reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja połowę tych dzieciakow znam od 3-latkow teraz sa ze mna w 1 klasie więc jesteśmy również zzyci i nie jedno przeszliśmy...i tak sie zastanawiam...ale pozwolę dyrekcji działać najwyzej jak będą dzwonic to ich poinformuje a potem sie rozniesie

Niby jasne, że się mogą wszyscy dowiedzieć od dyrekcji itd ale tak szczerze mówiąc jeżeli jesteście ze sobą zżyci to myślę, że możesz osobiście poinformować o zaistniałej sytuacji. No bo...czemu nie? Dla mnie to też jakiś rodzaj wzajemnego szacunku. :)

reklama
Ja też nie znoszę prasowania, unikam jak mogę.
Dziewczyny czy wy też macie uczucia ciągłego zmęczenia i nie chce wam się nic robić, bo ja ciągle tak mam. Jestem na L4 cały czas bo ciąża zagrożona, gotuję obiad, zrobię pranie i już jestem zmęczona. Masakra jakaś.
Nie jesteś sama :) Ja im więcej rzeczy mam do zrobienia, tym mniej mi się chce robić cokolwiek.

Hej, dziewczyny! Wczesniej bylam w lipcowkach, ale pisza tak szybko, ze nie nadazam, a na prenatalnych (ktore nie doszly do skutku, bo dzidzia za mala) dowiedzialam sie, ze mimo daty ostatniej miesiaczki 14 pazdziernika (czyli 21 lipiec termin), do zaplodnienia doszlo duzo pozniej i teraz termin mam na pierwszy tydzien sierpnia :o Czy mozna sie jeszcze do was dolaczyc?
Witaj [emoji173]️

Niecierpliwie czekamy [emoji173]️
f2w3flw1cbdbspns.png

Podpinam się, też nie znoszę prasować :-D Podobno kobiety dzielą się na takie, które prasują po wysuszeniu ubrań i na te, które prasują przed samym ubraniem ;)
I... takie, ktore nie prasuja wcale ;) Ja nigdy nic nie prasuje i ubrania wygladaja normalnie. Moj maz prasuje tylko moje koszule do pracy, w koncu udalo mi sie go powstrzymac, bo jak sie poznalismy, to majtki i skarpetki prasowal nawet :/

Ja mam nieregularne cykle to raz a wtedy w listopadzie wspomagalam się paskami aby wykryc owulacje i kalendarzyk mi wskazywal ze już a paski dopuero 5 dni po dlatego też myślę ze z opóźnieniem to wszystko u mnie sie odbylo... Z reszta w 1 ciąży dziś sprawdzalam na zdjeciach i opisach było 2 tyg różnicy też niby dzidzia mlodsza a urodzilam 4.500 kg szczęście...
Dzidzia spora :) ja sie w ogole z mezem statalismy 7 miesiecy ciezko bylo bo pracowalam na zmiany poranne popoludniowe i nocke ale myślę że pomogl tez nam olej z wiesiolka bo bralam w ostatni miesiąc co sie w koncu udalo :)

Dziewczyny właśnie wyszłam z gabinetu usg prenatalne za nami i muszę się pochwalić będę mieć córeczkę:))Termin mi się nie zmienił mam na 3.08 dzidzia ładnie się rozwija.Pralinka i wiola współczuję żadne słowo nie jest w stanie wyrazić tego co czuję jak przeczytałam wieści od was:(
Trzecia dziewczyna, juhuuu :D [emoji173]️

f2w3flw1cbdbspns.png

Dziewczyny jeste.m po wizycie wszystko dobrze i powoli zaczyna do mnie dochodzić ze może jeszcze wszystko zakończyć się dla nas szczęśliwie mimo ostatniej straty i roky starań. Jedyne co mnie martwi to rozbieżność w tygodniach z ost. Miesiączki 10.tyg 3 dni z usg 9 tyg 4 dni...niby czytam ze roznica do 2 tyg to przyjęta norma ale lekarz nic nie mówił...powiedział ze zobaczymy jak będzie. Ale póki co zaczynam sie cieszyć.
U mnie jest różnica jakoś 13 dni i żaden lekarz nic na ten temat nie mówil. A nie! Jeden coś tam powiedział gdy zobaczył moja zagubiona minę, że to nic takiego, po prostu później doszło do zapłodnienia i tyle. Ja mam cykle rozwalone, więc jakoś mnie to nie zdziwiło i absolutnie nie wzbudza nawet delikatnego niepokoju.

f2w3flw1cbdbspns.png

reklama
Ja połowę tych dzieciakow znam od 3-latkow teraz sa ze mna w 1 klasie więc jesteśmy również zzyci i nie jedno przeszliśmy...i tak sie zastanawiam...ale pozwolę dyrekcji działać najwyzej jak będą dzwonic to ich poinformuje a potem sie rozniesie
Ja jestem wychowawca 7 klasy ...także starsze dzieciaczki

Do góry