reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny a co dajecie maluchom na wzdęcia ? Młody marudny , kurczy nóżki , grymasy na twarzy, puszcza baczki i później mu nieco lepiej. Wiec obstawiam wzdęcia. Czy jest coś doraźnego do stosowania ? Aaaaa wyłącznie kp i mamy niecałe dwa tyg.

Espumisan 3x dziennie o w miarę stałych porach po karmieniu po 15 kropelek doustnie podawać :) codziennie

reklama
O Rety gdzie Wy z tym tygryskiem jedziecie? Na Syberię? My z małym dzisiaj na spacerze w rampersie krótki rękaw gołe nogi [emoji5]

Hah nie, ale u nas było chłodniej w Zgorzelcu tzn 17 stopni, a po 10 rano nawet i 13 także wolałam ubrać ciepło i wygodnie tzn pajac większy na 62 cm i kurtkę, ale później w Szkalrskiej na spacerku przyświecilo lekko słoneczko to mała była w wózeczku w pajacu tylko i czapeczka na główce gdyby wiało, bo jednak w górach pogoda zmienna i lepiej nie narażać maleństwa na ból uszka czy czegoś [emoji20] no to chyba u was cieplej o wiele [emoji16] u nas taki jesienny weekend [emoji16] wiec na spacer pod wieczór od 18:30-20 wychodziłam z małą ubrana w bawełniany normalnej grubości pajac i sweterek + czapeczka jakaś i na to kocyk jakiś żeby opatulic. Staram się małej nie przegrzewać i jak było ciepło to tez luźno ją ubierałam i w domku tez często pampers + bluzka i kocyk [emoji87] ale na dwor to już warstwa więcej niż my :)

Byliśmy dziś tak na szybko zamówić stół i krzesła do jadalni bo tydzień temu się nie udało bo wody mi odeszły i wracamy do domu a tu pół chałupy ludzi...niezapowiedziane odwiedziny. Ja miałam w planach odciagnąć trochę pokarmu ale nie było jak bo siedzieli 2 godziny... Masakra!!!
Współczuję... chyba nie wytrzymałabym w takiej atmosferze zbyt długo☹
Tak się zastanawiam właśnie czy ja mogę jeść pizzę taką domową oczywiście jak karmię piersią?
Pewnie[emoji16]ja jadłam domową i nie tylko[emoji16]

Możecie mi polecić jakieś butelki? Używam Philips Avent i dupa bo smoczki zerówki sikają jak szalone. Mała wtedy pije za szybko i później ma problem z gazami. Poradźcie mi proszę jakąś butelkę w której smoczek działa prawidlowo czyli jak się przewróci butle do góry dnem to nie leci samo z siebie tak mocno.

Możecie mi polecić jakieś butelki? Używam Philips Avent i dupa bo smoczki zerówki sikają jak szalone. Mała wtedy pije za szybko i później ma problem z gazami. Poradźcie mi proszę jakąś butelkę w której smoczek działa prawidlowo czyli jak się przewróci butle do góry dnem to nie leci samo z siebie tak mocno.
Mam tą co ty i dr Browns. Z dr Browns leci zdecydowanie wolniej

reklama
Do góry