reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Podobni wybudzanie dziecka ze snu jest jeszcze gorsze i wiadomo jakimi skutkami grozi także dziecko samo poczuje kiedy głodne i się wybudzi [emoji16]ja to bym się cieszyła gdyby mi z 3-4 h ciągiem spała w nocy, a tak to co 2-3 h karmienie, ale nie narzekam, bo i tak anioł w ciągu dnia a w nocy to wiadomo Pielucha do zmiany jak się wybudzi, bo mokro i denerwuje albo kupka i ona poje cyca z 5 min i usypia, wiec łatwiej [emoji3]
Jak starsze dziecko to można nie wybudzać pod warunkiem że prawidłowo przybiera na wadze. Noworodki wręcz trzeba wybudzać bo one nie mają jeszcze tak rozwiniętego układu nerwowego że mogą we śnie nie odczuwać głodu i nie karmione długo będą się odwadniać i tracić na wadze. Ja pamiętam jak z córką po przyjściu ze szpitala miałam. Dziecko mi w nocy przespało 6 godz a ja się cieszyłam. Jak położna przyszła to mnie opieprzyła i kazała wybudzać co 3-4h. Nie chodzi tu o wybudzanie takie żeby dziecko się całkiem obudziło. Ja zmieniałam jej pieluchę najpierw żeby ją trochę rozruszać ale nie odzywałam się do niej głośno tylko szeptem żeby potem znowu nie miała problemu z powrotem zasnąć. I na tyle wybudzona była żeby złapać cyca i jeść trochę. Takie maluchy jak nasze to powinny jeszcze chociaż raz jeść w nocy.

reklama
Mój bąbel też właśnie śpi więc szybko obiad robię. Właśnie złożyliśmy nową kanapę. Ikea - domyślacie się ile części było ;)
Nie minęła godzina od jej rozłożenia i moja mama poplamiła ją winem :/ Ooo tam gdzie mała ma głowę, musiałam reanimować :D
Zobacz załącznik 904689

A to pech :/ ale kanapa świetna i ta ściana fajnie macie pomalowane [emoji54][emoji7][emoji7]

U nas ten naczyniak to taka pajęczynka na udzie

Załączniki

• 20181005_160532.jpg
    20181005_160532.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 91
Masz już swoją chustę? Pochwał Poc jak się chustujecie:)

Mam kochana :)
Ostatnio brak czasu nawet na przeczytanie instrukcji ale później wieczorkiem wam wrzucę zdj instrukcji dokładnie :)

A w poniedziałek jedziemy na Śląsk do mojej mamy na 5-6 dni i chyba wezmę tam chuste i instrukcje i będzie czas żeby w końcu to ogarnac. Bo nie powiem, czasami by się przydała ta chusta np w ten weekend mój Bartek jedzie i wraca wieczorem w niedziele i będę zupełnie sama z malutka i psem a jednak trzeba z nim 4 razy dziennie wyjść i tez z nią jakoś na spacer na 2 h dziennie będę musiała z wózkiem zjeżdżać po schodach i później mała szybko do domu do łóżeczka i lecę po wózek i go ściągam do góry do mieszkania a do najlżejszych nie należy, ale kto jak nie my zawsze da rade :)

reklama
Do góry