reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja choruje na Hashimoto wykryli mi to w poprzedniej ciąży pewnie dlatego ja stracilam...później zaczęłam brać leki i nie mogłam dobrać dawki skakało mi tsh jak szalone aż zaszłam w ciążę ta i się unormowało. Codziennie rano tabletka ale to do przeżycia gorzej by było jakby tego nie leczyć

reklama
Ja choruje na Hashimoto wykryli mi to w poprzedniej ciąży pewnie dlatego ja stracilam...później zaczęłam brać leki i nie mogłam dobrać dawki skakało mi tsh jak szalone aż zaszłam w ciążę ta i się unormowało. Codziennie rano tabletka ale to do przeżycia gorzej by było jakby tego nie leczyć
Jestem podobnego zdania[emoji4]

16uds65gk16dflk6.png

ja na zaparcia jem śliwki, i pomaga także bobofrut :D :D dziewczyny czy słyszałyście o tym, że powinno się spać na lewym boku w ciąży?

J
ja na zaparcia jem śliwki, i pomaga także bobofrut :D :D dziewczyny czy słyszałyście o tym, że powinno się spać na lewym boku w ciąży?
Ja się zamieniłam z facetem nawet stronami łóżka żeby mi się lepiej spało na lewym boku, powiem tak: staram się przespać większa cześć nocy na nim :D ale muszę się przekręcać bo mnie później cała lewa strona boli wiec daje jej odpocząć, moja mama mówi Ze na prawym to nawet nie byłam w stanie spać bo ja coś tam uciskalo.

U mnie również wykryto Hashimoto w ciąży. Po pierwszych badaniach z krwi ginekolog wysłała mnie do endokrynologa który przepisał mi euthyrox. Na wizycie kontrolnej zwiększył mi dawkę bo tsh spadło za mało - obecnie biorę dawkę 88. Na szczęście nie wykryto gózków tarczycy. Endokrynolog również poinformował mnie że z tabletkami już się nie rozstanę nawet po ciąży. Dodam jeszcze że cieszę się że to wyszło teraz a nie kiedyś tam przypadkiem kiedy skutki mogłyby być nieodwracalne.

U mnie również wykryto Hashimoto w ciąży. Po pierwszych badaniach z krwi ginekolog wysłała mnie do endokrynologa który przepisał mi euthyrox. Na wizycie kontrolnej zwiększył mi dawkę bo tsh spadło za mało - obecnie biorę dawkę 88. Na szczęście nie wykryto gózków tarczycy. Endokrynolog również poinformował mnie że z tabletkami już się nie rozstanę nawet po ciąży. Dodam jeszcze że cieszę się że to wyszło teraz a nie kiedyś tam przypadkiem kiedy skutki mogłyby być nieodwracalne.
Ja biorę eutyrox 125 i też nie mam guzków na szczęście. Najważniejsze to szybko wykryć i leczyć. Teraz nic nie będę kombinować w ciąży ale mam koleżankę która dieta się zaleczyla i obecnie nie bierze lekow.

Ja próbuję spać na lewym ale w nocy spiąc przekręcam się na prawy ale pamiętam że jak już miałam duży brzuch w pierwszej ciąży to na prawym też mnie coś uciskalo.

Ja już teraz biorę euthyrox 125[emoji4] wcześniej tzn. przed ciążą brałam przez 6 lat dawkę 112. Ale ja mam bardzo dużą niedoczynność[emoji4]

16uds65gk16dflk6.png

reklama
@Biedroneczka10 @Anulaa88 Ja po pierwszych badaniach tsh miałam 5,41 a mam kuzynkę która w ciąży miała 100.

Ja teraz utrzymuje 1,5 na tej dawce 125 wiec mi ulzylo bo wcześniej mi skakalo najwięcej chyba miałam ok 7 ale to przed ciążą. Jedno jest pewne trzeba tego pilnować badać i brać leki a będzie dobrze:)

Do góry