reklama
Skąd ja to znam [emoji23]Mój tel oblegany przez dzieci często,usunełam nawet messenger bo wysyłała córka (zwłaszcza) te emotki po znajomych.Wole tradycyjną klawiature
Anet29
Fanka BB :)
to tak jak ja,choć dzieci co trzy lata to jeszcze nie taka masakra...chyba
Pewnie ze nie przynajmniej nie zapomnimy co i jak sie robilo przy dzidziusi ja bym jeszcze chciala mlodsza oduczyc od pampersow zanim sie maluch urodzi.
ninex
O znam to 11 letnia córka mojej znajomej zarzuciła jej nawet że już jej nie kocha bo tyle zajmuje się maleństwem...także chodzi chyba o to że te nawet starsze dzieci nie wiedzą(bo skąd) ile to wysiłku i uwagi trzeba poświęcić temu maleństwu.U nich może jeszcze to że zachowywali się jak by to było ich pierwsze dziecko kompletnie zafiksowani.Czasami ciężko tą uwagę wyważyć.Moja znajoma urodzila jak corka miala z 11 lat, tak sie cieszyla na rodzwnstwo, a po tygodniu, plakala i prosiła mamę aby ja oddały... niby taka duza, a takie pomysły
Wcale że nie... Mam siostrę 10 lat ode mnie młodsza i od początku świata poza nią nie widzę. Więc to zależy od charakteru dziecka i wychowania , przygotowania tego starszego dziecka że pojawi się małe rodzeństwoO znam to 11 letnia córka mojej znajomej zarzuciła jej nawet że już jej nie kocha bo tyle zajmuje się maleństwem...także chodzi chyba o to że te nawet starsze dzieci nie wiedzą(bo skąd) ile to wysiłku i uwagi trzeba poświęcić temu maleństwu.U nich może jeszcze to że zachowywali się jak by to było ich pierwsze dziecko kompletnie zafiksowani.Czasami ciężko tą uwagę wyważyć.
ninex
Oj zrób to koniecznie też miałam ciśnienie na to z synem w ciąży lepiej mieć jedno dziecko robiące w pieluchy.Teraz z kolei mnie przeraża powrót w pampersy,syn miał 21 miesięcy jak przestał robić w pampki.Pewnie ze nie przynajmniej nie zapomnimy co i jak sie robilo przy dzidziusi ja bym jeszcze chciala mlodsza oduczyc od pampersow zanim sie maluch urodzi.
ninex
Właśnie dlatego napisałam że ciężko to wyważyć,pewnie bardziej rodzicom.Proces przygotowania również ma tu ogromne znaczenie,zgodzę się.Wcale że nie... Mam siostrę 10 lat ode mnie młodsza i od początku świata poza nią nie widzę. Więc to zależy od charakteru dziecka i wychowania , przygotowania tego starszego dziecka że pojawi się małe rodzeństwo
Anet29
Swoja starsza tez oduczalam gdy mlodsza siostra miala sie pojawic i teraz juz nawet sama idzie stawia sobie schodek nakladke i sama wszystko robi wiec jest super
Rowniez uwazam ze to zalezy przede wszystkim od tego jak sie dziecko nastawi na nowego domownika, ja corce caly czas mowilam ze w brzuszku jest dzidzius pokazywalam jej ze kopie itd fakt faktem byla zazdrosna i nawet dalej jest czasami ale nie bylo placzu tylko usmiech kiedy zobaczyla mnie z malenstwem, staralam sie poswiecac i jednej i drugiej tyle samo czasu gdy karmilam piersia to mowilam ze dzidzius je i nie raz chciala jej dac kanapke czy cokolwiek i jak jej tlumaczylam ze dzidzius tylko cycy to pozniej innym tlumaczyla ze ona tylko cycy moze
Ale raz sie jej zdarzylo ze jak mala miala 3 miesiace to ja nakarmila parowka z ketchupem
Rowniez uwazam ze to zalezy przede wszystkim od tego jak sie dziecko nastawi na nowego domownika, ja corce caly czas mowilam ze w brzuszku jest dzidzius pokazywalam jej ze kopie itd fakt faktem byla zazdrosna i nawet dalej jest czasami ale nie bylo placzu tylko usmiech kiedy zobaczyla mnie z malenstwem, staralam sie poswiecac i jednej i drugiej tyle samo czasu gdy karmilam piersia to mowilam ze dzidzius je i nie raz chciala jej dac kanapke czy cokolwiek i jak jej tlumaczylam ze dzidzius tylko cycy to pozniej innym tlumaczyla ze ona tylko cycy moze
Ale raz sie jej zdarzylo ze jak mala miala 3 miesiace to ja nakarmila parowka z ketchupem
reklama
ninex
Dokładnie nowa sytuacja bywa stresująca dla dziecka,nawet jeśli wcześniej się cieszy i jest przygotowywane.Reakcje są różne bywają kryzysy jak w każdej relacji,bywa też od razu pięknie nie przeczę.
o kurcze moja na szczęście nie miała takich pomysłów, za to zawsze mi mówiła jak płakał żebym dała mu cycy.Taki mój żandarm.
o kurcze moja na szczęście nie miała takich pomysłów, za to zawsze mi mówiła jak płakał żebym dała mu cycy.Taki mój żandarm.