reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny, chciałam Was zapytać co sądzicie o wizycie w basenach w Bukowinie czy w Białce Tatrzańskiej? Jedziemy jutro z Mężem do Zakopanego i tak się zastanawiam czy się wybierać na baseny czy nie? Gina zapomniałam zapytać ostatnio na wizycie taka byłam zaabsorbowana Dzidziusiem [emoji5] Wiem, ze woda ma temperaturę ok. 30-33 stopni, ale nie mogę znaleźć nigdzie w internecie odpowiedzi czy przyszłe mamy mogą korzystać z basenów czy raczej powinny ich unikać. Co sądzicie?

Co do ubranek i ciążowych dolegliwości to umnie zapas ubranek, kocyków i rożków po dzieciach siostry zalega w workach w szafach, wiec trochę Wam zazdroszczę tej frajdy i kupowania takich drobiazgów dla Dzieciaczków. A jeśli chodzi o poranne mdłości to u mnie wciąż bez zmian i rozmowy z kibelkiem to niestety u mnie wciąż codzienność :( ale chyba zacznę stosować imbir, bo podobno pomaga na poranne dolegliwości.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Na zgage raz wzielam rennie i mialam wyrzuty sumienia że chemię biorę. Teraz jeśli mnie cos zlapie zaparzam 3 łyżeczki siemia lnianego, czekam az zrobi sie glut i gryze sobie. Mi pomaga. Następnego dnia bez problemu. Nie kazdego jednak to przekonuje, dla mnie super.

Dziewczyny, chciałam Was zapytać co sądzicie o wizycie w basenach w Bukowinie czy w Białce Tatrzańskiej? Jedziemy jutro z Mężem do Zakopanego i tak się zastanawiam czy się wybierać na baseny czy nie? Gina zapomniałam zapytać ostatnio na wizycie taka byłam zaabsorbowana Dzidziusiem [emoji5] Wiem, ze woda ma temperaturę ok. 30-33 stopni, ale nie mogę znaleźć nigdzie w internecie odpowiedzi czy przyszłe mamy mogą korzystać z basenów czy raczej powinny ich unikać. Co sądzicie?

Co do ubranek i ciążowych dolegliwości to umnie zapas ubranek, kocyków i rożków po dzieciach siostry zalega w workach w szafach, wiec trochę Wam zazdroszczę tej frajdy i kupowania takich drobiazgów dla Dzieciaczków. A jeśli chodzi o poranne mdłości to u mnie wciąż bez zmian i rozmowy z kibelkiem to niestety u mnie wciąż codzienność :( ale chyba zacznę stosować imbir, bo podobno pomaga na poranne dolegliwości.

Nie wiem czy ci się przyda...Link do: Pływanie w ciaży - Blog mama ginekolog. Uniwersalna opowieść o życiu i wiedza medyczna dla kobiet

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja jeszcze żadnych kopniaczkow, ruchów i wygibasów nie odczuwam [emoji19] ale na wszystko przyjdzie czas i nie ma co się stresować. Chociaż czasami mam dziwne myśli i strach, bo niby usg genetyczne w porządku, ale zawsze człowiek zanim pójdzie na następne usg i wizytę do lekarza to ma za dużo czasu na myślenie. Już się nie mogę doczekać kiedy znowu pójdę [emoji5]
Mnie żadna zgaga nie meczy, jedyni tylko jak się najem syto to mam takie lekkie mdłości, ale nie wymiotuje.
W pracy dziś w końcu muszę szefowej powiedzieć o „mojej chorobie”, bo ciagle zwlekałam, ale dziś trzeba to zrobić. Do końca lutego planuje pracować, a później chyba zwolnienie.

oar8flw1mdp5ujvp.png

Ja też jeszcze nic nie czuję, albo nie wiem że to są ruchy dziecka :D ale tak jak mówisz, nie ma się co przejmować. To zależy od wielu czynników kiedy czuje się ruchy. Podobno też w drugiej i kolejnej ciąży czuje się szybciej :)

Podobno basen w ciąży jest jak najbardziej zdrowy i zalecany :) nie wiem tylko czy są jakieś wymogi co do temperatury wody :)

Co do ciuszków, pewnie i tak zostanie Ci coś do dokupienia, bo może coś z tych rzeczy od siostry nie będzie się już nadawało albo nie będzie Ci się podobało. Zawsze możesz sprawić sobie trochę radości dokupując jakieś drobnostki :)

Mnie imbir na mdłości pomaga tylko minimalnie, czasami wcale. Ale zaczęłam już nie cierpieć jego smaku (a wcześniej lubiłam), miałam też tabletki z apteki, które mało co pomogły. A teraz mam kropelki, które mnie dopiero najlepiej pomagają, nazywają się Imbifem :)

Ja też jeszcze nic nie czuję, albo nie wiem że to są ruchy dziecka :D ale tak jak mówisz, nie ma się co przejmować. To zależy od wielu czynników kiedy czuje się ruchy. Podobno też w drugiej i kolejnej ciąży czuje się szybciej :)
U mnie np w pierwszej ciąży i teraz tak samo:-) w obydwu ciazach w 16 tygodniu ze bardzo dobrze czuć dzidzie :-)

Ja dziewczyny wczoraj byłam na wizycie. Z maluchem wszystko w porządku, ma już 10,6 cm. Wymiar troszkę zawyżony i mam nie patrzeć na tydzień ciąży z tego pomiaru, bo leżał wczoraj wyprostowany z wyprostowaną główką, a do mierzenia tego crl dziecko ma taką zgiętą główkę bardziej :) moja pani ginekolog też powiedziała, że od razu widać siusiaka i nie miała co do tego wątpliwości :D

Podobno basen w ciąży jest jak najbardziej zdrowy i zalecany :) nie wiem tylko czy są jakieś wymogi co do temperatury wody :)

Co do ciuszków, pewnie i tak zostanie Ci coś do dokupienia, bo może coś z tych rzeczy od siostry nie będzie się już nadawało albo nie będzie Ci się podobało. Zawsze możesz sprawić sobie trochę radości dokupując jakieś drobnostki :)

Mnie imbir na mdłości pomaga tylko minimalnie, czasami wcale. Ale zaczęłam już nie cierpieć jego smaku (a wcześniej lubiłam), miałam też tabletki z apteki, które mało co pomogły. A teraz mam kropelki, które mnie dopiero najlepiej pomagają, nazywają się Imbifem :)
Mi też imbir nie pomagał za bardzo, ale za to jaki okropny, fuu tak nie lubię tego smaku :-D

U mnie np w pierwszej ciąży i teraz tak samo:-) w obydwu ciazach w 16 tygodniu ze bardzo dobrze czuć dzidzie :-)

To super, że czujesz i że w pierwszej ciąży też tak czułaś :) ale nie ma co się stresować jak ktoś nie czuje, bo to też zależy od ułożenia dzidziusia, od figury mamy, od czułości na różne zmiany tam :D np niektóre kobiety czują owulację, zagnieżdżenie itp, a niektóre nie :)

reklama
Do góry