reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Witam się z Wami po udanym weekendzie :) Dziś mój miał wolne, wiec i ja nie miałam zbyt czasu aby tu wejść. Mam sporo do nadrobienia, ale dzisiejszej nocy mój organizm był już tak wykończony, ze domagał się tylko snu. Lena dzisiejszej nocy przespała od 19.30 do 3.30, byłam w szoku. Za to teraz już od 18.30 tez spi już na noc. Dziś pierwszy raz sama ja kapalam, nie lada wyzwanie przygotować wszystko z dzieckiem na ręku. A nie dało się jej odłożyć, bo tak płakała. Zauwazylam, ze im szybciej robi się ciemno tym szybciej ona domaga się, aby pójść z nią do sypialni i polozyc spac. Wasze dzieci tez tak maja? ;)
Myślę, że to zmiana czasu daje w kość. Przynajmniej tak jest u nas[emoji4]

reklama
Witam się z Wami po udanym weekendzie :) Dziś mój miał wolne, wiec i ja nie miałam zbyt czasu aby tu wejść. Mam sporo do nadrobienia, ale dzisiejszej nocy mój organizm był już tak wykończony, ze domagał się tylko snu. Lena dzisiejszej nocy przespała od 19.30 do 3.30, byłam w szoku. Za to teraz już od 18.30 tez spi już na noc. Dziś pierwszy raz sama ja kapalam, nie lada wyzwanie przygotować wszystko z dzieckiem na ręku. A nie dało się jej odłożyć, bo tak płakała. Zauwazylam, ze im szybciej robi się ciemno tym szybciej ona domaga się, aby pójść z nią do sypialni i polozyc spac. Wasze dzieci tez tak maja? ;)
Tak ;) moja wcześniej kładła się o 19-20 a teraz od 17 już jest padnięta ale przetrzymuje ja do 18 :)

U nas dzisiaj próba nakarmienia moim mlekiem z butelki skończyła się tym że dziecko poszło spać bez jedzenia. Może jeszcze nie zgłodniał po ostatnim karmieniu chociaż dziwne bo zwykle jest głodny właśnie o tej porze. Nie chciał zassać butelki także wesoło bo chciałabym czasem wychodzić bez dziecka na dłużej.
A próbowałaś butelki medela ze smoczkiem cslmy ? Tam trzeba ciągnąć jak pierś.

Ojejku. To musicie teraz ćwiczyć malutka , oby było jak najszybciej coraz lepiej :*
Dziękuję, obawiałam się tych ćwiczeń ale nasze maleństwo nawet je lubi i się cieszy, nie są bardzo skomplikowane, może dlatego że u nas problem był wykryty bardzo szybko, 26.10 minoł już miesiąc jak ćwiczymy a w piątek mamy kontrolę czy są efekty.

Dziękuję, obawiałam się tych ćwiczeń ale nasze maleństwo nawet je lubi i się cieszy, nie są bardzo skomplikowane, może dlatego że u nas problem był wykryty bardzo szybko, 26.10 minoł już miesiąc jak ćwiczymy a w piątek mamy kontrolę czy są efekty.

Pod taką kontrola i opieka mamy , na pewno będą efekty :) daj znać po wizycie co lekarz powiedział

Ojeju to wspolczuje.. strasznie dużo. U nas tfu tfu całe szczęście jest dobrze z autem, ubezpieczenie już zapłacone także z głowy. Jedynie lekkie miejsca gdzie rdza się porobila mała będzie Bartek w następny weekend robić z tata no i opony zimowe trza kupić i wymienić, bo w Niemczech od 1 listopada jest wymóg by już mieć zmienione
Pierwsze słyszę o takim wymogu. W Niemczech nie jest określone data kiedy trzeba wymienić na opony zimowe :)

To jest dziewczyno luksus, ja biore prysznic w 3 min hahah. Taki na codzien. No jak już myje włosy to dłużej schodzi, a jakieś tam maszynki i golenie to luksus, zreszta zima idzie i przyda się dodatkowe ocieplenie hahahah [emoji28][emoji28][emoji28]
Ja wczoraj jak wzięłam kąpiel nareszcie (u mamy) tak wyszłam cała pomarszczona :D

reklama
To ta co ja sobie upatrzyłam do 15kg waga dziecka . A ile waży ta spacerówka co ty masz ? Ta 10kg. Czytałam opinie że niby nie czuc tej wagi
Mój waży 12 kg to chyba znośnie ale ja mieszkam w bloku i jak mam ją nieść do mieszkania to wolę ją w bagażniku zostawić :) bo fajnie się składa a zabieram samą gondolę. Cybex jest lżejszy ale Joie za to solidniejszy.

Do góry