reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Cześć. Jestem tutaj nowa, ale już widzę, że będę częstym gościem. Tydzień temu miałam prenatalne, wszystko ok. Niestety nie było widać płci[emoji4] Jestem w 13tc.
Dwa dni temu dostałam strasznego krwotoku, teraz leżę w domu. Dostałam luteinę i magne b6. Jestem przerażona, bo do tej pory wszystko było dobrze. Żyję nadzieja, że nadal wszystko będzie ok..

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom
Będzie. Musi być [emoji110]

reklama
Ja na swoim usg genetycznym tylko tak z ciekawości spytałam czy już coś może być widać, ale nie liczyłam na odpowiedz twierdzącą, bo to o wiele za wcześnie na płeć. Zresztą nie mam w sumie parcia, że to musi być chłopczyk czy dziewczynka. Wiem, że za 6 tygodni będzie już bardziej prawdopodobne, że na tym usg połówkowym lekarz może mi coś tam podpowiedzieć z płcią, ale tak jak piszecie różne niespodzianki później są. Nie nastawiam się, byle by było zdrowe, a wszystko inne mało ważne [emoji16][emoji5] ciuszków już pare mam, bo przy tamtej ciąży nieudanej z września wtedy nie byłam doświadczona i cieszyłam się od razu jak się dowiedzieliśmy i nie myślałam o tym żeby poczekać do „bezpiecznego tygodnia” ciąży. Ale teraz narazie czekam, za pare dni jakieś dwa ciuszki kupię, kolory neutralne. Tak, o dla swojej przyjemności żeby móc na nie popatrzeć. Nie chce tez czekać ze wszystkim do ostatniej chwili, bo w maju to już będzie trzeba dekorować pokoik i myśleć o wózku i innych sprawach. Teraz można powolutku coś kupować z ciuszków [emoji56]

oar8flw1mdp5ujvp.png

Ja jeszcze nie wiem jaka jest płeć dzieci, ale powiem wam, że ostatnio przeszło mi totalne parcie na dziewczynkę, mała Weronika mogła by być, ale mam przeczucie, że noszę dwóch synków, 16 marca mam USG prenatalne z pakietu dla kobiet po 35 rż, to pewnie się już dowiem, najważniejsze to to jednak aby były zdrowe i za wcześnie się nie urodziły, dlatego też jeszcze nic nie kupuję dla nich. Siostra mi tylko smoczki firmowe przyniosła, firmowe w sensie, że pracuje w jednym takim salonie samochodowym i firma ta ma "swoje" smoczki. Łóżeczko mam jeszcze po Janku, to na początek styknie. Najważniejsze jednak, to muszę wyszukać jakieś mieszkanko do wynajęcia, bo nasze małe gniazdko jest niestety za małe na dwoje kolejnych lokatorów, a na zamianę póki co nas nie stać.

Ja jeszcze nie wiem jaka jest płeć dzieci, ale powiem wam, że ostatnio przeszło mi totalne parcie na dziewczynkę, mała Weronika mogła by być, ale mam przeczucie, że noszę dwóch synków, 16 marca mam USG prenatalne z pakietu dla kobiet po 35 rż, to pewnie się już dowiem, najważniejsze to to jednak aby były zdrowe i za wcześnie się nie urodziły, dlatego też jeszcze nic nie kupuję dla nich. Siostra mi tylko smoczki firmowe przyniosła, firmowe w sensie, że pracuje w jednym takim salonie samochodowym i firma ta ma "swoje" smoczki. Łóżeczko mam jeszcze po Janku, to na początek styknie. Najważniejsze jednak, to muszę wyszukać jakieś mieszkanko do wynajęcia, bo nasze małe gniazdko jest niestety za małe na dwoje kolejnych lokatorów, a na zamianę póki co nas nie stać.
Trzymam kciuki za powodzenie w przeprowadzce [emoji173]️

Niecierpliwie czekamy [emoji173]️
f2w3flw1cbdbspns.png

O, to gratuluje w takim razie bliźniaków. Ale to jednojajowe czy dwujajowe? Ja miałam tez mieć bliźniaki, ale jednak się nie udało, ale dostaliśmy następną szanse szybciej niż można by było to przewidzieć i tym razem jedna fasolka się trafiła. Dla nas to dobrze, bo tez mamy małe mieszkanko, ale wyprowadzić się nie mamy gdzie dlatego będziemy od wiosny przerabiać powolutku naszą sypialnie na pokoik dziecięcy. Wszystko dla dzidziusia, my będziemy spać w salonie [emoji16][emoji28]

Dokładnie, grunt to by było zdrowe, płeć i tak często jest niespodzianką i później się okazuje, że jest inna.

A na kiedy masz termin?

oar8flw1mdp5ujvp.png

O, to gratuluje w takim razie bliźniaków. Ale to jednojajowe czy dwujajowe? Ja miałam tez mieć bliźniaki, ale jednak się nie udało, ale dostaliśmy następną szanse szybciej niż można by było to przewidzieć i tym razem jedna fasolka się trafiła. Dla nas to dobrze, bo tez mamy małe mieszkanko, ale wyprowadzić się nie mamy gdzie dlatego będziemy od wiosny przerabiać powolutku naszą sypialnie na pokoik dziecięcy. Wszystko dla dzidziusia, my będziemy spać w salonie
emoji16.png
emoji28.png

Dokładnie, grunt to by było zdrowe, płeć i tak często jest niespodzianką i później się okazuje, że jest inna.

A na kiedy masz termin?

A wczoraj akurat czytałam o Twoim dramacie i cieszę się, że teraz jest wszystko w porządku.
Z tego co mi mówił mój ginek, no i lekarka, która robiła USG, to dzieciaczki są dwujajowe, dokładnie to dwukosmówkowe i dwuowodniowe, jednak z tego co doczytałam, to u jednojajowych może być tak samo, także urodzimy, zobaczymy :)

W swoich dwóch poprzednich ciążach wiedziałam, że będzie syn, w pierwszej w ogóle do świadomości nie brałam innej opcji (ale wtedy to ja głupiutka byłam, nie dość że pierwszy raz do ginka poszłam, to jeszcze w 4 mcu). W drugiej chciałam córę, syn chciał siostrę, ale ok 3 mca wiedziałam już, to będzie syn, USG potwierdziło tylko ten fakt, jak to stwierdził ginek, miał "siusiaka jak armata" :D Teraz nie ważne co, ma się urodzić zdrowe i jak najpóźniej się da.

My mamy dwupokojową kliteczkę, starszy syn jest sam w swoim mikropokoiku, a młodszy śpi w naszym. Myśleliśmy o zamianie mieszkania, ale w kieszeni musielibyśmy mieć albo sto tysięcy, albo drugi kredyt brać, a to odpada. Także chwilowo szukam jakiegoś kącika do wynajmu, a za za trzy lata pomyśleć jeszcze raz o czym większym na własność.

A termin mam na 4 sierpnia.

reklama
Dziewczyny, a myślicie już nad imionami? ja miałam parę pomysłów dla dziewczynki, a co do chłopaka to nie mam bladego pojęcia. Żadne imię jakoś wyjątkowo mi się nie podoba :D

Do góry