reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja używam zwykłych balsamów nawilżających jakie mam w domu ,teraz akurat z La Roche ,i Oilan dla dzieci, najważniejsze aby nawilżyc :-)ale smaruje się jak mi się przypomni :p
W poprzedniej ciąży używałam zwykłych tanich ziaja i żadne rozstępy nie wyskoczyly.

Szczęściara :p u mnie w rodzinie chyba każda kobieta ma rozstępy po ciąży, ja natomiast mam taką budowę ciała że u mnie kiedyś też się pojawiły ale nie są ani różowe ani czerwone - trzeba się z bliska przyjrzeć żeby zobaczyć. Same od siebie stały się cieliste. Dziś muszę skoczyć do apteki bo witaminy się kończą więc popytam o jakieś kremy czy olejki :happy:

reklama
Dzień dobry.
Jestem tu nowa choć odczytuję Was od początku
To moja 3cia ciąża. Mam dwóch synów 7 i 6lat. Termin porodu mam na 26.08.
Widzę, że niektóre mamy czują już ruchy swoich dzieciaczków a nawet znają pleć. Super.
Co do rozstępów ja używam z mixaa balsamu nawilżającego. Po drugiej ciąży mam kilka rozstępów na brzuchu ale nie smarowałam się regularnie Dlatego teraz smaruję się codziennie, może uda się uiknąć dodatkowych rozstępów.

Dzień dobry.
Jestem tu nowa choć odczytuję Was od początku
To moja 3cia ciąża. Mam dwóch synów 7 i 6lat. Termin porodu mam na 26.08.
Widzę, że niektóre mamy czują już ruchy swoich dzieciaczków a nawet znają pleć. Super.
Co do rozstępów ja używam z mixaa balsamu nawilżającego. Po drugiej ciąży mam kilka rozstępów na brzuchu ale nie smarowałam się regularnie Dlatego teraz smaruję się codziennie, może uda się uiknąć dodatkowych rozstępów.

Witaj w gronie sierpnióweczek :)

Ja jeszcze żadnych kopniaczkow, ruchów i wygibasów nie odczuwam [emoji19] ale na wszystko przyjdzie czas i nie ma co się stresować. Chociaż czasami mam dziwne myśli i strach, bo niby usg genetyczne w porządku, ale zawsze człowiek zanim pójdzie na następne usg i wizytę do lekarza to ma za dużo czasu na myślenie. Już się nie mogę doczekać kiedy znowu pójdę [emoji5]
Mnie żadna zgaga nie meczy, jedyni tylko jak się najem syto to mam takie lekkie mdłości, ale nie wymiotuje.
W pracy dziś w końcu muszę szefowej powiedzieć o „mojej chorobie”, bo ciagle zwlekałam, ale dziś trzeba to zrobić. Do końca lutego planuje pracować, a później chyba zwolnienie.

oar8flw1mdp5ujvp.png
No ciężka sprawka ja zcszefem rozmawiałam miesiąc temu ale w nocy nie mogłam spać na sama myśl ze muszę mu to powiedzieć, koleżanka się domyśliła ze zaszłam i sama mnie fo niego wyrzuciła, zwlekałam i tak już 2 tyg, ryczałem jak bóbr Hahaha ale poszło i jest mi lżej na duszy, ja od marca idę na l4 już coraz gorzej znoszę 8h w robocie

Nie mówcie nic o rozstępach, przy Kubie miałam ogromne, przy Janku nic, ale teraz, to ja się boję, że będę wyglądać nie dość, że jak balon, to rozstępy, no siłą rzeczy się pojawią. Na razie smaruję się, jak sobie przypomnę, balsamem Dove do suchej skóry (taką akurat mam ostatnio).

Fiorna, dziękuję za miłe przyjęcie:happy2:
Mam pytanie. Czy któraś z mam ma/miała w poprzedniej ciąży torbiel na jajniku?
Ja tak mam, torbiel 4x3cm, nie chce się wchłonąć. Zrobiłam szereg badań w kierunku czy nie jest to złośliwa torbiel. Lekarz twierdzi, że nie. Dostałam skierowanie do szpitala żeby jeszcze tam sprawdzili. Nie wiem czy iść czy dać sobie spokój. Martwię się, bo nigdy wcześniej torbieli nie miałam. Mój gin twierdzi, żeby torbiel jest niegroźna ale do częstszej obserwacji. Wytnie ją przy cesarce. Mam mętlik w głowie bo jak pójdę do szpitala teraz, żeby to skonsultować boję,się, że mnie położą na oddziale albo będą chcieli ciąć teraz...

Hej, stosujecie już preparaty na ciążowe rozstępy?
Tak. Zaczęłam stosować od kiedy zobaczyłam dwie kreski. ;) Na problematyczne części ciała jak brzuch, pupa, piersi jest u mnie oliwka dla mam z Rossmann, i jak będzie na promocji to wezmę Palmers tę wersję dla mam właśnie. Mam też duża butelkę bio oil kupioną kiedyś za kilka gorszy, ale jest okropny. Na pewno nie zapłaciła bym regularnej ceny. A reszta ciała bez zmian, nadal naturalne balsamy, kremy, masła do ciała...

9.08.18r. [emoji173]️
f2w3flw1cbdbspns.png

reklama
No ciężka sprawka ja zcszefem rozmawiałam miesiąc temu ale w nocy nie mogłam spać na sama myśl ze muszę mu to powiedzieć, koleżanka się domyśliła ze zaszłam i sama mnie fo niego wyrzuciła, zwlekałam i tak już 2 tyg, ryczałem jak bóbr Hahaha ale poszło i jest mi lżej na duszy, ja od marca idę na l4 już coraz gorzej znoszę 8h w robocie
U mnie to wyszło mimowolnie, dostałam zwolnienie kat B na prawie 2 tyg jeszcze w 7 Tc z powodu plamień także informacja była przez telefon, o dziwo reakcja bardzo pozytywna. Odrazu dostałam inf od kadr o zasadach pracy w ciąży, po powrocie miałam rozmowę, że bezwzględnie muszę robić sobie te 10 min przerwy/1h i dodatkowo dostaję dużo mniej pracy i mam odrazu zgłaszać jak to jest za dużo dla mnie, jeżeli jest potrzeba to w godz pracy mogę chodzić do lekarza :). Czyli wszystko zgodnie z prawem pracy. Dlatego planuje pracować przynajmniej do końca marca, no chyba, że będę się źle czuła.

Do góry