reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

No zimowy.kombinezon[emoji4] ja wychodzę z założenia, że jeśli ja zimą ubieram golf kurtkę a czasem pod golf kolejną warstwę i mi jest zimno, a się ruszam, to małemu też będzie zimno. Dlatego kombinezon zimowy i śpiworek. On będzie tylko leżał, więc musi mu być cieplutko[emoji16]

W sumie natchnęłaś mnie i teraz mam wątpliwości czy jednak zamiast tych kocurków x 2 nie zamówić jakiegoś spiworka ciepłego dodatkowo żeby był i śpiworek i kombinezon zimowy, bo rzeczywiście może zima się trafić w końcu prawdziwa skoro w górach już śnieg spadł :) a dziecko leży bez ruchu i nie rozgrzeje się idąc tak jak my. Ok szukam śpiworka [emoji5]

reklama
Też mam permanentny na brwiach. Jestem bardzo zadowolona. Robiłam w listopadzie 2016. I jeszcze jest fajnie, raz na jakiś czas nakładam sobie henne, bo jednak kolor schodzi, tak pod czerwony...Ale u mnie i tak długo się trzyma w porównaniu np do mojej siostry. Zdjęcie przy oknie, dokładnie wszystko widac

Mega to wygląda! ale tak jak mówię szkoda mi trochę kasy.

Tak to jest 1:1 Ale dlugosc tych sztucznych rzęs dobrala mi pod moje oko, tak mówiła.

To forum prywatne już istnieje? Mam na myśli to stworzone teraz by przerzucić się na pisanie tam?? Jak będzie to wrzuccie proszę link ;)

Może ja naiwna jestem, ale myślę że te mamy które chcą dołączyć są prawdziwe. W pierwszej ciąży udzielałam się na innym forum i gdy po porodzie zapragnelysmy utajnic nasze rozmowy to też padła propozycja prywatnego. Zgłosiło się parę kobietek ( dokładnie jak tutaj teraz) które były potem bardzo aktywne A nie były jakimiś szpiegami czy trollami.
Oczywiście wiem że jestem w mniejszości i zrobicie jak chce większość jednak w mojej małej głowie nie mieści się by te lipcowe niekolezanki aż tak knuly i marzyły o tym by nas czytać. A jeśli się mylę to widać jest u nas tak ciekawie że czas pomyśleć by wydać te nasze wypociny ;) zgarniemy siano i pojedziemy z dzieciakami do spa ;) (żart naturalnie).

Swoją drogą wiecie nie mam wody... już drugi raz w tym tygodniu. Nie mam się czym zająć... moje życie to chyba tylko porządki:/ A taki len mnie przez to ograniczenie ogarnął że nawet ćwiczyć mi się nie chce...
Dopiero się robi , wysłałam listę taką jak pokazałam do Aniaslu ona tam wszystkie doda zatwierdzi i będzie mogła powstać grupa priv :) pewnie z 1-2 dni to potrwa , jak już będzie gotowe do poinformuje Was wszystkie :) podam linka .
Jakby coś kogoś mogę dodać dopisać tylko lepiej większość z Was niech o tym zadecyduje :)

To super :) a skąd jesteś? :)
U mnie to pierwsze dzieciątko, ale na pewno planujemy w przyszłości rodzeństwo dla małej :)

I jak córcia reaguje na braciszka? [emoji5]
Najważniejsze, że dziecko jest najedzone, czyste i ubrane i kochane :) nic więcej nie potrzeba. Ja jestem od roku ogólnie zarejestrowana na forum i w sumie też jakoś od tych pierwszych tygodni (nie pamietam od którego tygodnia) ciąży tutaj na sierpniowych. Także no niecały rok trwa moja przygoda z forum i się uzależniłam [emoji85][emoji4][emoji38]
Jestem z podlasia dokladnie Suwałki jak to kazdy mowi biegun zimna gratuluje coreczki. I jak ogolnie sie chowa ? Corcia szczesliwa ze ma braciszka czasami az obudzi taka w nim zakochana ale za to o mnie zazdrosna bo wiadomo jak to malenstwo to jednak duzo czasu sie poswieca maluszkowinale staram sie i z nia czas spedzac. A ja juz nie planuje he he ale roznie w zyciu bywa w sumie jestem po dwoch cesarkach i chyba balabym sie 3. Dokladnie wazne ze dzieciatko nakarmione i szczesliwe ale corcie karmilam tylko poltorej miesiaca a synka niestety tylko miesiac. A tak bardzo chcialal karmic dluzej ale coz wazne aby dziecko zdrowo roslo. A ty skad jestes? Jesli moge zapytac. Ogolnie moje dzieciaczki urodzily sie male 2680 gram i corka i syn mieli taka sama wage urodzeniowa. Z synem mialam termin na 28 sierpien ale postanowil wyjsc 11 sierpnia ale sie rozpisalam

My po szczepieniu mała miała 3 wkłucia w udka :) dopiero jak wyszliśmy zaczął się wielki płacz , smoczek nam upadł i nie było co dać .. Dzisiaj Malwinka kończy 14 tygodni , waży już 6700 .Lekarka mówi że ładnie i niby trochę za dużo , a na samej piersi :) kolejne szczepienie 21 listopada

To pięknie, że tak zniosła. Pewnie bidula odsypia teraz stres. Super, duża dziewczynka [emoji5] i niech ta lekarka się puknie w czółko, sama za dużo wazy [emoji28]
Za mało to źle, za dużo tez źle. Przecież dzieci jak zaczną raczkować i pełzać wszędzie to się zrobią bardziej fit, wiadomo, że teraz tylko jeść pić i spać [emoji3]

W sumie natchnęłaś mnie i teraz mam wątpliwości czy jednak zamiast tych kocurków x 2 nie zamówić jakiegoś spiworka ciepłego dodatkowo żeby był i śpiworek i kombinezon zimowy, bo rzeczywiście może zima się trafić w końcu prawdziwa skoro w górach już śnieg spadł :) a dziecko leży bez ruchu i nie rozgrzeje się idąc tak jak my. Ok szukam śpiworka [emoji5]
Tez musze taki kupic :/

reklama
Mi bardziej o to chodzi, że tv mam w salonie a jak mi usnie na rękach to nie da się go odłożyć ;) mój to już nawet się złości jak mu nie pozwalam oglądać

Cwaniak mały hah [emoji28][emoji28][emoji28]

No my mamy salono-sypialnie w tym naszym „apartamencie” [emoji38] i tez jak usnie na rękach i odkładam ją na łóżku to raczej już muszę z nią leżeć żeby cwana się nie wybudzala byle hałasem, a jak już śpi i muszę coś zrobić to włączam wywiew z kuchenki żeby szumiał i robię coś na szybko

Do góry