reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Ja właśnie od początku chciałam najpierw poszukać używanego wózka, bo nieraz są super okazje i nie sądziłam, że znajdę używkę za taką cenę i w takim stanie w tym samym mieście :) także jestem bardzo zadowolona, ale nie mielibyśmy nawet gdzie go trzymać do czasu następnego dzieciątka dlatego uznałam, że jak wyrośnie już z gondoli to wystawie gdzieś na fb, olx i Allegro go łącznie chyba z tą spacerówka po zimie i będę mogła zawsze te pieniążki dołożyć do jakiejś lepszej spacerówki żeby była lekka, praktyczna, zwrotne kółka i żeby się składała, to mniej miejsca zajmie w bagażniku na jakieś wyjazdy.
Mi by było szkoda wyrzucać, właśnie wystawie taniej niż kupiłam i ja będę miała korzyść, bo dołożymy właśnie na następny pojazd i jakaś mamusia spodziewająca się bobasa, bo kupi za grosze wózek dobrej firmy i jakości ;)

Jedynie muszę teraz właśnie na Allegro lub internecie poszukać kół nowych żeby dokupić. Tam akurat są ściągane koła bez problemu, takie duże, pompowane, bo dziwna sprawa, 2 razy ostatnio pompował Bartek na stacji je i później schodziło do takiego stanu jak teraz.. i nie wiem czy gdzieś na spacerze po jakimś szkle przejechałam czy ktoś chamsko coś zrobił jak pare razy zostawialiśmy wózek pod piwnica gdy Bartek nie mógł mi wystawiać w jakiś dzień lub weekend jak w szkieł jest..
dlatego szukam szybko żeby zamówić jak coś i żeby było czym jeździć na spacery [emoji36]

Ja tez nawet gdybym miała więcej pieniążków to najpierw poszukałabym z używanych, a później ewentualnie popatrzyła jakie są też nowe w przystępnych cenach, bo tez można czasami na okazje trafić. Jakbym kupiła max do 1 tys jakiś wózek przy następnym dzieciątku to bym już wtedy zostawiła na przechowanie na później jeszcze i na następne to byłoby myślenie przyszłościowe [emoji28] a widziałam nawet i wózki po 3 tys [emoji28][emoji16] to już dla mnie szok i tyle na pewni bym nie dała, taki max to chyba właśnie tak tysiąc. Zobaczymy. Narazie problem mam z tym i kołami hah :)
Karolina błagam Cię dzieł te posty bo oczopląsu dostaje [emoji23] gadulo jedna :D

ja tez praktycznie od początku na diecie bezmlecznej. W ogóle mój mały jest wrazliwy. Od urodzenia miewał bóle brzuszka, po odstawieniu nabiału bóle były mniejsze. Potem mieliśmy szczepienie, które musieliśmy przełożyć o 2 tyg bo małemu wyskoczyła mega ciemieniucha i na skroniach wysypka (nawet pojawił się płyn surowiczy). Lekarka kazała odstawić wszystkie potencjalne alergeny i przepisała maść (75zl! Byłam w szoku). W tym czasie pękła mu tez szczepionka gruźlicy co tez mogło spowodować nasilenie objawów. Teraz już lepiej z jego twarzą, ciemieniucha tez mniejsza, jednak nigdy do końca nie będę mieć 100% pewności czy to kwestia alergii, łzs czy nadwrażliwości. Po szczepieniu tez zauważyłam nasilenie zmian.
I nadal nie jesz żadnych potencjalnych alergenów? :)

No ja też wycieram,ale dziecko ma taką szyjke,że tam słabo powietrze dociera...te wszystkie faldki na nóżkach tak samo. Za uszami się zgodze;) moja teraz już lepiej,ale miała za uszami suche plamy, luszczace się. Teraz trochę wróciło, bo jadłam ciasta na maśle...
Co dziecko to inaczej. Mój miał silne objawy alergii w postaci brzydkich kup, a skóra super. Teraz co prawda myję go w emolium, ale za chwilę spróbuję wrócić do hippa.

Ja właśnie od początku chciałam najpierw poszukać używanego wózka, bo nieraz są super okazje i nie sądziłam, że znajdę używkę za taką cenę i w takim stanie w tym samym mieście :) także jestem bardzo zadowolona, ale nie mielibyśmy nawet gdzie go trzymać do czasu następnego dzieciątka dlatego uznałam, że jak wyrośnie już z gondoli to wystawie gdzieś na fb, olx i Allegro go łącznie chyba z tą spacerówka po zimie i będę mogła zawsze te pieniążki dołożyć do jakiejś lepszej spacerówki żeby była lekka, praktyczna, zwrotne kółka i żeby się składała, to mniej miejsca zajmie w bagażniku na jakieś wyjazdy.
Mi by było szkoda wyrzucać, właśnie wystawie taniej niż kupiłam i ja będę miała korzyść, bo dołożymy właśnie na następny pojazd i jakaś mamusia spodziewająca się bobasa, bo kupi za grosze wózek dobrej firmy i jakości ;)

Jedynie muszę teraz właśnie na Allegro lub internecie poszukać kół nowych żeby dokupić. Tam akurat są ściągane koła bez problemu, takie duże, pompowane, bo dziwna sprawa, 2 razy ostatnio pompował Bartek na stacji je i później schodziło do takiego stanu jak teraz.. i nie wiem czy gdzieś na spacerze po jakimś szkle przejechałam czy ktoś chamsko coś zrobił jak pare razy zostawialiśmy wózek pod piwnica gdy Bartek nie mógł mi wystawiać w jakiś dzień lub weekend jak w szkieł jest..
dlatego szukam szybko żeby zamówić jak coś i żeby było czym jeździć na spacery [emoji36]

Ja tez nawet gdybym miała więcej pieniążków to najpierw poszukałabym z używanych, a później ewentualnie popatrzyła jakie są też nowe w przystępnych cenach, bo tez można czasami na okazje trafić. Jakbym kupiła max do 1 tys jakiś wózek przy następnym dzieciątku to bym już wtedy zostawiła na przechowanie na później jeszcze i na następne to byłoby myślenie przyszłościowe [emoji28] a widziałam nawet i wózki po 3 tys [emoji28][emoji16] to już dla mnie szok i tyle na pewni bym nie dała, taki max to chyba właśnie tak tysiąc. Zobaczymy. Narazie problem mam z tym i kołami hah :)
Wózki to nawet i 10 tys kosztują [emoji23]

A z kołami może wystarczy zmienić dętki a nie całe koła :)

reklama
Co dziecko to inaczej. Mój miał silne objawy alergii w postaci brzydkich kup, a skóra super. Teraz co prawda myję go w emolium, ale za chwilę spróbuję wrócić do hippa.
No a u moich dzieci odwrotnie. Nie ma kontaktu z alergenem, objawy że strony brzuszka przechodzą. A skóra atopowa u syna utrzymywała się dopóki mu nie przeszło... Tylko on miał skórę atopowa. A u Majki typowe AZS się zaczyna. Chyba muszę przejść na typowe rzeczy do prania dla alergików.

Do góry