reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
To moja dupka podrzuca i tez nozkami kopie ,zeby sie okrecic :p a kojarzysz ta reklame z pampersami majteczkami? Moja teraz robi tak samo ,ze nie da sie jej ubrac tego pampersa robi jakby mostek [emoji23] ja mysle ze to normalne..
Moja też tak robi już czasami, podnosi tyłek albo odpycha się nogami i mi ,, odjeżdża,, Jeszcze trochę i będziemy za nimi biegać z pampersem haha

Moja też tak robi już czasami, podnosi tyłek albo odpycha się nogami i mi ,, odjeżdża,, Jeszcze trochę i będziemy za nimi biegać z pampersem haha
Hyhyhy dokladnie :D Michasia wyczaila ze nogami sie mozna odepchnac na lozku i mi wywedrowala do polowy lozka teraz :o a sie tak smiesznie wygina [emoji23] i widze ze bardziej ja to cieszy niz na brzuszku :D

Wiecie jak jest w internecie, ludzie grzebią, szukają i czytają a to forum było otwarte, publiczne więc każdy ma prawo zajrzeć i czytać więc trochę się dziwiłam, że tak się tutaj ,,rozkręciłyście,, Ja ogólnie nie lubie za dużo wypisywać na takich portalach, wolę jakoś tak bardziej ogólnikowo, bez szczegółów może dlatego nie zapisałam się na początku, sama nie wiem hihi Ogólnie w życiu realnym też do gaduł nie należe więc spokojnie, nie zasypie was postami :D a i jeszcze coś- puki ktoś zachowuje pełną anonimowość to można napisać więcej ale jak Wy lubicie dodać zdjęcia to dla Was forum prywatne jest lepszą opcją ;)

Dokładnie tak jak piszesz :)
Ale Ty też będziesz z nami na tamtym forum prywatnym [emoji16][emoji4]

Spokojnie to jest Twoje pierwsze dziecko. Miałaś prawo nie zdawać sobie z czegoś sprawy. Raz ze nie jestem lekarzem, a dwa nawet nie widziałam zmian skórnych czy kup Twojej córki żeby móc porównać do tych moich dzieci :)
AZS nie zawsze musi być spowodowane alergia. Chociaż rzadko się to zdarza.
Tak samo to nie musi być alergia czy AZS tylko po prostu skóra atopowa. Aleks taką miał. On nie miał AZS.
Czy alergia też Ci nie powiem. Nadal ma bóle brzuszka? Pamiętasz że mówiłam Ci ze nie ma co zwalac każdego bólu brzucha na kolke. Tylko najpierw wykluczyć inne rzeczy :)
Co do kup Maja robi nie wodę ale płynne kupki u niemowlaka na KP to normalne. Pojedyncze nitki śluzu w kupie dziecka KP to też normalne.
Także ciężko mi odpowiedzieć Ci na to pytanie czy to alergia.

Rozumiem, dzięki za super wytłumaczenie i pomoc [emoji5] powiem tak, po oliwce to na stópkach zeszło jak lekko potarłam także to było tylko przez moja nieuwagę pewnie przy dokładnym wycieraniu tego miejsca po kąpieli. Teraz będę mega wyczulona na takie miejsca i dokładniejszą pielęgnacje. Za uszkami podejrzewam, że też tak będzie jak posmaruje jeszcze pare razy oliwką i nawilże skórę [emoji52]
Właśnie bóli brzuszka nie ma tylko jest czasami pod wieczór marudna i płacze i wydziwia przy jedzeniu, ale to chwile i często ze zmęczenia i usypia, a na śpiocha i przeważnie w ciągu dnia ładnie je i jest pogodna, potrafi wyleżeć sama i nie zauważyłam żeby tfu tfu coś ją bolało. Nawet dziś temperaturę w pupie sprawdziłam i jest 37,2 czyli idealnie, bo -0,5.

Oki to mnie uspokoiłaś [emoji5] w sumie my tylko kp się teraz karmimy i może rzeczywiście to normalne, ten mały śluz. Ale i tak pewnie z ciekawości podejde do lekarza i zawsze jakieś badanie w laboratorium potwierdzi albo zaprzeczy [emoji85]

I położna też we wtorek w końcu przyjdzie to popytam jej się o to i przede wszystkim mi ją zważy i zmierzy, mam nadzieje, że dobrze przybiera

Cześć dziewczyny ;) ale produkujecie tych postów :D ledwo nadrobiłam od wczoraj po południu :) mały po szczepieniu 6w1 i pneumokoki płatne..niestety marudził cały wieczór, gorączki nie miał ale strasznie płakał, chyba bolały go nóżki bo ledwo dotknęłam jego uda i taki ryk, że szok..daliśmy mu kilka kropelek pedicetamolu i usnął :) powiedzcie mi jaka temperatura jest u takiego maluszka normalna? :) chciałabym się wybrać z nim na spacer, bo już 3 dni nie byliśmy a mierzyłam i ma 37,3
miłego dnia życzę :)

Noo zrobiło się tutaj ostatnio mega aktywnie i to jest super [emoji1376][emoji5]

Ja też jak mam pare godzin przerwy od telefonu i forum to jestem ciekawa ile będzie nowych do nadrobienia, to już jakieś uzależnienie hah [emoji847][emoji3]

Biedny [emoji17] na pewno było tak jak piszesz. Ale po tym jak się przespał to na pewno troszkę lepiej i jeszcze mama ma moc magiczną noszenia, tulenia, zabawiania i zagadywania także trzymam za Was dziś kciuki żeby wieczór był przyjemny [emoji173]️

Temperatura prawidłowa, ja zawsze mierze w pupci i odejmuje 0,5 od wyniku.

reklama
Dziewczyny nauczyłam młoda ze sama zasypia ale problem to smoczek w nocy problemu nie ma bo jak zaśnie to wypluje i śpi ciągiem parę godzin. Problem jest w dzień. Sama zaśnie ze smoczkiem w buzi i go wypluje ale budzi się właśnie często bo go potrzebuje. Myślałam aby wyeliminować ten smoczek to może i w dzień będzie nieprzerwanie spać. Co o tym myślicie. No i myślę że jak młoda jest mala tym szybciej i łatwiej jest oduczyć

Hmm, bo w dzień ten sen dziecka jest taki bardziej czujny i pewnie jest więcej tych faz snu aktywnych gdzie właśnie byle szmer, stuknięcie, hałas może zbudzić dziecko. Możesz tak spróbować :) nasza jak uśnie w ciągu dnia na mnie po karmieniu albo jak wymęczona jest to bez smoczka dajemy rade i później odkładam i obok leżę to śpi :)

Dokładnie. Im szybciej tym lepiej jeśli potrzebujesz oduczyć od smoka [emoji5]

Do góry