reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny, chciałam Was zapytać co sądzicie o wizycie w basenach w Bukowinie czy w Białce Tatrzańskiej? Jedziemy jutro z Mężem do Zakopanego i tak się zastanawiam czy się wybierać na baseny czy nie? Gina zapomniałam zapytać ostatnio na wizycie taka byłam zaabsorbowana Dzidziusiem [emoji5] Wiem, ze woda ma temperaturę ok. 30-33 stopni, ale nie mogę znaleźć nigdzie w internecie odpowiedzi czy przyszłe mamy mogą korzystać z basenów czy raczej powinny ich unikać. Co sądzicie?

Co do ubranek i ciążowych dolegliwości to umnie zapas ubranek, kocyków i rożków po dzieciach siostry zalega w workach w szafach, wiec trochę Wam zazdroszczę tej frajdy i kupowania takich drobiazgów dla Dzieciaczków. A jeśli chodzi o poranne mdłości to u mnie wciąż bez zmian i rozmowy z kibelkiem to niestety u mnie wciąż codzienność :( ale chyba zacznę stosować imbir, bo podobno pomaga na poranne dolegliwości.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Na zgage raz wzielam rennie i mialam wyrzuty sumienia że chemię biorę. Teraz jeśli mnie cos zlapie zaparzam 3 łyżeczki siemia lnianego, czekam az zrobi sie glut i gryze sobie. Mi pomaga. Następnego dnia bez problemu. Nie kazdego jednak to przekonuje, dla mnie super.

Dziewczyny, chciałam Was zapytać co sądzicie o wizycie w basenach w Bukowinie czy w Białce Tatrzańskiej? Jedziemy jutro z Mężem do Zakopanego i tak się zastanawiam czy się wybierać na baseny czy nie? Gina zapomniałam zapytać ostatnio na wizycie taka byłam zaabsorbowana Dzidziusiem [emoji5] Wiem, ze woda ma temperaturę ok. 30-33 stopni, ale nie mogę znaleźć nigdzie w internecie odpowiedzi czy przyszłe mamy mogą korzystać z basenów czy raczej powinny ich unikać. Co sądzicie?

Co do ubranek i ciążowych dolegliwości to umnie zapas ubranek, kocyków i rożków po dzieciach siostry zalega w workach w szafach, wiec trochę Wam zazdroszczę tej frajdy i kupowania takich drobiazgów dla Dzieciaczków. A jeśli chodzi o poranne mdłości to u mnie wciąż bez zmian i rozmowy z kibelkiem to niestety u mnie wciąż codzienność :( ale chyba zacznę stosować imbir, bo podobno pomaga na poranne dolegliwości.

Nie wiem czy ci się przyda...Link do: Pływanie w ciaży - Blog mama ginekolog. Uniwersalna opowieść o życiu i wiedza medyczna dla kobiet

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja jeszcze żadnych kopniaczkow, ruchów i wygibasów nie odczuwam [emoji19] ale na wszystko przyjdzie czas i nie ma co się stresować. Chociaż czasami mam dziwne myśli i strach, bo niby usg genetyczne w porządku, ale zawsze człowiek zanim pójdzie na następne usg i wizytę do lekarza to ma za dużo czasu na myślenie. Już się nie mogę doczekać kiedy znowu pójdę [emoji5]
Mnie żadna zgaga nie meczy, jedyni tylko jak się najem syto to mam takie lekkie mdłości, ale nie wymiotuje.
W pracy dziś w końcu muszę szefowej powiedzieć o „mojej chorobie”, bo ciagle zwlekałam, ale dziś trzeba to zrobić. Do końca lutego planuje pracować, a później chyba zwolnienie.

oar8flw1mdp5ujvp.png

Ja też jeszcze nic nie czuję, albo nie wiem że to są ruchy dziecka :D ale tak jak mówisz, nie ma się co przejmować. To zależy od wielu czynników kiedy czuje się ruchy. Podobno też w drugiej i kolejnej ciąży czuje się szybciej :)

Podobno basen w ciąży jest jak najbardziej zdrowy i zalecany :) nie wiem tylko czy są jakieś wymogi co do temperatury wody :)

Co do ciuszków, pewnie i tak zostanie Ci coś do dokupienia, bo może coś z tych rzeczy od siostry nie będzie się już nadawało albo nie będzie Ci się podobało. Zawsze możesz sprawić sobie trochę radości dokupując jakieś drobnostki :)

Mnie imbir na mdłości pomaga tylko minimalnie, czasami wcale. Ale zaczęłam już nie cierpieć jego smaku (a wcześniej lubiłam), miałam też tabletki z apteki, które mało co pomogły. A teraz mam kropelki, które mnie dopiero najlepiej pomagają, nazywają się Imbifem :)

Ja też jeszcze nic nie czuję, albo nie wiem że to są ruchy dziecka :D ale tak jak mówisz, nie ma się co przejmować. To zależy od wielu czynników kiedy czuje się ruchy. Podobno też w drugiej i kolejnej ciąży czuje się szybciej :)
U mnie np w pierwszej ciąży i teraz tak samo:-) w obydwu ciazach w 16 tygodniu ze bardzo dobrze czuć dzidzie :-)

Ja dziewczyny wczoraj byłam na wizycie. Z maluchem wszystko w porządku, ma już 10,6 cm. Wymiar troszkę zawyżony i mam nie patrzeć na tydzień ciąży z tego pomiaru, bo leżał wczoraj wyprostowany z wyprostowaną główką, a do mierzenia tego crl dziecko ma taką zgiętą główkę bardziej :) moja pani ginekolog też powiedziała, że od razu widać siusiaka i nie miała co do tego wątpliwości :D

Podobno basen w ciąży jest jak najbardziej zdrowy i zalecany :) nie wiem tylko czy są jakieś wymogi co do temperatury wody :)

Co do ciuszków, pewnie i tak zostanie Ci coś do dokupienia, bo może coś z tych rzeczy od siostry nie będzie się już nadawało albo nie będzie Ci się podobało. Zawsze możesz sprawić sobie trochę radości dokupując jakieś drobnostki :)

Mnie imbir na mdłości pomaga tylko minimalnie, czasami wcale. Ale zaczęłam już nie cierpieć jego smaku (a wcześniej lubiłam), miałam też tabletki z apteki, które mało co pomogły. A teraz mam kropelki, które mnie dopiero najlepiej pomagają, nazywają się Imbifem :)
Mi też imbir nie pomagał za bardzo, ale za to jaki okropny, fuu tak nie lubię tego smaku :-D

U mnie np w pierwszej ciąży i teraz tak samo:-) w obydwu ciazach w 16 tygodniu ze bardzo dobrze czuć dzidzie :-)

To super, że czujesz i że w pierwszej ciąży też tak czułaś :) ale nie ma co się stresować jak ktoś nie czuje, bo to też zależy od ułożenia dzidziusia, od figury mamy, od czułości na różne zmiany tam :D np niektóre kobiety czują owulację, zagnieżdżenie itp, a niektóre nie :)

reklama
Do góry