reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja dziś rano miałam jakiś kryzys. Miałam takie szumy w uszach, że myślałam, że zwariuje i nie wiem czy mnie przewiało czy o ci chodzi... ale później poszłam na gimnastykę dla Ciężarówek i byłyśmy same z prowadząca i poprawił mi się humor raz dwa. Także już mi lepiej :) a na katar polecam czosnek, miód i mleko :) już któraś z Was i tym pisała :) postawi Cię na nogi w 3 dni [emoji6]

Zdrowiej @madziula92 i daj znać jutro po wizycie [emoji4]

hehe takie uroki ciąży, co chwilę jakieś dolegliwości... :) próbuję się jakoś kurować, mam nadzieję, że niedługo przejdzie ;) jutro wizyta o g.15 :D

reklama
Szarpnęłam się na bluzkę i leginsy z panelem - te z h&m. Mega wygodne :-D

IMAG0519.jpg

Załączniki

• IMAG0519.jpg
    IMAG0519.jpg
    84,2 KB · Wyświetleń: 365
Ja w czwartek idę na leczenie kanałowe... A oprócz tego to jakoś ciągle w biegu jestem od 2 dni ani kiedy odpocząć nie ma :(

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

A to można leczyć zęby kanałowo? Robicie prześwietlenie zęba czy nie?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dziś też szarpnęłam portfel na jeansy z H&M. Tyle razy umawiałam się z kobitami z OLX na przymiarki i zawsze coś nie wypalało, że postanowiłam nie czekać dłużej.
Co do ruchów to poczułam takie mocniejsze i pewniejsze gdzieś w 16 tygodniu a może i nawet wcześniej. Teraz w 20tym to co chwila coś kopnie :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziś też byłam u dentysty. Leczyć zawsze można a nawet i trzeba. Jeśli zabieg nie jest wybielaniem, usunięciem chwilowo nie cierpiącym zwłoki, jakimiś cudami wymyślonymi to trzeba dbać o zęby w ciąży.
Każdy niezrobiony ząb może doprowadzić do poważnych problemów ze zdrowiem ogólnie a co dopiero w ciąży.
Prześwietlenie jeśli nie jest mocno koniecznie lepiej odciągnąć do chwili po porodzie.
Dbajcie o zęby bo po porodzie możecie mieć pogorszenie. Mówi to wam była asystentka stomatologiczna i aktualna świeżo upieczona protetyczka :)

reklama

Leczyć zawsze można a nawet i trzeba. Jeśli zabieg nie jest wybielaniem, usunięciem chwilowo nie cierpiącym zwłoki, jakimiś cudami wymyślonymi to trzeba dbać o zęby w ciąży.

Moje zęby to wołają ratunku drukowanymi literami, ale ja tak cholernie boję się stomatologa, że ze strachu płaczę na fotelu. W dodatku mam tak przykre przejścia z dentystami, że najchętniej powyrywałabym wszystkie i założyła sobie "cenkę". Przykładem jeden ząb: grzebała się z nim babka ze trzy wizyty, przy czym kilka dni przed czwartą dzwoni do mnie, że nie ma sensu tego zęba dalej leczyć i poleca mi chirurga do usunięcia...wrrr.... naturalnie leczenie było prywatne.

Do góry