reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
My mamy już drugie szczepienie w środę [emoji16] o pierwszym już nie pamiętamy [emoji16]

Bo Ty szybko urodziłaś [emoji12] a @GorzkaPomarańcza, @madziula92 i ja jesteśmy z końca sierpnia i dopiero zaczynamy się szczepić [emoji6] swoją drogą mam ciary na samą myśl o tym co nas czeka i chce mi się płakać jak pomyśle o tym jak Mały będzie płakał[emoji37]

Hej dziewczyny, my jutro mamy usg bioderek. Mam nadzieję, że będzie wszystko ok. Mały zawsze śpi z nóżkami na żabkę to myślę , że bioderka będą w porządku. Dzisiaj w nocy mija 11 tyg. Moja mała kluska to prawdziwa gaduła, a jak się nad nim pochyle i mówię to pełna radość z konwersacji ☺ o jakie miny przy tym trzaska a jęzorem to tak w buźce miele we wszystkie strony i namacha się przy tym rączkami i nóżkami , że jak jest jest świeżo pod jedzeniu to zawsze mu się uleje. Ale Wasze pociechy na pewno tak samo robią bo to taki etap ☺

Dzisiaj przyszły mi zamówione na allegro kombinezony na zimę. Każdy z przesyłką po 20 zł. Właśnie się piorą. Ten ecru będzie na chrzest i jakieś wyjazdy do rodziny a ten szaro błękitny na codzień. Opłaca się bardzo poszukać używki bo cena śmieszna , a nowe nawet u nas na rynku to ok stówki a w sklepach typu smyk to jeszcze droższe.
20181022_115815.jpg

20181022_210756.jpg

Załączniki

• 20181022_115815.jpg
    20181022_115815.jpg
    710,4 KB · Wyświetleń: 372
  • 20181022_210756.jpg
    20181022_210756.jpg
    734,8 KB · Wyświetleń: 375
Ja bym musiała chyba zakupić leżaczek tylko taki żeby mała mnie widziała, bo ona towarzyska jest i długo sama nie poleży. Pospala może 10 minut, ale polozylam ja do łóżeczka, obstawiam zabawkami i między innymi swinka pluszowa byla. Ja sobie zaczepiała, gadała do niej, albo ciągnęła w swoją strone to miałam chwile spokoju żeby obiad zrobic :)

Ten tez ma funkcje taką żeby można go było zrobić na półleżąco, to jest 5 w 1 niby :D jutro będziemy patrzeć na instrukcje i zmieniać pozycje, bo nasza tez uwielbia obserwować wszystko i ostatnio już ledwo udało mi się umyć, bo niby spokojnie w łazience była w nim, ale już się wkurzała, że tak na leżąco i mniej widzi. No już teraz te nasze dzieciaczki coraz bardziej spostrzegawcze i coraz więcej widzą naokoło siebie :)

Malwinka robi takie śmieszne minki dziubki jak przyglada się na zabawki w lezaczku :DZobacz załącznik 909934

Hahaha udana, ślicznotka ❣️[emoji7] u nas mega sprawdza się ta karuzelka z Fisher Price, mała lubi te melodyjki i szum lasu i morza, a te misie to uwielbia patrzeć na nie i też wtedy gada coś tam do siebie i zaczepia je rączkami, bo ma je blisko nad sobą, bo mam jeszcze kokon w łóżeczku to jest wyżej
IMG_2539.JPG

Załączniki

• IMG_2539.JPG
    IMG_2539.JPG
    379,4 KB · Wyświetleń: 373
Moja tez strasznie sie slini i raczki pcha do buzi.. ten nasz lezaczek bujaczek to taki gleboki jest i taka zapadnieta jest, to podkladam jej kocyk pod pupke ,a siedziec to moja podparta siedzi ,ale krotko ;) no i sama skubana sie probuje podnosic hyhy ale jeszcze za ciezko jej :D

Nie no z tym siedzeniem to chyba jeszcze sporo za dużo, podobno dopóki dziecko nie umie samodzielnie siedzieć to lepiej nie ryzykowac, bo można dużo krzywdy na przyszłość zrobić i różne zwyrodnienia później i problemy z kręgosłupem [emoji57] ale rozumiem oczywiście, że wszystko z głową u was [emoji16]

My 06.11 dopiero pierwsze szczepienie mamy ale u nas przez chorobę.
Moje starsze dzieci dostały dziś wielki karton, bawiły się nim cały wieczór: robili sobie w nim piknik, kolorowanki, bawili się w sklep. Przed spaniem pytają czy mogą w nim spać. Powiedziałam, że absolutnie nie ale mnie prosili. Młodszy w nim śpi, starszy jutro:) taka prosta rzecz a jaka frajda:)

reklama
Bo Ty szybko urodziłaś [emoji12] a @GorzkaPomarańcza, @madziula92 i ja jesteśmy z końca sierpnia i dopiero zaczynamy się szczepić [emoji6] swoją drogą mam ciary na samą myśl o tym co nas czeka i chce mi się płakać jak pomyśle o tym jak Mały będzie płakał[emoji37]

Nie nastawiaj się tak, bo dziecko też odczuwa dużo humory i nastroje nasze i też przejmuje niestety stres [emoji57] będzie dobrze. Ja tez się bałam jak każda z nas i stres lekki był, bo mieliśmy te na NFZ i to aż 4 wkłucia w uda, ale popłakała chwile i później spokój i zasnęła biedna wymęczona po tym.

Do góry