reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

A próbowałaś tak czesciej? Tzn moja tez na początku wypluwała smoczka albo jak się złości i nic już nie pomaga to tez tak robi, ale ja jej tak jakby lekko go przytrzymuje żeby zaczęła ciumkac i ona wtedy kuma o co chodzi i już ciumka. Teraz mi zasnęła ze smokiem w pare sekund [emoji5] można się iść umyć i śniadanie szybkie zrobić haha
Próby były od urodzenia ze smoczkiem już w szpitalu. Wypluty był po kilku sekundach. Jak jej się przytrzymało to był zaraz ryk jak nie mogła go wypluć. I potem w domu teściowa i babcia męża codziennie próbowały i mnie tym bardzo denerwowały bo na siłę jej trzymały. Ja widziałam że nie chce to nie dawałam. Oprócz smoczka to ona nie tolerowała też picia z butelki. Ani mojego mleka ani wody nic. Tylko mój cycuś był jedynym karmicielem, poidełkiem i uspokajaczem.
A synek teraz bez problemu już w szpitalu załapał. Ale nie potrzebuje go zawsze. Często zasypia bez. Z butelki też mi bez problemu pije moje mleko. Każde dziecko inne jak widać. Nawet po tych samych rodzicach ☺

reklama
Ja juz ubieram rozm 68 od dwoch tyg jakos ;) miesiac temu,przy szczepieniu, mala miala 61 cm ,z rozm 62 to niektore body pasuja ,ale te zawyzone rozmarowki ;) inne rzeczy poszly juz w odstawke ;) ogolnie ubieram 68 i bluzy 74 ,nie lubie jak dziecko jest ubrane obcislo ;) pod spodenkami ma rajstopki ,a pod bluza body to wystarczy ;)
Mój jak się urodził to miał 55cm a po 6 tyg 62. ☺

Wydaje mi się, że jednak sporo jest matek które karmią tylko piersią :) Tzn ja nie potępiam mm, sama się nad tym niekiedy zastanawiam, ale wydaje mi się że na samym kp też jest sporo dzieci :)
Moja córka z racji tego że była antysmoczkowa była na samym cycu a ogólnie na piersi 2 lata aż sama się odstawiła. Teraz syn też tylko kp. I też będę karmić piersią tak długo jak on będzie chciał. Nie będę dziecku fundować stresu i na siłę go odstawiać

U mnie mały urodził się z wagą 4 kg, długi 55 cm, po około 2 tygodniach ubranka na 56 były już za małe , podkurczone nóżki były. Teraz ma 7 tygodni i śmigamy na 62. Pieluszki też 3 ale ja wolę dłuższe i sporo wcześniej też mu zakładałam. Teraz waży ok 7kg a trójki do 9 kg mam dwie duże paki na zapasie musimy zużyć:)

reklama
Hmm może nie masz pokarmu az tyle i ona czuje? Bo tam na prywatnym forum podczytywalam dziewczyny i dwie pisały, ze dzieciaczki tez się tak zachowywały tzn spały, ale krótko i przy piersi jak złapały to krótko jadły i przysypiały albo nie chciały łapać i dokazywaly i się okazało, ze po prostu głodne były :D a wisodmo z takim maluszkiem nigdy nie wiadomo do końca o co mu chodzi.
U mnie butle dostała od początku samego pare razy a i tak jest na tyle cwana, ze ode mnie niechętnie je butle, bo moim zdaniem czuje cyca. Od Bartka we wtorek przez te 5,5 h zjadła 3 razy butle a ode mnie nawet jednej nie chce połowy zjesc xd
Pokarm jest, bo nawet jak długo je, to po nie mam problemu żeby z piersi wycisnąć :p poza tym ona zwykle najadą się z jednej piersi podczas karmienia, Wiec jakby co jest jeszcze druga :D

Do góry