reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Mi po pierwszym porodzie włosy zaczęły wypadać po ok 4 mcach. Myślę , że Ciebie to nie ominie niestety. Ja przed ciążą myłam włosy co dwa dni a teraz 2 razy w tyg. Ale już powoli widzę że przy myciu zaczynają wypadać w większych ilościach niż do tej pory.
Nie straszcie z tymi włosami. Bo w końcu mam takie jak chciałam .Urosły bardzo dużo. Miałam za łopatki a jeszcze trochę i będą do pasa jak tak dalej będą rosły :o

reklama
Słuchaj ona się pewnie drapnęła paznokciem. Zobacz jej pazurki. Mój się często drapie po buzi i ma ranki i widzę wtedy że pazurki do skrócenia.
Ale to nie wygląda jak zadrapanie , tylko jak by się czymś nakula , nie wiem czy dobrze napisałam. I to wygląda jak dziurka , ale nie wiem czy w środku jest krew , czy coś się wbiło czy co ;/

Nie straszcie z tymi włosami. Bo w końcu mam takie jak chciałam .Urosły bardzo dużo. Miałam za łopatki a jeszcze trochę i będą do pasa jak tak dalej będą rosły :o
W ciąży za sprawą hormonów zazwyczaj się pięknieje i kondycja włosów też się poprawia ale niestety po porodzie wszystko prędzej czy później wraca do stanu wcześniejszego.

Z tymi włosami to poczekaj. One w okolicach 3 miesiąca wypadają :) ja też się cieszyłam że nic się nie dzieje a od kilku dni pasowałoby nosić czepek bo wszędzie są włosy..a urodziłam chyba jakieś 2 tyg przed tobą [emoji39]
Oj to prawda :) na początku po porodzie też miałam ładne włosy a w okolicach 3 msc zaczęły lecieć a teraz się nie mówi ..:/ niestety to normalne i każda przez to będzie musiała przejść . Wypadają teraz te włosy które nie wypadały przez okres ciąży i te które normalnie wypadają . I też wszędzie są moje włosy , gubie jak pies sierść

Screenshot_20181023-135244.jpg
Screenshot_20181023-135311.jpg

Załączniki

• Screenshot_20181023-135244.jpg
    Screenshot_20181023-135244.jpg
    260,6 KB · Wyświetleń: 391
  • Screenshot_20181023-135311.jpg
    Screenshot_20181023-135311.jpg
    297,5 KB · Wyświetleń: 389
Dobra zczytałam forum na bieżąco.

Dziewczyny jaka piździawa u nas. Jak rano byłam z małym w szpitalu na usg to jeszcze tak nie wiało. A teraz to jakaś masakra. Zabawki Natalki po całym podwórku hulają. Jeszcze muszę z małym jechać po nią do przedszkola ale żal z domu wychodzić.

A usg bioderek w porządku. Wszystko prawidłowo. Kolejne kontrolne usg 8 stycznia. Pod gabinetem spotkałam 2 dziewczyny z którymi leżałam na ginekologi tydz przed porodem. Fajnie się było znów zobaczyć z dzidziusiami już ☺ i kolejne usg mamy w tym samym terminie to znów się spotkamy☺
A Piotruś całą noc w jednej pieluszce. Nawet mało nasikał. Myślałam że rano jak zwykle będzie pełna po pachy ale nie. Aż się bałam jechać z nim do szpitala bo byłam pewna że narobi po drodze albo podczas badania. Ale całe szczęście poczekał aż wróciliśmy do domu ☺ kochane dziecko ☺

To szybko się rozwija :) . Mój kurcze ma skończone już 3 miesiące i jeszcze nie siedzi :(
Dziekuje.. Wiki tez szybko zaczela ;) Michasia chce jej chyba dorownac :p ona generalnie nie siedzi bez podparcia czyli poducha z tylu,poduchy po bokach albo jedna duza poducha ;) no i moje palce.. trzymam je tak aby mala nie obciazala zbytnio kregoslupa czyli u gory ,a ona trzyma mnie ;) zobacz i tak siedzi z 2 minuty ;) Zobacz załącznik 910137

reklama
Do góry