reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Byliśmy wczoraj w galerii handlowej i na środku na ławeczce siedział sobie jakiś facet z wózkiem. Ja patrzę a on wyciąga termo opakowanie i zaczyna karmić tego niemowlaka. Ale super widok :D naprawdę byłam zaskoczona bo pierwszy raz widziałam żeby to facet karmił dziecko w takim miejscu :)

Jakby nie to ze kp to myślałabym ze mój. Starsze były na butli i nieraz karmił w takich miejscach a ja leciałam do łazienki czy coś kupić. Widok faktycznie fajny. I niestety rzadki.

reklama
Dziewczyny #konieczabawywchowanego [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️
Nie bójmy się karmić [emoji173]️
Często dzieci jedzą z większą klasą niż co poniektórzy dorośli [emoji173]️[emoji173]️
IMG_20181002_081851_306.jpg

Załączniki

• IMG_20181002_081851_306.jpg
    IMG_20181002_081851_306.jpg
    52,3 KB · Wyświetleń: 458
Super :) mój Bartek tez na spacerach karmi a i dziś wielki dzień, bo idę na 9;15 do fryzjera i on zostaje biedny sam z malutka i dopiero po nocce teraz wrócił także pospi z 1,5 h i koniec. A ja pewnie minimum o 14 wrócę dopiero jak nie później.. także mam stresa
Mój mąż już wiele razy zostawał sam z małym, nie ma o co się bać [emoji16][emoji16][emoji16]

Super :) mój Bartek tez na spacerach karmi a i dziś wielki dzień, bo idę na 9;15 do fryzjera i on zostaje biedny sam z malutka i dopiero po nocce teraz wrócił także pospi z 1,5 h i koniec. A ja pewnie minimum o 14 wrócę dopiero jak nie później.. także mam stresa
Faceci sobie dobrze radzą[emoji4] Mój mąż zostaje z Michałem, jak tylko nadarzy się okazja i czasami też po nocce[emoji16]

Jejku dziewczyny, współczuję Wam diet. To musi być ciężko bo czasami przy małym dziecku człowiek nie ma czasu i zjadły coś w biegu, na szybko a tu trzeba dokładnie przemyśleć co można zjeść żeby nie zaszkodzić dziecku.
Ja jem właściwie wszystko. Dziś zjadłam pół czekolady Wedla tiramisu a teraz czekam na pizzę:)
A ja dzusisj
Na szczęście tylko to że niby dziecko na piersi może robić kupę i raz na tydzień a jednak na 4 dzień już miał bardzo dużo zalegającej kupy w brzuszku i wtedy musiałam już podać czopek [emoji39] i od wtedy co dałam czopek daje już laktuloze i teraz na 4 dzień odkąd daje laktuloze wyszla kupa. Dałam mu tez do picia wodę godzinę przed kupa więc nie wiem czego to jest sprawka
Moja wczoraj po lactulose (ile dajesz ? 5ml?) , Załatwiła się dwa razy do wieczora. I dzisiaj też mam podać lactulose i tak codziennie ? Czy tylko jak np dwa dni nie ma kupy ?

A ja dzusisj

Moja wczoraj po lactulose (ile dajesz ? 5ml?) , Załatwiła się dwa razy do wieczora. I dzisiaj też mam podać lactulose i tak codziennie ? Czy tylko jak np dwa dni nie ma kupy ?
Ja daję 2.5 ml ale to może zależy od syropu ? Nie wiem u mnie w ulotce pisze 2.5ml. na forum w necie wyczytałam że się nagle nie odstawia bo znowu dziecko zatwardzi. Ja będę stopniowo zmniejszać dawkę tylko że u nas te zatwardzenie przez to że podaje małemu żelazo . Dawkę żelaza też zmniejszyłam więc może będzie ok

reklama
Do góry