Super pracodawca !U mnie to wyszło mimowolnie, dostałam zwolnienie kat B na prawie 2 tyg jeszcze w 7 Tc z powodu plamień także informacja była przez telefon, o dziwo reakcja bardzo pozytywna. Odrazu dostałam inf od kadr o zasadach pracy w ciąży, po powrocie miałam rozmowę, że bezwzględnie muszę robić sobie te 10 min przerwy/1h i dodatkowo dostaję dużo mniej pracy i mam odrazu zgłaszać jak to jest za dużo dla mnie, jeżeli jest potrzeba to w godz pracy mogę chodzić do lekarza . Czyli wszystko zgodnie z prawem pracy. Dlatego planuje pracować przynajmniej do końca marca, no chyba, że będę się źle czuła.
reklama
Biedroneczka10
Fanka BB :)
Tak. Zaczęłam stosować od kiedy zobaczyłam dwie kreski. Na problematyczne części ciała jak brzuch, pupa, piersi jest u mnie oliwka dla mam z Rossmann, i jak będzie na promocji to wezmę Palmers tę wersję dla mam właśnie. Mam też duża butelkę bio oil kupioną kiedyś za kilka gorszy, ale jest okropny. Na pewno nie zapłaciła bym regularnej ceny. A reszta ciała bez zmian, nadal naturalne balsamy, kremy, masła do ciała...
9.08.18r. [emoji173]️
Ja używam właśnie palmersa dla mam on ma taki mocny zapach że już go nie kupie przy mdlosciach masakra. Potrzebuje zdecydowanie coś bez zapachu
oliwiapatrycja
W sumie i dużo nie przytyłam w ciąży dokładnie 10,5 kg ,piersi urosły tyle co i nic także nie miało co się rozciągać potem po porodzie dopiero od mleka większe się zrobiły i to tyle. Teraz też praktycznie wcale cycki mi nie urosłySzczęściara u mnie w rodzinie chyba każda kobieta ma rozstępy po ciąży, ja natomiast mam taką budowę ciała że u mnie kiedyś też się pojawiły ale nie są ani różowe ani czerwone - trzeba się z bliska przyjrzeć żeby zobaczyć. Same od siebie stały się cieliste. Dziś muszę skoczyć do apteki bo witaminy się kończą więc popytam o jakieś kremy czy olejki
Ale za to mam cellulit na pupie i udach ale to już przed ciążą juz miałam ,taka moja nieszczęsna uroda :-/
oliwiapatrycja
Ja smaruje się jakimś nawilżającym z La Roche i jest właśnie bez zapachu, także polecam :-)bez parabenów, można używać również do skóry atopowej i dla niemowląt i dzieci nawet ,może być do twarzy i ciała tez, fajnie nawilża więc wart jestJa używam właśnie palmersa dla mam on ma taki mocny zapach że już go nie kupie przy mdlosciach masakra. Potrzebuje zdecydowanie coś bez zapachu
Załączniki
Wątpię by wycieku torbiel przy Cesarce,mnie lekarz powiedział że cesarska to zbyt duża operacja żeby jeszcze obciążać organizm wycieciem torbieli, ale Twój może zadecydować inaczej bo to w sumie było dwa lata temu. Miałam torbiel na długo przed ciaza. W trakcie ciąży, po ciąży, w drugiej ciąży i teraz w trzeciej. 5*6cm.Nie miała żadnego wpływu na ciążę ani na zdrowie dziecka.Raz przy bardzo bolesnej miesiaczce pojechałam do szpitala, dostałam przeciwbólowe w kroplowce a lekarka powiedziała mi zebym się zaszczepila na wzwB i jesli taki ból torbieli się powtórzy to mi ja wytna.Fiorna, dziękuję za miłe przyjęcie
Mam pytanie. Czy któraś z mam ma/miała w poprzedniej ciąży torbiel na jajniku?
Ja tak mam, torbiel 4x3cm, nie chce się wchłonąć. Zrobiłam szereg badań w kierunku czy nie jest to złośliwa torbiel. Lekarz twierdzi, że nie. Dostałam skierowanie do szpitala żeby jeszcze tam sprawdzili. Nie wiem czy iść czy dać sobie spokój. Martwię się, bo nigdy wcześniej torbieli nie miałam. Mój gin twierdzi, żeby torbiel jest niegroźna ale do częstszej obserwacji. Wytnie ją przy cesarce. Mam mętlik w głowie bo jak pójdę do szpitala teraz, żeby to skonsultować boję,się, że mnie położą na oddziale albo będą chcieli ciąć teraz...
D
Deleted member 178340
Gość
Ja kocham zapach balsamów z tej firmy, ale rozumiem, każdy ma swoje odruchy. Mi też niektóre zapachy teraz nie podchodzą, gdzie niektórzy nie widzieli by problemuJa używam właśnie palmersa dla mam on ma taki mocny zapach że już go nie kupie przy mdlosciach masakra. Potrzebuje zdecydowanie coś bez zapachu
9.08.18r. [emoji173]️
Dziękuję za odpowiedź.Wątpię by wycieku torbiel przy Cesarce,mnie lekarz powiedział że cesarska to zbyt duża operacja żeby jeszcze obciążać organizm wycieciem torbieli, ale Twój może zadecydować inaczej bo to w sumie było dwa lata temu. Miałam torbiel na długo przed ciaza. W trakcie ciąży, po ciąży, w drugiej ciąży i teraz w trzeciej. 5*6cm.Nie miała żadnego wpływu na ciążę ani na zdrowie dziecka.Raz przy bardzo bolesnej miesiaczce pojechałam do szpitala, dostałam przeciwbólowe w kroplowce a lekarka powiedziała mi zebym się zaszczepila na wzwB i jesli taki ból torbieli się powtórzy to mi ja wytna.
U mnie i tak będzie cesarka, bo 2 poprzednie ciąże też miałam rozwiązywane przez cc. Powiedz mi jeszcze czy brałaś jakieś leki na torbiele?
.rudzielec
Dzięki za odpowiedź Dziewczyny z tymi basenami
Kasiak85,
Ja też miałam torbiele przed ciążą i ostatnio się okazało, ze teraz też mam. Lekarz powiedział, ze nie ma czym się martwić, tylko trzeba kontrolować także głowa do góry i nie zamartwiaj się, bo Dzidziuś tez się martwi
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Kasiak85,
Ja też miałam torbiele przed ciążą i ostatnio się okazało, ze teraz też mam. Lekarz powiedział, ze nie ma czym się martwić, tylko trzeba kontrolować także głowa do góry i nie zamartwiaj się, bo Dzidziuś tez się martwi
Brałam cos tam co mi zapisał pierwszy lekarz ale już nie pamiętam nazwy, wiem że to nic nie dało, robiłam badanie marker C125 na raka jajnika ale wyszedl wynik ok.Nastepna lekarka chciała mi dać hormony ale się nie zgodziłam. A lekarz który prowadził moja pierwsza ciaze powiedział że torbieli się nie usuwa jeśli są niegrozne i niebola i nie są takie wielkie.A z jego zdaniem wiele osób sie liczyło.Nie chce wycinać bo boję się żeby nie stracić jajnika a poza tym niektóre kobiety po laparoskopi mają problemy z zajsciem w ciaze.Dziękuję za odpowiedź.
U mnie i tak będzie cesarka, bo 2 poprzednie ciąże też miałam rozwiązywane przez cc. Powiedz mi jeszcze czy brałaś jakieś leki na torbiele?
reklama
Augusta89
Jeżeli chodzi o basen zwykły to jak najbardziej wskazany, jednak na każdej wizycie lekarka powtarza żeby brać prysznic i nie kąpać się w wannie, wylegiwanie w ciepłej wodzie niekorzystnie wpływa na ciążę. Wydaje mi się że termy nie bardzo są wskazane dla kobiet w ciąży, chociaż wolałbym być w błędzie-sama chętnie bym się wybrałaDzięki za odpowiedź Dziewczyny z tymi basenami
Kasiak85,
Basenu będę też póki co unikać mam ogromną tendencję do łapania infekcji