reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
My mamy już drugie szczepienie w środę [emoji16] o pierwszym już nie pamiętamy [emoji16]

Bo Ty szybko urodziłaś [emoji12] a @GorzkaPomarańcza, @madziula92 i ja jesteśmy z końca sierpnia i dopiero zaczynamy się szczepić [emoji6] swoją drogą mam ciary na samą myśl o tym co nas czeka i chce mi się płakać jak pomyśle o tym jak Mały będzie płakał[emoji37]

Hej dziewczyny, my jutro mamy usg bioderek. Mam nadzieję, że będzie wszystko ok. Mały zawsze śpi z nóżkami na żabkę to myślę , że bioderka będą w porządku. Dzisiaj w nocy mija 11 tyg. Moja mała kluska to prawdziwa gaduła, a jak się nad nim pochyle i mówię to pełna radość z konwersacji ☺ o jakie miny przy tym trzaska a jęzorem to tak w buźce miele we wszystkie strony i namacha się przy tym rączkami i nóżkami , że jak jest jest świeżo pod jedzeniu to zawsze mu się uleje. Ale Wasze pociechy na pewno tak samo robią bo to taki etap ☺

Dzisiaj przyszły mi zamówione na allegro kombinezony na zimę. Każdy z przesyłką po 20 zł. Właśnie się piorą. Ten ecru będzie na chrzest i jakieś wyjazdy do rodziny a ten szaro błękitny na codzień. Opłaca się bardzo poszukać używki bo cena śmieszna , a nowe nawet u nas na rynku to ok stówki a w sklepach typu smyk to jeszcze droższe.
20181022_115815.jpg

20181022_210756.jpg

Załączniki

• 20181022_115815.jpg
    20181022_115815.jpg
    710,4 KB · Wyświetleń: 383
  • 20181022_210756.jpg
    20181022_210756.jpg
    734,8 KB · Wyświetleń: 381
Ja bym musiała chyba zakupić leżaczek tylko taki żeby mała mnie widziała, bo ona towarzyska jest i długo sama nie poleży. Pospala może 10 minut, ale polozylam ja do łóżeczka, obstawiam zabawkami i między innymi swinka pluszowa byla. Ja sobie zaczepiała, gadała do niej, albo ciągnęła w swoją strone to miałam chwile spokoju żeby obiad zrobic :)

Ten tez ma funkcje taką żeby można go było zrobić na półleżąco, to jest 5 w 1 niby :D jutro będziemy patrzeć na instrukcje i zmieniać pozycje, bo nasza tez uwielbia obserwować wszystko i ostatnio już ledwo udało mi się umyć, bo niby spokojnie w łazience była w nim, ale już się wkurzała, że tak na leżąco i mniej widzi. No już teraz te nasze dzieciaczki coraz bardziej spostrzegawcze i coraz więcej widzą naokoło siebie :)

Malwinka robi takie śmieszne minki dziubki jak przyglada się na zabawki w lezaczku :DZobacz załącznik 909934

Hahaha udana, ślicznotka ❣️[emoji7] u nas mega sprawdza się ta karuzelka z Fisher Price, mała lubi te melodyjki i szum lasu i morza, a te misie to uwielbia patrzeć na nie i też wtedy gada coś tam do siebie i zaczepia je rączkami, bo ma je blisko nad sobą, bo mam jeszcze kokon w łóżeczku to jest wyżej
IMG_2539.JPG

Załączniki

• IMG_2539.JPG
    IMG_2539.JPG
    379,4 KB · Wyświetleń: 384
Moja tez strasznie sie slini i raczki pcha do buzi.. ten nasz lezaczek bujaczek to taki gleboki jest i taka zapadnieta jest, to podkladam jej kocyk pod pupke ,a siedziec to moja podparta siedzi ,ale krotko ;) no i sama skubana sie probuje podnosic hyhy ale jeszcze za ciezko jej :D

Nie no z tym siedzeniem to chyba jeszcze sporo za dużo, podobno dopóki dziecko nie umie samodzielnie siedzieć to lepiej nie ryzykowac, bo można dużo krzywdy na przyszłość zrobić i różne zwyrodnienia później i problemy z kręgosłupem [emoji57] ale rozumiem oczywiście, że wszystko z głową u was [emoji16]

My 06.11 dopiero pierwsze szczepienie mamy ale u nas przez chorobę.
Moje starsze dzieci dostały dziś wielki karton, bawiły się nim cały wieczór: robili sobie w nim piknik, kolorowanki, bawili się w sklep. Przed spaniem pytają czy mogą w nim spać. Powiedziałam, że absolutnie nie ale mnie prosili. Młodszy w nim śpi, starszy jutro:) taka prosta rzecz a jaka frajda:)

reklama
Bo Ty szybko urodziłaś [emoji12] a @GorzkaPomarańcza, @madziula92 i ja jesteśmy z końca sierpnia i dopiero zaczynamy się szczepić [emoji6] swoją drogą mam ciary na samą myśl o tym co nas czeka i chce mi się płakać jak pomyśle o tym jak Mały będzie płakał[emoji37]

Nie nastawiaj się tak, bo dziecko też odczuwa dużo humory i nastroje nasze i też przejmuje niestety stres [emoji57] będzie dobrze. Ja tez się bałam jak każda z nas i stres lekki był, bo mieliśmy te na NFZ i to aż 4 wkłucia w uda, ale popłakała chwile i później spokój i zasnęła biedna wymęczona po tym.

Do góry