Jeśli zabieg nie jest wybielaniem, usunięciem chwilowo nie cierpiącym zwłoki, jakimiś cudami wymyślonymi to trzeba dbać o zęby w ciąży.

Moje zęby to wołają ratunku drukowanymi literami, ale ja tak cholernie boję się stomatologa, że ze strachu płaczę na fotelu. W dodatku mam tak przykre przejścia z dentystami, że najchętniej powyrywałabym wszystkie i założyła sobie "cenkę". Przykładem jeden ząb: grzebała się z nim babka ze trzy wizyty, przy czym kilka dni przed czwartą dzwoni do mnie, że nie ma sensu tego zęba dalej leczyć i poleca mi chirurga do usunięcia...wrrr.... naturalnie leczenie było prywatne.

Do góry