reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny, tak w ogóle to słyszałyście o tej historii dziewczyny z instagrama gwiazdeczki, która znęcała się psychicznie i fizycznie nad malutka córeczka 1,5 roczną, udawała cudowne życie z bajki i stylizowała siebie i dziecko do zdjęć po lajki itd a życie ich to była obłuda i tragedia się działa tam w rzeczywistości? Ten artykuł z Uwagi, temat tej Oliwii P. Masakra. Aż mnie coś strzykało jak to oglądałam i gdybym ją spotkała to chyba bym ją pobiła.. niektórzy powinni przed urodzeniem dzieci przechodzić testy psychologiczne i serio powinni mieć zakazywane zakładanie „rodziny”

reklama
Dziewczyny, tak w ogóle to słyszałyście o tej historii dziewczyny z instagrama gwiazdeczki, która znęcała się psychicznie i fizycznie nad malutka córeczka 1,5 roczną, udawała cudowne życie z bajki i stylizowała siebie i dziecko do zdjęć po lajki itd a życie ich to była obłuda i tragedia się działa tam w rzeczywistości? Ten artykuł z Uwagi, temat tej Oliwii P. Masakra. Aż mnie coś strzykało jak to oglądałam i gdybym ją spotkała to chyba bym ją pobiła.. niektórzy powinni przed urodzeniem dzieci przechodzić testy psychologiczne i serio powinni mieć zakazywane zakładanie „rodziny”
Oglądałam uwagę. Jak dla mnie dziewczyna chora psychicznie, która nie powinna mieć dzieci. A skoro już sie przydarzylo to powinna być pod specjalistyczną opieką. Ojciec jakiś sadysta psychiczny, który się caly czas wybiela. Zamiast nagrywać, zbierać materiały, żeby zniszczyć matkę, sam powinien zająć się dzieckiem i walczyć o wyłączną opiekę. Wolał robić cyrk:/ biedna malutka:(

Zapomniałam się pochwalić co córka dostała od znajomych z pracy od meza;)

Załączniki

• 20180927_135438.jpg
    20180927_135438.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 140
Jedną pierś na jedno karmienie zazwyczaj. Nie chodzi o to, że kończy mi się mleko, tylko on jest już najedzony, wypluwa pierś lub usypia ;)
Ale mój też często zasypia po pierwszej piersi ale biorę go do drugiej to jak ją poczuje to łapie i zjada całą☺ spróbuj dać drugą może poje więcej, może nie całą od razu tylko najpierw po trochu z tej drugiej i będzie dłużej spać

Mój teraz już śpi pod kołderką. Kupiłam mu śpiworek ale nie odkopuje się spod kołdry to mu nie zakładam na razie. Ale rączki ma cały czas na wierzchu. Wyjęłam mu już klin spod materaca bo już tak nie ulewa a nawet jak mu się zdarzy to sobie radzi, odkasłuje. Z tym klinem to co noc zjeżdżał mi i leżał w poprzek łóżeczka. Zakopywał się wtedy pod tą kołdrą. Teraz już tego problemu nie ma.

No dzisiaj już tak pięknie nie było ale też nieźle bo 4-5 godz. Tak jak u Ciebie. Ale powinnyśmy się cieszyć bo 4 godz to nie godzina. Współczuję jak którejś maluch budzi się w nocy co godzinę czy dwie. Już teraz coraz dłużej dziecko powinno spać w nocy.

O fajnie. To od dzisiaj gazetka? Podjadę do biedry jak odbiorę Natalkę z przedszkola

U Waszych dzieci w przedszkolu też już dzieci chorują? U Natalki już połowy grupy nie ma.

@klaudiaa975 nie sprzedawaj na razie śpiworka bo jak Ci się mała zacznie odkopywć spod kołdry to wsadzisz ją w śpiworek i będzie jej ciepło.
Nie będzie za duza zaraz na śpiworek ?

reklama
Niestety tak to wygląda. Dr mogła napisać na skierowaniu cito , nieraz to pomaga i zapisują na wcześniejszy termin.
Jak Ci zależy to musisz iść prywatnie. Ja bym nie czekała bo tu o dziecko chodzi.
Byłam u innej pediatry. Dużo lepszej , tamta żeby diagnozę postawić musiała książkę otworzyć. A ta pracuje już kupę lat z dzieciakami, prowadziła mnie, Kamila itp.
Kazała dalej podawać Pepti , zrezygnować z delicolu, częściej kłaść na brzuszku bo kładę raz czy dwa dziennie :// , dała skierowanie na USG, te próby wątrobowe wcale nie są podwyższone jak tamta lekarka gadała, a do tego gastro coś tam się nie opłaca jechac bo to tylko konsultacja. Za tydzień jak będzie bez zmian z kupka i bólem brzuszka to będziemy myśleć co dalej.

Do góry