reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny a co dajecie maluchom na wzdęcia ? Młody marudny , kurczy nóżki , grymasy na twarzy, puszcza baczki i później mu nieco lepiej. Wiec obstawiam wzdęcia. Czy jest coś doraźnego do stosowania ? Aaaaa wyłącznie kp i mamy niecałe dwa tyg.

Espumisan 3x dziennie o w miarę stałych porach po karmieniu po 15 kropelek doustnie podawać :) codziennie

reklama
O Rety gdzie Wy z tym tygryskiem jedziecie? Na Syberię? My z małym dzisiaj na spacerze w rampersie krótki rękaw gołe nogi [emoji5]

Hah nie, ale u nas było chłodniej w Zgorzelcu tzn 17 stopni, a po 10 rano nawet i 13 także wolałam ubrać ciepło i wygodnie tzn pajac większy na 62 cm i kurtkę, ale później w Szkalrskiej na spacerku przyświecilo lekko słoneczko to mała była w wózeczku w pajacu tylko i czapeczka na główce gdyby wiało, bo jednak w górach pogoda zmienna i lepiej nie narażać maleństwa na ból uszka czy czegoś [emoji20] no to chyba u was cieplej o wiele [emoji16] u nas taki jesienny weekend [emoji16] wiec na spacer pod wieczór od 18:30-20 wychodziłam z małą ubrana w bawełniany normalnej grubości pajac i sweterek + czapeczka jakaś i na to kocyk jakiś żeby opatulic. Staram się małej nie przegrzewać i jak było ciepło to tez luźno ją ubierałam i w domku tez często pampers + bluzka i kocyk [emoji87] ale na dwor to już warstwa więcej niż my :)

Byliśmy dziś tak na szybko zamówić stół i krzesła do jadalni bo tydzień temu się nie udało bo wody mi odeszły i wracamy do domu a tu pół chałupy ludzi...niezapowiedziane odwiedziny. Ja miałam w planach odciagnąć trochę pokarmu ale nie było jak bo siedzieli 2 godziny... Masakra!!!
Współczuję... chyba nie wytrzymałabym w takiej atmosferze zbyt długo☹
Tak się zastanawiam właśnie czy ja mogę jeść pizzę taką domową oczywiście jak karmię piersią?
Pewnie[emoji16]ja jadłam domową i nie tylko[emoji16]

Możecie mi polecić jakieś butelki? Używam Philips Avent i dupa bo smoczki zerówki sikają jak szalone. Mała wtedy pije za szybko i później ma problem z gazami. Poradźcie mi proszę jakąś butelkę w której smoczek działa prawidlowo czyli jak się przewróci butle do góry dnem to nie leci samo z siebie tak mocno.

Możecie mi polecić jakieś butelki? Używam Philips Avent i dupa bo smoczki zerówki sikają jak szalone. Mała wtedy pije za szybko i później ma problem z gazami. Poradźcie mi proszę jakąś butelkę w której smoczek działa prawidlowo czyli jak się przewróci butle do góry dnem to nie leci samo z siebie tak mocno.
Mam tą co ty i dr Browns. Z dr Browns leci zdecydowanie wolniej

reklama
Do góry