reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Najpierw wprowadzasz pojedynczo przez tydz.. np marchewka gotowana,pozniej jabluszko,pozniej ziemniaczek.. tak co tydz cos innego, a pozniej laczysz np marchewke z ziemniaczkiem ;) jesli nie masz rozeznania,zobacz na sloiczki w sklepach, i co jest od 4 miesiaca ;) i wprowadzaj od warzyw nie od owocow ;) i z pewnoscia nie kupuj tych kaszek ryzowych.. sam cukier i dziecko nie bedzie chcialo warzyw jesc.. ja taki blad zrobilam teraz juz tak nie zrobie..
Dziękuje :) a mięsko kiedy ? I jeszcze mi powiedz jak robić zupki
No właśnie myślałam o tych kaszkach , to je dopiero wprowadzić jak przyzwyczaję do warzyw ?

Udało się sprać ? Warta swojej ceny :) ja na narożniku też nie będę oszczędzała. Do 3tysiecy chce dać. Ale narzuta pikowana obowiązkowo wrazie takim wypadkom ;)
My kupowalismy niedawno narożnik. Miałam opatrzony w Agata meble ale trzeba było czekać 6-8tyg a nam się spieszylo. Zamowilismy na giełdzie u tapicerka duży 2x3m, sprężynowy za 2000zl czyli połowa tego co Agacie. Facet poradził nam żeby wziąć materiał teflonowy (chyba tak się nazywał dokładnie nie pamiętam) bo nic w niego nie wisiała, nie zostają pkamy

U mnie to nawet nie kapie w dzien nic juz.. dzis spalam bez stanika i tez czysto.. malej juz musialam podac mm nad ranem bo glodna byla.. takze to chyba koniec z moja przygoda z kp..
A może na tyle ci się unormowało , że nie kapie ? Jeśli nie masz jednak mleczka to nie śmuc się. Dałas jej tyle na początku , że poszło jej na zdrowie :** ja się zalamywalsm , że karmiłam tylko 6 tygodni , ale jak bym miała być na diecie przez alergię małej to bym z głodu umarła , nie dość że w ciągu dnia jem praktycznie zero , to co by było przy diecie.
Podawaj małej sztuczne, będzie najedzona i szczęśliwa a ty zasłużenie sobie odpoczniesz :**

Na początku też dawałam laktazę bo doktorka myślała , że to nietolerancja ale pojawił się śluz w kupię. A u was nietolerancja czy co ?
U nas to od początku były bóle brzuszka, lżej było jak odciagalam mleko z pierwszej fazy bo ono zawiera najwięcej laktozy . Potem stopniowo wprowadziłam , brzuch boli coraz mniej a jak dałam ta laktuloze to dwa dni ryków [emoji33]
Niby ta laktoza to jest nic innego jak niedojrzały układ trawienny i z tego zazwyczaj się wyrasta. Takie info mi pediatra sprzedała [emoji16][emoji16]

Dziękuje :) a mięsko kiedy ? I jeszcze mi powiedz jak robić zupki
No właśnie myślałam o tych kaszkach , to je dopiero wprowadzić jak przyzwyczaję do warzyw ?
Ja zacznę rozszerzanie diety od warzyw marchewki, marchewka-ziemniak itp. Ja zdawałam np marchewkę 3-4dni i jak nic się nie działo to po tych dniach proboealusm6 nowy smak. My zaczniemy rozszerzanie od polowy lutego jak Iza będzie miała 6mies bo ona jest na piersi.
Nie będę dawała kaszki na początku tylko warzywa czyli obiadki, potem deserki. No chyba że kaszkę z glutenen ale to oczywiste. Od którego miesiąca rozpoczyna się teraz ekspozycję na gluten? 7 lat temu było że po chyba 5 mięs.

reklama
Dzwonił Kamil , w ciągu miesiąca dostał trzecia podwyżke. Sam nie wie co się dzieje bo nawet wypłata będzie już wpływać na konto. Do trzech miesięcy przechodzi do tej lepszej firmy o której pisałam ale póki co super , że jest jak jest :) teraz pieniądze nam się przydadzą naskonczenie mieszkania :)

Od kiedy mogę dać małej gryzak ? Ciągle wpycha rączki do buzi.
Myślę, że już możesz dac. Umie już sama trzymać w rączce?

Do góry