reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dzień dobry.
Ja już siedzę z farbą na głowie, zaraz będzie Pani zmywała. Jeszcze by się przydało pójść do kosmetyczki na oczyszczanie twarzy ale to może w następnym tyg się umówię a mąż zostanie z Izą na te 2godzinki.
Moja córcia dziś pobiła rekord spania. Po kąpaniu zjadła cyca i o 19.00 już spała. Ja się obudziłam o 2.00 b9 mi coś mokro było a to mleko mi ciekło. Przebrałam jej pieluchę, zjadła j spała do 6.30 tzn stałaby dłużej ale musiałam ją obudzić żeby ją nakarmić bo na 7.00 fryzjer a ba 10.00 ginekolog. Zawsze się budziła ok 23.30, 2.00, 5.00. Wyspana jestem jak nie wiem co.
U nas dziś słoneczko, po południu wyjdziemy na krótki spacerek.
Miłego dnia dziewczyny

reklama
Ja tam karuzelkę mam tą z Fisher Price z misiami i melodyjkami 3 tzn szum morza, dźwięki lasu i jakieś tam melodyjki takie normalne i młoda od pierwszych dni ją zauważyła i słuchała z zaciekawieniem, a teraz już w ogóle obserwuje konkretnie jak się kręcą miski i niebieskiego sobie upolowała ewidentnie, nieraz je bije piąstkami haha albo coś tam lekko gada po swojemu [emoji5][emoji16] ogólnie jej się podoba, 2 razy na brzuszku przy niej zasnęła też i ja jestem za tym żeby jej używać itd bo to tez pobudza rozwój dziecka, dziecko ma już od momentu w brzuszku wykształcony słuch w 100 % także dlaczego mam jej nie umilać czasu melodiami skoro to dla jej dobra i ukojenia i relaksu. Ogólnie dużo do niej mówimy, czytam tez, puszczam inna muzykę, jakieś piosenki ze słowami dla dzieci typowo i jest zaciekawiona :) mata tez super sprawa i będziemy praktykować przez weekend, bo zostaje sama z nią i pieskiem, wiec trzeba sobie jakoś poradzić ze wszystkimi obowiązkami :)
Ja nie mam złego zdania o karuzelkach. Z dziewczynkami miałam ale jakieś takie tanie egzemplarze i sznurki się plątały strasznie mnie irytując. Teraz młody ma łóżeczko na poddaszu że skosami na ścianach i po prostu ściana jest na tyle niska że nie dałabym rady nic zamontować. Myślę że za jakiś czas kupię małemu jakiś projektor na szczebelki łóżeczka. Ale to może na gwiazdkę. Póki co nie potrzebuje. Za dnia i tak nie spędza tam czasu. Co innego później jak się drzemki wyreguluja i się nie zmieści do kinderkafta:)

Dzień dobry.
Ja już siedzę z farbą na głowie, zaraz będzie Pani zmywała. Jeszcze by się przydało pójść do kosmetyczki na oczyszczanie twarzy ale to może w następnym tyg się umówię a mąż zostanie z Izą na te 2godzinki.
Moja córcia dziś pobiła rekord spania. Po kąpaniu zjadła cyca i o 19.00 już spała. Ja się obudziłam o 2.00 b9 mi coś mokro było a to mleko mi ciekło. Przebrałam jej pieluchę, zjadła j spała do 6.30 tzn stałaby dłużej ale musiałam ją obudzić żeby ją nakarmić bo na 7.00 fryzjer a ba 10.00 ginekolog. Zawsze się budziła ok 23.30, 2.00, 5.00. Wyspana jestem jak nie wiem co.
Miłego dnia dziewczyny
To czeka Cię miły dzień po tym pobycie w szpitalu. Dobrze. Zasłużyłaś sobie. Jesteś megadzielna. A jakbyś nie schudła to i czarny kolor by nic nie zdziałał:)
Ja doszłam do figury sprzed ciąży. Mieszcze się we wszystko ale chyba chciałabym lepiej wyglądać. Trzeba się wziąć za ćwiczenia. Muszę przestać to odkładać z dnia na dzień tylko ruszyć pupę w ruch :)

U nas w końcu lepsza pogoda. Zimno ale przestało wiać tak mocno jak ostatnie dni. Dziś lecimy do chirurga dziecięcego pokazać ten a'la naczyniak choć nie podejrzewam żebym się dowiedziała czegoś nowego.

To czeka Cię miły dzień po tym pobycie w szpitalu. Dobrze. Zasłużyłaś sobie. Jesteś megadzielna. A jakbyś nie schudła to i czarny kolor by nic nie zdziałał:)
Ja doszłam do figury sprzed ciąży. Mieszcze się we wszystko ale chyba chciałabym lepiej wyglądać. Trzeba się wziąć za ćwiczenia. Muszę przestać to odkładać z dnia na dzień tylko ruszyć pupę w ruch :)
Dziękuję:)
Ja od stycznia dopiero wracam na siłownię bo po 3cc min pół roku kazali mi odczekać z ćwiczeniami. Mnie boli ma dole brzucha w srodku jeszcze wiec jeszcze nawet w domu nie ćwiczę.

Dzień dobry dziewczynki!
Maja w końcu coraz częściej zaczyna się uśmiechać! Coraz ładniej dźwiga główkę! W końcu nasrabiamy :) Zobacz załącznik 904186
Podobna jest do Ciebie [emoji16]
Dzień dobry.
Miłego dnia dziewczyny
Udanego relaksu [emoji16][emoji16]należy ci się [emoji16]

reklama
Ja Was podziwiam mamy co jesteście z maluszkami same. Dla mnie to mega ważne że mój mąż jest na miejscu i jak wróci z pracy to odciąży chociaż trochę. Chyba bym się nie zdecydowała na dziecko jakby było inaczej.
Zdarzają się takie dni jak dzisiaj że jest w delegacji i wróci wieczorem ale to o 20 i chociaż wtedy odciąży i w nocy przewinie i poda małego.

Naprawdę wielki szacun że dajecie radę:):*

Do góry