reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja już sama nie wiem. Mam do gondoli na wierzch taka narzutkę z materiału grubego tak jak wózek i to przykrywa całość gondoli oprócz okienka także sama nie wiem czy to nie będzie zbędny wydatek w naszej sytuacji skoro mała ma mega gruby kombinezon na zimę, pod niego będzie miała pajacyk ciepły, czapka szaliczek rękawiczki, na to dwa kocyki przykryje i jeszcze ta nakładka na gondole, która przykrywa całość oprócz tego okienka od daszka także ja nie kupuje. Nie zmiescilabym tego do wózka to raz, a dwa i tak będzie jej ciepło skoro tyle na nią ubiorę, przykryje itd
Ja tez mam takie coś na wózek. Jak tak ja opatulisz to napewno nie zmarznie :) Ze śpiworkiem myske bardziej tak zamiennie, żeby nie ubierac w gruby kombinezon tylko w ten śpiworek włożyć, oczywiście tez ciepło ubrac, z większym nastawieniem na gore, No i czapka, szaliczek oczywiście. Chyba zamowie ten śpiworek, większy, żeby był jeszcze na przyszły rok, pasuje także do spacerówki czy na sanki np :p i marzą mi się takie muffki do wozka na zime. Zamowie taki komplecik :)
IMG_1150.PNG

Załączniki

• IMG_1150.PNG
    IMG_1150.PNG
    350,7 KB · Wyświetleń: 520
reklama
O widzisz... u nas nie mają w przedszkolu oczyszczacze... A jaki masz? Jakiej firmy;)? I na meblach mniej kurzu się osadza?
Ogólnie jest mnie kurzu :) oczyszczacze firmy Webber i takie też mają w przedszkolu tylko przemysłowe a nie takie domowe. No u nas częściowo rodzice sfinansowali oczyszczacze bo w Krakowie to jest okropny syf ale nic trzeba w tym żyć i nic nie poradzimy.

Niestety smogu nie zobaczysz:) chyba że już jest bagatelnie norma przekroczona;) szybciej da się poczuć. Ale czasem nie widzisz i nie czujesz,a pyłu pelno w powietrzu....

W takich zanieczyszczonych, przeludnionych i dużych miastach jak Warszawa, Kraków, Wrocław, Katowice to pewnie da się zobaczyć smog w poiwietrzu z dalszej perspektywy :) tak mniejszy wydaje mi się, że też lekko widać, jak jakąś mgłe delikatną [emoji16] no poczuć to na pewno, bez wątpienia. Jasne ;) po prostu Zgorzelec o wiele mniejsze miasto, naokoło więcej pola i lasków niż budynków i galerii czy coś. Także z jednej strony ekstra. A i też świeże powietrze z gór, bo niedaleko to na pewno lżej. Ale czasami chciałabym w tak ładnym mieście mieszkać jak Kraków albo marzenie to nad polskim morzem. Tam już mógłaby być nawet mniejsza miejscowość, taki klimat itd [emoji173]️[emoji5]

Ogólnie jest mnie kurzu :) oczyszczacze firmy Webber i takie też mają w przedszkolu tylko przemysłowe a nie takie domowe. No u nas częściowo rodzice sfinansowali oczyszczacze bo w Krakowie to jest okropny syf ale nic trzeba w tym żyć i nic nie poradzimy.
Aaa no tak, w Krakowie jakbym mieszkała to też bym kupiła...ech. pozostaje mieć nadzieję e szybko coś wymyśla by tego gow... było mniej.

Dziewczyny a jak że smogiem u was? Wychodzicie na spacery? Sprawdzacie wogole czy jest i ile przekroczony?
Z jednej strony wiem że to syf z drugiej w Krakowie musiałabym cała cała i jesień w domu siedzieć:((

Ja sprawdzam zawsze.. nawet jak w ciąży nie byłam. A teraz z dzieckiem tym bardziej będę to robić. Nadajników jest wszędzie mnóstwo[emoji4]

W takich zanieczyszczonych, przeludnionych i dużych miastach jak Warszawa, Kraków, Wrocław, Katowice to pewnie da się zobaczyć smog w poiwietrzu z dalszej perspektywy :) tak mniejszy wydaje mi się, że też lekko widać, jak jakąś mgłe delikatną [emoji16] no poczuć to na pewno, bez wątpienia. Jasne ;) po prostu Zgorzelec o wiele mniejsze miasto, naokoło więcej pola i lasków niż budynków i galerii czy coś. Także z jednej strony ekstra. A i też świeże powietrze z gór, bo niedaleko to na pewno lżej. Ale czasami chciałabym w tak ładnym mieście mieszkać jak Kraków albo marzenie to nad polskim morzem. Tam już mógłaby być nawet mniejsza miejscowość, taki klimat itd [emoji173]️[emoji5]

Ja mieszkam obok Katowic i smogu nie widzę[emoji23] smog nie musi być widoczny. Jak jest już widoczny, to nie jest za dobrze. Polecam aplikację airly. Zobaczysz na jakim poziomie jest w Zgorzelcu

Ja sprawdzam zawsze.. nawet jak w ciąży nie byłam. A teraz z dzieckiem tym bardziej będę to robić. Nadajników jest wszędzie mnóstwo[emoji4]

No ale jak jest to nie wychodzisz?

Ja mieszkam obok Katowic i smogu nie widzę[emoji23] smog nie musi być widoczny. Jak jest już widoczny, to nie jest za dobrze. Polecam aplikację airly. Zobaczysz na jakim poziomie jest w Zgorzelcu

No nie poznaję swojego dziecka. W nocy spał 23-6.30, a w dzień jak usnął o 12.30 tak śpi z jedną przerwą na jedzenie. Opóźniona reakcja na szczepienie? Było we wtorek

reklama
Dziewczyny, odebrałam wyniki kału córki. Wyszła obecność skrobi pojedyncze i obecność tłuszczów i pochodnych liczne ++.. o czym to może świadczyć? Słabe info w necie...Jutro pójdę do pediatry ale się martwie

Do góry