reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Ale ślicznie ❤️
Ja jestem do soboty na Śląsku u mojej rodziny w odwiedziny :) ma być piękna pogoda codziennie 22 stopnie także super.

Dziś spacerek i takie cudowne widoczki.
Jutro atakuje ciucholand i dział dziecięcy oczywiście :)
Zobacz załącznik 906028Zobacz załącznik 906029Zobacz załącznik 906030Zobacz załącznik 906031Zobacz załącznik 906032
66fa00b7a2ffbcc7355cf81ca26ce415.jpg

Hej dziewczyny,
U nas w dalszym ciągu ta sama histeria przed karmieniem. Nie wiem w dalszym ciągu o co może chodzic. Dziś w nocy z tej bezradności mąż poszedł przygotować mleko. Ja się popłakałam, bo myśle jakie mleko skoro z moich cycków aż kapie, wszystko w koło mokre. Przyniósł ta butelkę, zaczęła jesc, zabraliśmy jej i zaczęła jesc z piersi. Teraz tak samo musieliśmy zrobic. Zbankrutujemy na tych jednorazowych butelkach. Może teraz macie jakies pomysły? Bo ja przekopałam internet i nic mi nie pasuje pod masz przypadek :(

A mi się coś stało z prawa piersią. Boli i mam tam takie tylko małe. Jak młody wypije z niej to jest trochę lepiej ale nie znikają do końca:( nie jem czy to zastój czy zapalenie:(
Miała tak któraś? Ciepłe okłady pomogą?

Chyba tylko ja jeszcze nie byłam na USG i martwię się , że tak późno :///// dopiero we wtorek. To już będzie 12 tydzień ..
No to my w 15 będziemy mieć już powtórne USG [emoji16][emoji16]
A mi się coś stało z prawa piersią. Boli i mam tam takie tylko małe. Jak młody wypije z niej to jest trochę lepiej ale nie znikają do końca:( nie jem czy to zastój czy zapalenie:(
Miałam niestety i jedno i drugie. Zastój to właśnie boli i można wyczuć grudkę , może być czerwone, mleko wolniej mi płynęło .. zapalenie piersi bolalo mnie tak , że miałam zawroty głowy, płakałam podczas karmienia czy odciągania . Dreszcze , gorączka i w ogóle mleko nie chciało płynąć. Pierś była strasznie nabita , dużo większa od drugiej piersi. .. na zastój ja robię tak że zimne okłady po karmieniu ale dość długo. W nocy śpię z zimnym termoforem pomiędzy karmieniami .z zapaleniem sobie sama nie poradziłam więc tutaj nie mam co doradzać [emoji16] skończyło się antybiotykiem

Ciepłe przed. Zimne po. Jak będzie bardziej bolec to ibuprofen żeby się zapalenie nie zrobiło. Można kapustę. I to co mi uratowali tyłek. Przystawianie młodego broda w stronę bolącego miejsca. Dwa razy chyba z tej piersi i po temacie

reklama
Hej dziewczyny,
U nas w dalszym ciągu ta sama histeria przed karmieniem. Nie wiem w dalszym ciągu o co może chodzic. Dziś w nocy z tej bezradności mąż poszedł przygotować mleko. Ja się popłakałam, bo myśle jakie mleko skoro z moich cycków aż kapie, wszystko w koło mokre. Przyniósł ta butelkę, zaczęła jesc, zabraliśmy jej i zaczęła jesc z piersi. Teraz tak samo musieliśmy zrobic. Zbankrutujemy na tych jednorazowych butelkach. Może teraz macie jakies pomysły? Bo ja przekopałam internet i nic mi nie pasuje pod masz przypadek :(

A od początku jest na piersi ? Nie znam Twojego przypadku ale czasem tak jest ze dziecko jak zazna butli to nie chce piersi. Choćby o zapach chodzi . I wtedy przed jedzeniem trzeba przyłożyć butle żeby poczuło zapach smoczka i chętniej weźmie piers.

Do góry