Anulaa88
Fanka BB :)
Tak, na razie obstawiam Raciborską. A Ty?Ooo, ja również planujesz rodzić w Katowicach? Ja tak
Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tak, na razie obstawiam Raciborską. A Ty?Ooo, ja również planujesz rodzić w Katowicach? Ja tak
Tak, na razie obstawiam Raciborską. A Ty?
Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom
Dziewczyny, pomocy. Może ktoś będzie znał odpowiedź. Chodzi o to, że:
W grudniu skończyła mi się umowa o pracę, a że byłam już na L4 i poinformowałam o ciąży - nie została mi ona przedłużona. Dalej będzie mi płacił ZUS, tzw. Zasiłek chorobowy. Problem mam z tym, iż 15.02 kończy mi się L4 i dostanę kolejne, ale...na czyj nip mój lekarz ma je wystawić? Nadal na ten zakładu pracy, gdzie byłam zatrudniona? Czarna magia to dla mnie, bo skoro już tam nie mam umowy, to trochę bez sensu? Czy się mylę? Proszę o pomoc, bo za dwa dni idę do lekarza w tej sprawie [emoji18]
Napisane na D5503 w aplikacji Forum BabyBoom
Dziewczyny, pomocy. Może ktoś będzie znał odpowiedź. Chodzi o to, że:
W grudniu skończyła mi się umowa o pracę, a że byłam już na L4 i poinformowałam o ciąży - nie została mi ona przedłużona. Dalej będzie mi płacił ZUS, tzw. Zasiłek chorobowy. Problem mam z tym, iż 15.02 kończy mi się L4 i dostanę kolejne, ale...na czyj nip mój lekarz ma je wystawić? Nadal na ten zakładu pracy, gdzie byłam zatrudniona? Czarna magia to dla mnie, bo skoro już tam nie mam umowy, to trochę bez sensu? Czy się mylę? Proszę o pomoc, bo za dwa dni idę do lekarza w tej sprawie [emoji18]
Jak jesteś w ciąży, to w sprawach ciąży przysługują Ci darmowe porady prawne. Udaj się do nich, niech Ci wszystko wytłumacza najlepiej [emoji1][emoji1] Bo jak się okaże, że coś Ci się należało, a z niewiedzy nie skorzystasz to będzie niepotrzebna strata.Już wiem,że zasiłek z ZUS tylko na kogo to L4 [emoji3]
Głównie chodzi o to, że prawo mówi że jeśli nie jestem w 3 miesiącu w dniu zakończenia umowy to nie muszą mi jej przedłużać.
Ja znam osobiście 3 kobietki które miały niespodziankę przy porodzie. I we wszystkich trzech przypadkach dziewczynkom wyrosły siusiaki[emoji33] [emoji12]Sprzęt był najlepszy ale myślę że nie chciała mówić bo naprawdę może być różnie to się wszystko jeszcze wyksztalca. Mam koleżankę która miała mieć synka i miesiąc przed porodem okazało się jednak że dziewczynka także jak widać może być roznje