reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Dziewczyny wracajac do porodu.. mialyscie cos takiegp jak szok poporodowy? Bo ja chyba tak i kazdemu dziekowalam nawet sprzataczkom,wszystkim tym,ktorzy byli na sali [emoji23] dziekowalam i paplalam jak nawiedzona [emoji23] jak lizus jakis hyhyhyhyhy [emoji23]
Jak zobaczyłam dziecko między nogami to odwróciłam głowę. Byłam wściekła i nie wiedziałam co się właśnie stało. Dopiero później dali mi dziecko i się popłakałam. Też dziękowałam wszystkim heh :*

A dlaczego nie? Aleks był na karmieniu mieszanym, młoda na początku też. Tylko jedli to ulewanie jest takie jakie może być a nie chlustsnie to odpuść ar. Ar jest gestsze dlatego dziecko nie ulewa, ale lubią być przy tym też zatwsrdzenis bo kupa też jest gestsza
Mhm.. no u nas ulewanie takie różne. Wypływa dużo kącikiem ust jak leży lub ja noszę.

Ile kosztuje i na ile co starcza ?
Klaudia na ile mleko starcza to zależy jak dużo i jak często dziecko je.
Screenshot_20180903-134255.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180903-134255.jpg
    Screenshot_20180903-134255.jpg
    62,3 KB · Wyświetleń: 420
Mhm.. no u nas ulewanie takie różne. Wypływa dużo kącikiem ust jak leży lub ja noszę.
To to jest fizjologiczne i normalne.
Zwieracz żołądka się jeszcze nie domyka i o ile się nie mylę dziecko może tak ulewac aż do 6 miesiąca życia. Jeśli ilościowo jest nie więcej tyle co łyżka stołowa (a to dość sporo się wydaje jak dziecko uleje) to jest wszystko ok.
Gorzej jak chlusta dziecko. Mi tak Aleks jak był mały dwie fontanny puścił że nie tyle buzia co i nosem. I powtarza się to częściej to wtedy KONSULTUJEMY się z pediatra i on albo zaleca wprowadzenie ar albo nutritonu. I zazwyczaj w takiej sytuacji odsylaja do gastrologa dziecięcego.
A jeśli to jest tak jak opisujesz to nie ma potrzeby. Nie daj boże zafundunmjesz jej zaparcia przez gestsze mlekk które nie jest wam do niczegi potrzebne.
Mi Maja tak po troche i po dwa razy po każdym jedzeniu ulewa. Zaraz po jak zje za dużo takim świeżym. I potem zdarza się jej ściętym już mlekiem. Ale to jest fizjologia u takiego dziecka.
A się opisakam [emoji23]

Może łyka bym się napiła coli ale szklanka to chyba za dużo. Wolę nie ryzykować bólu brzuszka małego. Lepiej unikać jednak tego "syfu". Ja mleka nie mogę się napić a co dopiero coli [emoji5]

A no to już zależy od podejścia :) ja już nieraz wypiłam coli i żyje, a jak dziecko ma kolki lub ogólnie problemy z brzuszkiem to na pewno nie przez napoje gazowane, bo bąbelki nie przechodzą z krwią do treści pokarmowej [emoji16][emoji4] ale wiadomo jak kto już uważa i lubi. Ja raz na tydzień max 2 napije się 2 szklanek bo lubię smak zimnej coli [emoji5]

Tak jak dziecko tak robi to objaw wzmożonego napięcia. Nie powinno nóżek do góry podnosić. Ja idę z Mają do koleżanki fizjoterapki.
Hmmm to nie wiem, pediatra jakieś skierowanie wystawi? Podpytam położnej o kontakty... pon i co sama z nią ćwiczę bioderka i kręgosłup.

Co do bezpiecznych słodyczy, dziś wynalazlam krówki na mleku kokosowym, w rossmanie!!! Drogie....za paczuszka 9,99 ale zawsze to jakaś alternatywa do kawy;)

A u nas trądzik niemowlęcy pełna para...:(:(

Załączniki

• 20180903_090407.jpg
    20180903_090407.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 108
Dziewczyny wracajac do porodu.. mialyscie cos takiegp jak szok poporodowy? Bo ja chyba tak i kazdemu dziekowalam nawet sprzataczkom,wszystkim tym,ktorzy byli na sali
emoji23.png
dziekowalam i paplalam jak nawiedzona
emoji23.png
jak lizus jakis hyhyhyhyhy
emoji23.png
nie wiem czy z szoku czy z czego ale ja przepraszałam za krzyczenie, narzekanie itd :) najgorsze było jak mówiły mi położne że mam nie przeć a ja za chiny ludowe nie mogłam opanować parcia :)
Hmmm to nie wiem, pediatra jakieś skierowanie wystawi? Podpytam położnej o kontakty... pon i co sama z nią ćwiczę bioderka i kręgosłup.

Co do bezpiecznych słodyczy, dziś wynalazlam krówki na mleku kokosowym, w rossmanie!!! Drogie....za paczuszka 9,99 ale zawsze to jakaś alternatywa do kawy;)

A u nas trądzik niemowlęcy pełna para...:(:(
u nas trądzik póki co nie, ale za to mały ma szyjkę jakby odparzoną w miejscu fałdki tłuszczowej. Położna radziła linomagiem ale nie pomaga, dziś zapudrowałam mączka ziemniaczaną

Dziś początek roku szkolnego :) jakieś mamy pierwszaków mamy? ważny dzis dzień :) u mnie jedna dobra wiadomość, mooja laura będzie jeździła i wracała ze szkoły z sąsiadem z klasy. Bardzo mnie to cieszy ze nie będę musiała się na codzień angażować w to wożenie i odbieranie jej :) choć z drugiej strony teraz to sie kompletnie odetnę od ludzi. zakupy w 90% online, będę jedynie z moimi dziećmi i kurierami rozmawiać... obym na głowę nie dostała :D

reklama
Do góry