reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

A próbowałaś tak czesciej? Tzn moja tez na początku wypluwała smoczka albo jak się złości i nic już nie pomaga to tez tak robi, ale ja jej tak jakby lekko go przytrzymuje żeby zaczęła ciumkac i ona wtedy kuma o co chodzi i już ciumka. Teraz mi zasnęła ze smokiem w pare sekund [emoji5] można się iść umyć i śniadanie szybkie zrobić haha
Próby były od urodzenia ze smoczkiem już w szpitalu. Wypluty był po kilku sekundach. Jak jej się przytrzymało to był zaraz ryk jak nie mogła go wypluć. I potem w domu teściowa i babcia męża codziennie próbowały i mnie tym bardzo denerwowały bo na siłę jej trzymały. Ja widziałam że nie chce to nie dawałam. Oprócz smoczka to ona nie tolerowała też picia z butelki. Ani mojego mleka ani wody nic. Tylko mój cycuś był jedynym karmicielem, poidełkiem i uspokajaczem.
A synek teraz bez problemu już w szpitalu załapał. Ale nie potrzebuje go zawsze. Często zasypia bez. Z butelki też mi bez problemu pije moje mleko. Każde dziecko inne jak widać. Nawet po tych samych rodzicach ☺

reklama
Ja juz ubieram rozm 68 od dwoch tyg jakos ;) miesiac temu,przy szczepieniu, mala miala 61 cm ,z rozm 62 to niektore body pasuja ,ale te zawyzone rozmarowki ;) inne rzeczy poszly juz w odstawke ;) ogolnie ubieram 68 i bluzy 74 ,nie lubie jak dziecko jest ubrane obcislo ;) pod spodenkami ma rajstopki ,a pod bluza body to wystarczy ;)
Mój jak się urodził to miał 55cm a po 6 tyg 62. ☺

Wydaje mi się, że jednak sporo jest matek które karmią tylko piersią :) Tzn ja nie potępiam mm, sama się nad tym niekiedy zastanawiam, ale wydaje mi się że na samym kp też jest sporo dzieci :)
Moja córka z racji tego że była antysmoczkowa była na samym cycu a ogólnie na piersi 2 lata aż sama się odstawiła. Teraz syn też tylko kp. I też będę karmić piersią tak długo jak on będzie chciał. Nie będę dziecku fundować stresu i na siłę go odstawiać

U mnie mały urodził się z wagą 4 kg, długi 55 cm, po około 2 tygodniach ubranka na 56 były już za małe , podkurczone nóżki były. Teraz ma 7 tygodni i śmigamy na 62. Pieluszki też 3 ale ja wolę dłuższe i sporo wcześniej też mu zakładałam. Teraz waży ok 7kg a trójki do 9 kg mam dwie duże paki na zapasie musimy zużyć:)

reklama
Hmm może nie masz pokarmu az tyle i ona czuje? Bo tam na prywatnym forum podczytywalam dziewczyny i dwie pisały, ze dzieciaczki tez się tak zachowywały tzn spały, ale krótko i przy piersi jak złapały to krótko jadły i przysypiały albo nie chciały łapać i dokazywaly i się okazało, ze po prostu głodne były :D a wisodmo z takim maluszkiem nigdy nie wiadomo do końca o co mu chodzi.
U mnie butle dostała od początku samego pare razy a i tak jest na tyle cwana, ze ode mnie niechętnie je butle, bo moim zdaniem czuje cyca. Od Bartka we wtorek przez te 5,5 h zjadła 3 razy butle a ode mnie nawet jednej nie chce połowy zjesc xd
Pokarm jest, bo nawet jak długo je, to po nie mam problemu żeby z piersi wycisnąć :p poza tym ona zwykle najadą się z jednej piersi podczas karmienia, Wiec jakby co jest jeszcze druga :D

Do góry