reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Sama też się faszeruje ziołomiodem. Bo KP i też muszę jakoś siebie wspomóc.
Ja biorę cały czas femibion 2. Ten ziołomiód z czarnego bzu to sama robisz? O przypomniało mi się, że mam jeszcze syrop z mniszka który robiłam na wiosnę. Kurcze zapomniałam o nim całkiem. Muszę dawać też małej.

Ja biorę cały czas femibion 2. Ten ziołomiód z czarnego bzu to sama robisz? O przypomniało mi się, że mam jeszcze syrop z mniszka który robiłam na wiosnę. Kurcze zapomniałam o nim całkiem. Muszę dawać też małej.
No co Ty nie mam pszczół [emoji23]
Ja zamawiam z Bieszczad. Od pewnego pszczelarza który sam zbiera zioła z pewnych miejsc, sam robi te pozywki. I ma pasieki pod samym lasem :) zero chemii, sama natura :)

Dziewczyny. Ja urodze za 2 miesiace ale przy kompletowaniu wyprawki zastanawiam sie nad kolderka. Slyszalam/czytalam rozne opinie i teraz to mam metlik.
Czy wy od poczatku uzywalyscie kolderki czy moze na poczatku dziecko w rozku spalo? Obecnie mam malo miejsca i nie chce kupowac dodatkowo rzeczy ktorych nie wykorzystam.
Wyczytalam ze po rozku dziecko moze miec pozniej problemy z biodrami - czy to prawda?
Mój spał w rożku tylko w szpitalu. W domu nie ciał. Spał pod kocykami a teraz już pod kołderką. Myślę , że kołderka to dobry pomysł na zimę. Jeszcze śpiworek zapinany na ramionach jak się boisz że dziecko może się zakopać pod kołdrę. Są też takie cieplutkie że kołdrą już nie musisz przykrywać

Mój teraz już śpi pod kołderką. Kupiłam mu śpiworek ale nie odkopuje się spod kołdry to mu nie zakładam na razie. Ale rączki ma cały czas na wierzchu. Wyjęłam mu już klin spod materaca bo już tak nie ulewa a nawet jak mu się zdarzy to sobie radzi, odkasłuje. Z tym klinem to co noc zjeżdżał mi i leżał w poprzek łóżeczka. Zakopywał się wtedy pod tą kołdrą. Teraz już tego problemu nie ma.

No dzisiaj już tak pięknie nie było ale też nieźle bo 4-5 godz. Tak jak u Ciebie. Ale powinnyśmy się cieszyć bo 4 godz to nie godzina. Współczuję jak którejś maluch budzi się w nocy co godzinę czy dwie. Już teraz coraz dłużej dziecko powinno spać w nocy.

O fajnie. To od dzisiaj gazetka? Podjadę do biedry jak odbiorę Natalkę z przedszkola

U Waszych dzieci w przedszkolu też już dzieci chorują? U Natalki już połowy grupy nie ma.

@klaudiaa975 nie sprzedawaj na razie śpiworka bo jak Ci się mała zacznie odkopywć spod kołdry to wsadzisz ją w śpiworek i będzie jej ciepło.
Mam dokładnie ten sam problem z klinem, w nocy w poprzek zdarza mu się spać ale jeszcze nie wyciągam.

Dziewczyny. Ja urodze za 2 miesiace ale przy kompletowaniu wyprawki zastanawiam sie nad kolderka. Slyszalam/czytalam rozne opinie i teraz to mam metlik.
Czy wy od poczatku uzywalyscie kolderki czy moze na poczatku dziecko w rozku spalo? Obecnie mam malo miejsca i nie chce kupowac dodatkowo rzeczy ktorych nie wykorzystam.
Wyczytalam ze po rozku dziecko moze miec pozniej problemy z biodrami - czy to prawda?
Moja spala bez rozka na podusi i pod kocykiem ;) ale to bylo lato :D pierwsza spala w rozku i pod kolderka,bo ze stycznia i z bioderkami nie bylo problemow ;)

Wczoraj pierwszy raz mloda opkupkala wszystko co miala na sobie :D wycieklo z pieluchy [emoji23] i tez takie gladkie jakby rozwolnienie.. a nie pilam wit C ostatnio.. a w nocy przelala mi pieluche i koldre i swoje ciuszki [emoji23] dzis wszystko piore [emoji23] chyba czas na rozm 3 :D

reklama
Ale obie piersi naraz mu dajesz? I 5 min tylko? U mnie to 20 to jest takie maks. Zazwyczaj 15. Ale obie piersi zawsze w tym czasie obrobi [emoji5]
To u mnie je z jednej piersi 15-30min[emoji4]
Mój śpi pod kocykiem albo w rożku[emoji4]
Mam dokładnie ten sam problem z klinem, w nocy w poprzek zdarza mu się spać ale jeszcze nie wyciągam.
U mnie to samo, ale klin jeszcze zostaje[emoji85]

Do góry