reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziś też byłam u dentysty. Leczyć zawsze można a nawet i trzeba. Jeśli zabieg nie jest wybielaniem, usunięciem chwilowo nie cierpiącym zwłoki, jakimiś cudami wymyślonymi to trzeba dbać o zęby w ciąży.
Każdy niezrobiony ząb może doprowadzić do poważnych problemów ze zdrowiem ogólnie a co dopiero w ciąży.
Prześwietlenie jeśli nie jest mocno koniecznie lepiej odciągnąć do chwili po porodzie.
Dbajcie o zęby bo po porodzie możecie mieć pogorszenie. Mówi to wam była asystentka stomatologiczna i aktualna świeżo upieczona protetyczka :)

Dzieki! Właśnie myślałam nad tematem tych zębów bo tez miałam leczony kanałowo i ostatnio wrócił mi ból jakby nie wiem co i myśle czy będziemy tyle czekać aż urodzę.... ale dzięki wiem juz co i jak [emoji3][emoji106]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Moje zęby to wołają ratunku drukowanymi literami, ale ja tak cholernie boję się stomatologa, że ze strachu płaczę na fotelu. W dodatku mam tak przykre przejścia z dentystami, że najchętniej powyrywałabym wszystkie i założyła sobie "cenkę". Przykładem jeden ząb: grzebała się z nim babka ze trzy wizyty, przy czym kilka dni przed czwartą dzwoni do mnie, że nie ma sensu tego zęba dalej leczyć i poleca mi chirurga do usunięcia...wrrr.... naturalnie leczenie było prywatne.
Wierze ci bo mam podobny problem,najchetniej wyrwalabym i miala swiety spokoj hyhyhy

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzieki! Właśnie myślałam nad tematem tych zębów bo tez miałam leczony kanałowo i ostatnio wrócił mi ból jakby nie wiem co i myśle czy będziemy tyle czekać aż urodzę.... ale dzięki wiem juz co i jak [emoji3][emoji106]

Podobno trzeba leczyć zęby w ciąży a co to pytania o RTG zębów mi lekarz powiedział że się leczy kanalowo bez RTG ale żeby po ciąży zrobić zdjęcie kontrolne zębów czy wszystko jest w porządku :)

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

Oczywiście musisz stan zębów skonsultować z lekarzem stomatologiem, ale lepiej to zrobić i dowiedzieć się na ile trzeba już działać niż dowiedzieć się że brak działań spowodował szkody w zdrowiu dziecka.

Moje zęby to wołają ratunku drukowanymi literami, ale ja tak cholernie boję się stomatologa, że ze strachu płaczę na fotelu. W dodatku mam tak przykre przejścia z dentystami, że najchętniej powyrywałabym wszystkie i założyła sobie "cenkę". Przykładem jeden ząb: grzebała się z nim babka ze trzy wizyty, przy czym kilka dni przed czwartą dzwoni do mnie, że nie ma sensu tego zęba dalej leczyć i poleca mi chirurga do usunięcia...wrrr.... naturalnie leczenie było prywatne.

Kiedyś też byłam cała spocona jak siadałam na fotel dentystyczny. Chyba praca przy ostrych zabiegach chirurgicznych pomogła mi się pozbyć lęku. Teraz siadam na fotel zrelaksowana, dostaję znieczulenie i robią co trzeba :) Jeśli czujesz się zestresowana to zmień lekarza. On musi mieć dobre podejście, w końcu masz malucha w sobie i nie możesz sobie pozwolić na stres :)

Chodziłam do fajnej dentystki, ale ta pani jest od dawna na emeryturze. I uspokoić potrafiła i nie potrzebowałam znieczulenia, teraz jak mam iść do pań pokroju tej co mi zęba zharatała, to ja podziękuję. Ale mieszkam na drugim końcu miasta, to może ta szerokość geograficzna owocuje w lepszych stomatologów :)

Kurcze dwojeczka.. fajnie [emoji7] u mnie to odpada bo ani u mezula ani u mnie nie bylo blizniat [emoji4] gratuluje wam [emoji6]

Pytanko mam czy was tez tak rwie pod brzuchem jak np siedzicie i musicie wstac powiedzmy do ubikacji ? Takie uczucie jakby cos sie mialo zaraz rozleciec w dol.I jak dajecie sobie rade z bolem krzyza w nocy gdy macie spac [emoji39] moze powodem jest waga jesli chodzi o bol krzyza? Od poczatku mam na plusie juz 12 kg ,tyle to ja z corcia przytylam przez cala ciaze a tu dopiero polmetek [emoji23][emoji23] corka do mnie mowi ze mam bebek jak w 8 miesiacu i nalega zebym szla na wywiadowke bo juz ladnie widac [emoji23][emoji23][emoji23] rozwala mnie

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom
Nie rwie mnie i nie boli mnie krzyż więc nie pomogę :)

p19u43r85mf3dc6h.png

reklama
Do góry