Chłopaków szczepilam tylko podstawowymi i teraz przy Izie też miałam taki zamiar ale przez to, że miała zapalenie opon mózgowych kazali zaszczepić meningokoki i skojarzoneMy właśnie się zastanawiamy nad tymi szczepieniami bo są dość drogie. Nie wiem nawet czym się różnią od pnemokokow.
reklama
miloscwczasachpopkultury
Fanka BB :)
Z tymi włosami to poczekaj. One w okolicach 3 miesiąca wypadają ja też się cieszyłam że nic się nie dzieje a od kilku dni pasowałoby nosić czepek bo wszędzie są włosy..a urodziłam chyba jakieś 2 tyg przed tobą [emoji39]
Tak coś czytałam, ale zobaczymy czy to się tyczy wszystkich po porodzie bez wyjątku [emoji5] ogólnie u mnie sytuacja, że mam bardzo gęste to jak trochę wypadnie więcej to będę miała lżej [emoji28][emoji28][emoji28]
Bajunia
To jak nikt nie mówił że za mało to się nie martw. Każde dziecko w swoim tempie rośnie. Najważniejsze że jest zdrowa.Kurczę...trochę się zaniepokoilam, bo wszędzie piszą że do 4 msc życia niemowlę powinno przybrać minimum 120 g tyg. A moja przez 4 przybrała 370 g zamiast 480 g......Ale nikt nie mówił,że źle kurczę....
Biedroneczka10
@klaudiaa975 u nas Olek miał coś na boku wyglądało jak brud ale się nie chciało zmyc. Lekarka to oderwała bo było w wierzchniej warstwie skóry .jak ogladnelysmy to to się okazało że to latające coś co się chciało wbić ale mu się nie udało i umarło i zaschlo.
Ja też ogarniam wszystko z Olkiem inaczej by nic nie było zrobione. Dzisiaj nie chce spać bo siostra robi hałas ale włożyłam w chustę i usnął zobaczymy na jak długo.
Ja też ogarniam wszystko z Olkiem inaczej by nic nie było zrobione. Dzisiaj nie chce spać bo siostra robi hałas ale włożyłam w chustę i usnął zobaczymy na jak długo.
Bajunia
Mi po pierwszym porodzie włosy zaczęły wypadać po ok 4 mcach. Myślę , że Ciebie to nie ominie niestety. Ja przed ciążą myłam włosy co dwa dni a teraz 2 razy w tyg. Ale już powoli widzę że przy myciu zaczynają wypadać w większych ilościach niż do tej pory.No moim zdaniem to jest właśnie taki odruch w tym wieku u dziecka, tak jak od urodzenia dziecko umie ssać i chwycić kciuk człowieka odruchowo tak odruchowo chwyta za palce mamy i chce „siadac”, ale każda już sama zdecyduje. Ja tez właśnie bym się bała, ale wszystko przed nami. Moja narazie lubi leżeć i niech tak zostanie [emoji5]
Hah ja po prostu biorę prysznic w 3 minuty i to dosłownie. Spłucze się woda, namydle całe ciało, spłucze to wszystko, wycieram się i gotowe. Szybki krem na twarz, zęby umyć i gotowe. A włosy to ja kiedyś myłam co 4 dni, a teraz po porodzie to nie dość, że mi jakoś specjalnie nie wypadają tak jak to wszyscy mówią, ze później jest to i wolniej się przetłuszczają i myje raz w tygodniu [emoji28][emoji28][emoji28] nie żebym była jakims brudaskiem, ale serio tak moje włosy się przyzwyczaiły i nawet nie są przetłuszczone po tych 6 dniach i w 7 myje [emoji16] w przyszłym roku chyba je pocieniuje żeby mieć „lżej” i mniej roboty przy nich chociaż jedyne co robię to myje szamponem, bo teraz nie ma czasu na maski odżywki itd.
To nieźle masz harmonogram rozegrany. Ja naczynia to myje jak młoda leży na łóżku wybudzi się i jest jeszcze zamulona i patrzy sobie wszędzie to wtedy szybko ogarniam co trzeba [emoji16]
G
gosc12
Gość
Wieczorem nic nie miała. Rano zobaczyłam nie wiem co to.Ojej.. to poważna sprawa. A gdzie zauważyłaś i myślisz, że na spacerze mogłaby złapać?
Ja nawet o tym nie pomyślałam, dobrze wiedziec.
Załączniki
Biedroneczka10
U mnie już wypadają garściami a takie fajne gęste były. Ja myje codziennie bo nie lubię mieć włosów takich z drugiego dnia ale to też dlatego że mam grzywkę i ona brzydko wygląda jak nie jest myta codziennie.Mi po pierwszym porodzie włosy zaczęły wypadać po ok 4 mcach. Myślę , że Ciebie to nie ominie niestety. Ja przed ciążą myłam włosy co dwa dni a teraz 2 razy w tyg. Ale już powoli widzę że przy myciu zaczynają wypadać w większych ilościach niż do tej pory.
G
gosc12
Gość
W rajstopkach leży ale na spodnie też zakładam z tego samego powodu [emoji23]Jakie ma już długie nóżki i stopy i w ogóle duża dziewczyna ja mojej tez wkładam skarpety na spodenki, bo zawsze gdzieś gubi skarpetkę jedna [emoji23][emoji23][emoji23]
G
gosc12
Gość
Wysłałam pod postem KarolinyZrób zdjęcie i pokaż jak to wygląda
reklama
Bajunia
Słuchaj ona się pewnie drapnęła paznokciem. Zobacz jej pazurki. Mój się często drapie po buzi i ma ranki i widzę wtedy że pazurki do skrócenia.Wieczorem nic nie miała. Rano zobaczyłam nie wiem co to.
Zobacz załącznik 910123 Zobacz załącznik 910124