reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Byliśmy wczoraj w galerii handlowej i na środku na ławeczce siedział sobie jakiś facet z wózkiem. Ja patrzę a on wyciąga termo opakowanie i zaczyna karmić tego niemowlaka. Ale super widok :D naprawdę byłam zaskoczona bo pierwszy raz widziałam żeby to facet karmił dziecko w takim miejscu :)

Jakby nie to ze kp to myślałabym ze mój. Starsze były na butli i nieraz karmił w takich miejscach a ja leciałam do łazienki czy coś kupić. Widok faktycznie fajny. I niestety rzadki.

reklama
Dziewczyny #konieczabawywchowanego [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️
Nie bójmy się karmić [emoji173]️
Często dzieci jedzą z większą klasą niż co poniektórzy dorośli [emoji173]️[emoji173]️
IMG_20181002_081851_306.jpg

Załączniki

• IMG_20181002_081851_306.jpg
    IMG_20181002_081851_306.jpg
    52,3 KB · Wyświetleń: 453
Super :) mój Bartek tez na spacerach karmi a i dziś wielki dzień, bo idę na 9;15 do fryzjera i on zostaje biedny sam z malutka i dopiero po nocce teraz wrócił także pospi z 1,5 h i koniec. A ja pewnie minimum o 14 wrócę dopiero jak nie później.. także mam stresa
Mój mąż już wiele razy zostawał sam z małym, nie ma o co się bać [emoji16][emoji16][emoji16]

Super :) mój Bartek tez na spacerach karmi a i dziś wielki dzień, bo idę na 9;15 do fryzjera i on zostaje biedny sam z malutka i dopiero po nocce teraz wrócił także pospi z 1,5 h i koniec. A ja pewnie minimum o 14 wrócę dopiero jak nie później.. także mam stresa
Faceci sobie dobrze radzą[emoji4] Mój mąż zostaje z Michałem, jak tylko nadarzy się okazja i czasami też po nocce[emoji16]

Jejku dziewczyny, współczuję Wam diet. To musi być ciężko bo czasami przy małym dziecku człowiek nie ma czasu i zjadły coś w biegu, na szybko a tu trzeba dokładnie przemyśleć co można zjeść żeby nie zaszkodzić dziecku.
Ja jem właściwie wszystko. Dziś zjadłam pół czekolady Wedla tiramisu a teraz czekam na pizzę:)
A ja dzusisj
Na szczęście tylko to że niby dziecko na piersi może robić kupę i raz na tydzień a jednak na 4 dzień już miał bardzo dużo zalegającej kupy w brzuszku i wtedy musiałam już podać czopek [emoji39] i od wtedy co dałam czopek daje już laktuloze i teraz na 4 dzień odkąd daje laktuloze wyszla kupa. Dałam mu tez do picia wodę godzinę przed kupa więc nie wiem czego to jest sprawka
Moja wczoraj po lactulose (ile dajesz ? 5ml?) , Załatwiła się dwa razy do wieczora. I dzisiaj też mam podać lactulose i tak codziennie ? Czy tylko jak np dwa dni nie ma kupy ?

A ja dzusisj

Moja wczoraj po lactulose (ile dajesz ? 5ml?) , Załatwiła się dwa razy do wieczora. I dzisiaj też mam podać lactulose i tak codziennie ? Czy tylko jak np dwa dni nie ma kupy ?
Ja daję 2.5 ml ale to może zależy od syropu ? Nie wiem u mnie w ulotce pisze 2.5ml. na forum w necie wyczytałam że się nagle nie odstawia bo znowu dziecko zatwardzi. Ja będę stopniowo zmniejszać dawkę tylko że u nas te zatwardzenie przez to że podaje małemu żelazo . Dawkę żelaza też zmniejszyłam więc może będzie ok

reklama
Do góry