reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

My tak samo, chciałam co dwa dni, ale przekonał mnie argument o rytmie dnia, i faktycznie mała po kąpieli zje i idzie spać :)

No u nas w końcu unormowała się w miarę pora spania tzn wczoraj i przedwczoraj tak 21-21:30 młoda już usnęła po karmieniu na rękach i miałam wolne [emoji5] a noc to już pół biedy, te przewijanie i karmienie na śpiocha to relaks i odpoczynek [emoji28]

reklama
Mojej koleżanki córka ma 1,5roku i rozmiar 80 a mój Stanisław jeszcze chwila i będzie miał 74 [emoji15]

Dziewczynki są drobniejsze pewnie. No i po urodzeniu do 3-4 miesiąca dziecko najwiecej przybiera. Później nagle waga stopuje i mniej przybierają. A jak zaczną raczkować, pełzać i później chodzić to już w ogóle pójdą w górę wzrostów i „zeszczupleją” [emoji28]

U nas dziewczyny się AZS zaczyna...
Pierwsze i oststnie szyja, drugie za uchem, trzecie w zgięciach nad stopą. Ale na nodze to i tak już zagojone... Zobacz załącznik 910759Zobacz załącznik 910761Zobacz załącznik 910762Zobacz załącznik 910763

Ja nawet nie wiedziałam czym to się objawia, dziś odkryłam za lewym i prawym uchem takie samo jak i Twojej córci. Jestem zła, że zapomniałam o tych miejscach przy pielegnacji wycieraniu po kąpieli itd..

Za uszami to typowy objaw skóry atopowej przy alergii na bmk. Aleks miał to samo. Odparzenia to nie są bo pilnuje i jak uleje i do sucha wycieram

Czyli jak moja ma takie za uszami to znaczy, że ma alergie na coś? Bo kurcze ostatnio miałam was pytac, bo moja w sumie robi te kupki takie jakby ze śluzem i zaczęło mnie to ostatnio niepokoić, bo wcześniej nic sobie nie wkrecalam, bo nie miała żadnej wysypki na ciele ani nigdzie i żadnych bóli brzuszka a nie wiedziałam, że też to może być objawem alergii

reklama
Wózki to nawet i 10 tys kosztują [emoji23]

A z kołami może wystarczy zmienić dętki a nie całe koła :)

Właśnie to samo mojemu powiedziałam. Może głupie pytanie, ale się nie znam, gdzie kupię takie dętki do kół? I to musza być typowo do tych kół czy są rozmiary po prostu dopasowane do rozmiaru koła danego? [emoji28] jestem w tym kompletnie niedoinformowana. A na spacer muszę wyjść codziennie [emoji3]

Do góry